Почетна / Одбојка / Широм планете

Терзић продужио уговор са Фенербачеом: Осећам се добро

- Увек волим да имам Српкиње у тиму и да их је што више, видећемо када се ствари искристалишу шта ће да буде од тога – искрен је најбољи тренер у Европи
ФОТО: ОК Фенербахче/Бурак Салтик

Ако је Жељко Обрадовић у кошаркашкој породици Фенербахчеа уживао и ужива статус иконе или божанства, онда би нешто слично на одбојкашкој позорници, само мало мање могло да се каже кад се помене име Зорана Терзића. И то без претеривања. Оно што се чекало протеклих дана, добило је и званичну потврду, Терзић, први тренер тегет-жутог гиганта из Истанбула остаје за кормилом до 2024. године!

На констатацију да неће имати „клупску главобољу” када крене „дуго топло” репрезентативно лето и да је та страница затворена, Терзић је одмах у свом стилу поентирао:

- Да будем искрен, не бих имао главобољу и да нисам потписао, продужио уговор. Није то ништа страшно, било би где се ради. Чак и да буде пауза, можда би некад и добродошла. Никад се не зна. Ипак, без обзира где год да радиш, клубу, савезу, када ти нуде продужетак сарадње наравно да се осећаш добро. Из неког разлога им одговара да будем ту.

Челници Фенера су се изгледа озбиљно наоштрили или заинатили да се вину још више, од играчице које се помињу, свега осталог. Да ли су и шта конкретно рекли, жеље?

- Наоштрили се јесу али они морају да схвате да је то јако тешко да правиш једну велику причу за тако кратко време. То је практично немогуће. Е сад, они иду на то да се направи екипа која ће да буде конкурентна у том смислу да може да победи сваког. Колико год новца да имаш, понекад је то немогуће направити из про-стог разлога што су неки играчи под уговорима, што неки не желе из ових или оних разлога да дођу или мењају клуб... Наравно, уз то, све мањи број врхунских играча на одређеним позицијама ти прави проблем да склопиш екипу као што је то могло пре неких десетак или 15 година. Али добро, жеља је важна, а видећемо шта ћемо од свега тога успети да направимо. Надам се да ће се они пре свега организовати као клуб, подићи на још виши, а онда ће играчице долазити саме од себе.

Које су Ваше жеље и како оцењујете урађено у погледу појачања?

- Није нешто претерано много. Урадили смо много тога добро за турску одбојку, да смо обезбедили добре домаће играче јер то је услов да би имао овде добру екипу. Овде само три странца могу да играју, тако да не можеш да ангажујеш пет, шест странаца и да те баш брига. Мораш да окупиш турске играче, тај део смо завршили доста добро. Сада је остало да видимо шта ћемо са странцима и велико је питање око саме организације. Знате како то иде, ако доведеш овог примача, она не може да игра са овом, него с оном другом у зависности која има бољи пријем, а која бољи напад, итд. Још увек су све те приче не на дугачком штапу, али у фази разговора да нисмо никог потписали. Гледамо шта је то  што можемо да направимо да буде најбоље за клуб. Моја претпоставка је да кад прва буде потписала, да ће све кренути много лакше јер ћемо имати јаснију слику шта нам то после треба, кога да доводимо, остављамо.

Сходно целој причи, да ли у принципу људи из Фенера желе да направе, ураде оно што је Вакифбанка, у погледу позиционирања?

- Њима је то управо и циљ да једноставно претекну та два клуба, мислим на Езачибаши. Враћам се на ту причу да је проблем освојити првенство Турске, јер имаш практично две екипе које су последњих година у прве две или три или четири на свету. Борити се са њима сваке године за прво место је стварно тешко. Е сад, Фенербахче, председник господин Али Коч решио је да пробамо да направимо искорак, да дођемо на тај ниво да се боримо за прва места, за титуле. Имали смо више разговора везаних за ту тему, не само да се потроше паре на играче, већ да се направи један прави план како и на који начин Фенер може у наредном дужем периоду да доминира у Турској, у Европи и свету. За следећу сезону планови јесу велики, али понављам зависиће много тога шта је то што је слободно, који су ту играчи које можемо да доведемо. Да ли ће то да буде следеће године, где ће се јурити трофеји или ће то бити она наредна. Његова је да то буде следећа.

Нова или стара лица из Србије у тиму?

- Мени је увек жеља да имам играче репрезентације. Увек волим да имам Српкиње у тиму и да их је што више, видећемо када се ствари искристалишу шта ће да буде од тога наше. Такође, и која жели а која можда не.

Конкретно?

- Имали смо варијанту са Тијаном Бошковић, али она није заинтересована. И то је под знаком питања све, која ће нам требати у том моменту, на којој позицији. Све је још у магли. Али, чим се ствари дефинишу, решићемо и то. Претпостављам да ћемо имати неког од наших.

Стручни штаб?

- Подразумева се да ће остати ови људи који су и сада ту са мном, а да ли ће бити неких новина, радимо на томе. Надам се да ће бити још неко из те наше приче.

Шта би Вас задовољило на крају сезоне?

- Било који трофеј би нам много значио. Та чувена прича о армији Фенерових навијача која увелико чека и без обзира што знамо да је много тешко поред ова два гиганта освајати трофеје. Ипак, имамо шансу и то би био прави поклон за све њих, а за мене поготову. Да кренемо са освајањем, да ли Куп, првенство. Круна је нешто што треба Фенеру, замајац за даљу причу свакако – искрен је до сржи Зоран Терзић, који је 30. јуна 2018. преузео дири-гентску палицу Фенербахчеа и наставља започету мисију до 2024.

(ЦЕО ТЕКСТ можете да прочитате у данашњем штампаном или ПДФ издању Журнала)

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.