Почетна / Одбојка / Репрезентација

Ковач: Гајић ми је казао да жели да наставим са послом као селектор Србије

Селектор Србије Слободан Ковач изјавио је да је штета што тренутна генерација одбојкаша неће играти на Олимпијским играма у Токију
ФОТО: Н. Неговановић

Одбојкаши Србије као актуелни шампиони Европе, на квалификационом олимпијском турниру у Берлину почетком јануара, нису успели да изборе визу за Токио.

Кључни играчи у тиму борили су се са здравственим проблемима. Урош Ковачевић није играо на два меча у италијанском првенству после турнира у Берлину. Немања Петрић и Александар Атанасијевић имали су сличне проблеме. Припреме за квалификаикациони турнир почелил смо тек 27. децембра, јер је дан пре тога седморица играча играло у Серији А. Било је мало времена за припреме, а већ 3. јануара смо кренули за Берлин – рекао је Ковач у интервјуу за пољски лист „Пржеглад Спортови”.

Ковач је рекао да су одбојкаши у клубовима навикнути на другачије системе тренирања и да је било мало времена да се привикну на његове методе рада.

Није ни чудно што се нису навикли на мој систем рада и тренеирања. То је нормална ситуација. Није нам помогло ни то што смо мечеве групне фазе играли у терминима између 13,30 и 14,30. Ни психолошки нисмо добро започињали те утакмице –  објаснио је.

Репрезенатцију Србије Ковач је прошле године у септембру одвео на кров Европе, само три недеља пошто је преузео селекторску позицију од Николе Грбића, па је на основу тог резултата јавност имала велика очекивања од квалификационог турнира у Берлину.

То је нормално, јер се од репрезентације Србије сваки пут очекују медаље, тако је још од 1995. године када смо освојили бронзану медаље на ЕП. Штета што ова сјајна генерација играча неће играти на Олимпијским играма. Због тога нисам изненађен горичином коју је оставио турнир у Берлину.

Ковач је упитан и да ли ће остати на позицији селектора репрезентације Србије.

Да. Мој уговор је окончан након олимпијских квалификација, али разговарао сам са председником нашег савеза Зораном Гајићем и рекао ми је да он жели да наставим овај пројекат – закључио је Ковач.

Коментари35
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Staaa!
Dokle god su pojedinci iznad sistema nece biti konstantnih rezultata. Bobi je osvojio EP jer je imao srece u rasporedu i raspolozene igrace koji su slavili ostavku Grbica koji ih je spremio za isto a ne Mr Bobi. Nisu imali vremena da se pripreme za kvalifikacije....izgovori su za slabe...povredjeni igraci, umorni igraci... Sto nije poveo odmorne?! Ti odmorni su pobedili Bugarsku pre nekoliko meseci.
Veliki dr mr
Treba ukinuti komentare na portalu, pogotovo za male sportove. Spinuje se na sve strane, komentarisu kolege, rodbina, roditelji i slicno, svako svoga konja hvali a konkurenciju pljuje zbog licnog interesa. Koga briga za spisak od 30 igraca i ko je na njemu osim samih igraca i roditelja da to stave sebi u cv pa bar malo da podignu sebi cenu preko i uhvate neki angazman. A sto se nase reprezentacije tice jednostavno tim je limitiran za najveca dela, imamo nekoliko igraca svetske klase i svi moraju da budu zdravi, u formi i napaljeni da bi skinuli nekoj od top ekipa skalp. To ponekad i uspemo ali za konstantno osvajanje medalja treba kontinuitet u igri i klupa, ne samo bljeskovi na momente. U svakom slucaju, uzivajte i u ovome sto imamo, posle ove generacije bice velikih problema u narednih 20 godina da se uopste i kvalifikujemo na ep a kamoli olimpijske igre...
Veliki dr mr kažeš da treba ukinuti komentare
Na portalu ali si ti zato napisao , ne komentar, nego roman jer ipak si ti veliki drm(ose)r
Dr mr
Bravo za komentar! U narednih 20 godina potop...
Šomi
Pa sta uradi sinoc Grbicev tim?
Sima
Slobodan Kovac je pokazao da se moze ali ne uvek i samo sa dobrom atmosverom!
Zoki
Sva sreca postoje ovi internet portali i mogucnost da svako iznese svoje misljenje. Ja ne znam sta biste vi ljudi radili da nema toga. Iskompleksirani do zla boga,kivni na sve zive za licne i neuspehe svoje dece ,niko vise ni u rodjenoj kuci ne moze da vas slusa,pa vam je ovo jedini spas. Vecina vas sto trujete trenere ne zna verovatno ni pravila odbojke,a onaj drugi deo su oni strucnjaci sto ne mogu ni ekipu iz 4.lige da vode. A vi igraci sto se zalite na spisak(i rodbina i menadzeri tih istih igraca ) nisu vam drugi krivi sto ste limitirani i budite malo objektivniji u svom zivotu ,nece vam skoditi. Prijatan dan svima
Zorule
Pa ti si vidovit, znas ko pise komentare .....
Bravo Zoki
Ovo je najbolji komentar u istoriji komentara na svim sportovima sajta sportskog zurnala.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.