Почетна / Одбојка / Репрезентација

По новом начину бодовања, одбојашице шесте, а одбојкаши на 11. месту

На првом месту код одбојкашица је селекција Кине, док је у мушкој конкуренцији први Бразил
ФОТО: cev.eu

Светска одбојкашка федерација (ФИВБ) објавила је данас нове ранг-листе националних репрезентација по новом систему бодовања.

Женска одбојкашка репрезентација Србије, актуелни светски и европски првак и вицешампион Олимпијских игара по новом бодовању заузима шесто место, док је мушки национални тим, актуелни првак Европе, на 11. позицији.

На првом месту код одбојкашица је селекција Кине, док је у мушкој конкуренцији први Бразил.

Како је навео Одбојкашки савез Србије, на новим ранг-листама ФИВБ рачунају се резултати са званичних такмичења и то: Олимпијских игара и квалификација за ОИ, светских првенстава и квалификација за СП, Лиге нација и Купа изазивача (квалификација за Лигу нација), Светског купа, континенталних првенстава и квалификација (првенство Европе и квалификације за ЕП).

ФИВБ ће, како се додаје, признати и рачунати и резултате са међународних такмичења, рачунајући и годишња такмичења са минимум четири репрезентације учеснице.

Приликом бодовања се користе досадашњи међусобни резултати две репрезентације, а алгоритам израчунава свих шест могућих резултата (од 3:0 до 0:3).

Акутелни резултат меча се затим упоређује са очекиваним исходом на основу претходних резултата. Ако је селекција премашила очекивања, односно победила фаворита, освојиће бодове за ранг-листу, а ако је поражена од аутсајдера изгубиће бодове на ранг-листи.

Како се додаје, ниједна селекција не може да изгуби бодове уколико победи, с тим што тријумф против аутсајдера, односно очекивана победа, доноси мањи број поена.

ФИВБ је објавио и ранг листе репрезентација по континенталним конфедерацијама узимајући у обзир резултате селекција из исте Конфедерације. Међутим, како наводи ОСС, није позната сврха ранг листа континенталних конфедерација, поготово што се Европе тиче, јер Европска одбојкашка конфедерација (ЦЕВ) већ има свој систем одређивања пласмана, односно ранг-листе.

Коментари5
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Драган КНН
ФИВБ је организација којој фали логика при већини одлука . На првом мјесту је однос према играчима и играчицама који се у току године сулудим календаром исцрпљују до бола. Примјер је да Првак Европе не иде на ОИ већ мора играти квалификације два три мјесеца након тога . Затим системом бодовања наше дјевојке , владарке планете , губе прво мјесто ......
heh
Ah pa da, tri takmicenja za redom osvojile, dva puta evropsko i jedno svetsko, olimpijske vicesampionke i koje su onda na rang listi? Pa seste, nema sta, odlicna logika... Jos jedina dva poraza imaju na svetskom kad su kalkulisale da dobiju laksu grupu pred polufinale.
Jadni moj Fivb...
Ma bravo, kakav genijalni potez u nemaštovitosti... Liga nacija ispred kontinentalnih takmičenja... Alooooo, ekipo iz vrha Fivb-a, nisu vam ovo '90-e ili prva decenija '00-ih kada je Svetska liga zaista bilo lepo takmičenje i svi ga igrali u najjačim sastavima. Uostalom, koga briga za ovakva bodovanja, do narednih OI ovo neće zaživeti, isto ko trajanje seta do 21 poena, pa onaj debilizam u 4 dobijena seta do 15...
Fudbaler
Sve tacno napisano. FIVB i dalje luta.
...
kakva glupost

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.