Почетна / Одбојка / Широм планете

Драган Станковић, после десет година у Лубеу, појачао Модену, играће у тандему са Петрићем

Драган Станковић, легендарни српски блокер, после десет година у Лубеу, отворио је ново поглавље у Серији А
ФОТО: ОК Лубе

Од следеће сезоне Драган Станковић носиће дрес Модене, још једног одбојкашког гиганта, четвороструког шампиона Европе и освајача 12 трофеја намењених шампиону Италије.

Србин у богатој ризници има шест титула националног шампиона, од тога четири на Апенинском полуострву, али и мноштво мотива да обогати колекцију.

Модена је у тренутку прекида Серије А била на другој позицији, иза себе имала низ победа. Оно што нису успели у прошлој сезони, у италијанском клубу желе да доврше у следећој.

Још увек је рано да се говори о амбицијама, има доста до почетка сезоне. Екипа је подмлађена, али је циљ да се и са таквим саставом достигне пласман међу четири најбоља тима у лиги – каже Станковић који би требало као најискуснији да буде вођа новог тима. У сваком случају, Модена је клуб са традицијом и у Италији, и у Европи.

Какву екипу сте дочекали у новој средини?

Доста играча познајем, с некима сам и играо у тиму. Требало је дан, два за основно привикавање и то је то. Заједно смо већ три недеље, од прошлог понедељка смо кренули с тренинзима. Радимо на техници и снази. У јулу нас очекују три недеље паузе а онда од 20. јула почињемо да радимо у комплетном саставу.

Уз Станковића, у Модену је стигао и Немања Петрић, капитен репрезентације Србије.

Прикључио нам се пре неколико дана. Вратио се у средину у којој је оставио велики траг. Занимљиво, одувек је постојала обострана жеља да заиграмо у истом клубу. Могло је да се догоди да од тога не буде ништа, али ето... Сплетом околности су нам се путеви коначно укрстили. Имати Петрића уз себе, у истом тиму, је велика ствар – искрено је задовољан прослављени Зајечарац.

Коментари4
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

28
Kasnite sa objavom vesti dve nedelje....
Pierre
Gagi je iz Pjacence otisao u Modenu, a ne direktno iz Lubea!
Из наслова се види
Да је уредник одбојкашке редакције велики познавалац европске одбојке, а наше репрезентативце озбиљно прати.
Sjajno
Dva divna momka, blago onom treneru koji ih ima u timu!

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.