Почетна / Одбојка / Широм планете

ЈУНАК ПОБЕДЕ МОДЕНЕ – Урош Ковачевић: Напашћемо Скудето!

- Имамо квалитетну екипу и атмосферу која гарантује борбу за титулу – каже наш млади ас

По извештају италијанских новинара, МВП првог кола Серије А1 је репрезентативац Србије, Урош Ковачевић (21). На старту своје треће сезоне у Модени, млади Краљевчанин је заблистао у мечу против Перуђе, јер је у победи од 3:1 освојио 20 поена!

Поред сјајне игре у нападу (54 %), некада најбољи млади играч планете, блистао је у одбрани, а његови сервиси представљали су изненађење за госте, па би Модена обично након његових почетних удараца низала поене.

Сјајно сте отворили сезону, добили одличну екипу Перуђе, у једном изузетно квалитетном мечу?

– Сви смо дуго чекали ту утакмицу, па нас је вероватно та жеља спутала у првом сету, којег смо изгубили на разлику. Ипак, у наставку утакмице били смо прави, кад је било најважније. Мислим да је ово јако важна победа у нашој дворани, с обзиром на то да смо прошле сезоне имали више тријумфа на страни, него код куће – подсетио је Ковачевић.

Фантастична атмосфера на трибинама, додатно је утицала на квалитет меча?

– Било је скоро 4 хиљаде гледалаца, што је феноменална посета за почетак сезоне. На крају смо победу посветили баш навијачима и сигуран сам да ћемо уз њихову подршку ове сезоне, сви играти много боље. Оптимиста сам, верујем да је ова екипа Модене способна да се бори за оба домаћа трофеја. Слободно напишите, напашћемо титулу!

Перуђа је била озбиљан ривал?

– Јесте, али мислим да су слабији у односу на прошлу сезону. Дефинитивно ће им недостајати Немања Петрић, видело се то већ на првом мечу.

Са друге стране, ви имате одличан тим, јаку клупу, пуно великих асова?

– Имамо много репрезентативаца својих земаља и момке, који знају како се освајају трофеји. То ме храбри и остајем при ставу да ћемо играти за титулу!

На све то, у клубу су гладни трофеја?

– Можда је то и мач са две оштрице, имаћемо огроман притисак, кад дођемо у ситуацију да се боримо за трофеје, јер је последња титула освојена у сезони 2001/02. Од тада су у клупске витрине стигла још само два европска пехара, у ЦЕВ и Челенџ купу, чему се овде, искрено, не придаје велики значај. Рачунају се само Скудета и Лиге шампиона!

Имаћете жестоку конкуренцију у тиму, јер су на вашој позицији баш Немања Петрић и Ервин Нгапет?

– У овом тренутку, они су понајбољи примачи сервиса на свету. Али, сјајни смо пријатељи. Међу нама влада здрав ривалитет, одлична атмосфера и видели сте већ на првом мечу да смо сви дали допринос у победи. Пре неколико дана, тренер Лоренцети нам је рекао да ће играти онај ко буде бољи на тренингу и то је за све нас додатни мотив да током недеље радимо и са више од 100 одсто сопствених могућности – каже Урош.

Како сте прославили победу против Перуђе?

– У клубу је традиција да се после сваке утакмице, било да победимо, или изгубимо, отвори шампањац. Овога пута, разлог је био заиста леп. Имали смо и заједничку вечеру са челницима клуба и по завршетку исте, пао је договор да од првог наредног тренинга сви мислимо само на меч у Падови – завршио је Ковачевић.

Коментари2
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

leon
Ko je ovde lud,lokalni pljuvači ili Italijani koji su platili toliko najboljeg mladog igrača na svetu. Svaka čast dečko.
veliki talenat
Zanimljivo,a mnogi odbojkaški "stručnjaci"misle da je preko veze u reprezentaciji,tj da je Kolakovićev miljenik.a on MBP prvog kola jedne od najjačih liga svijeta.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.