Почетна / Одбојка / Супер лига

ЛАЛЕ ВИДЕ ФИНАЛЕ: Војводина максимална против Радничког

Иако су му ове сезоне један од најнеугоднијих ривала, Крагујевчани сада нису успели да узму сет шампиону
ФОТО: ОК Војводина

ВОЈВОДИНА НСС - РАДНИЧКИ КГ 3:0 (25:18, 25:22, 25:23)

Дворана: СПЦ „Војводина“. Судије: Г. Градински, Ј. Јовановић

ВОЈВОДИНА НСС: Симић 6 (5-2, 1 избл, 4 бл, 2 сг), Бајандић 6 (10-5, 1 избл, 1 сг, 18 пријема), Машуловић 9 (8-6, 3 бл, 1 сг), Благојевић 17 (24-13, 2 гр,  3 избл, 3 бл, 1 ас, 1 сг), Тодоровић, Перић 16 (18-13, 2 гр, 2 бл, 1 ас, 2 сг, 10 пријема 1 гр), Брборић  (либеро, 20 пријема), Чубрило, Ковачевић, Негић (либеро), Буша (2 сг), Рудић. Није играо: Пришић. Тренер: Слободан Бошкан.

РАДНИЧКИ КГ: Гоић 3 (4-1, 1 гр 1 избл, 2 бл, 2 сг), Радевић 6 (12-5, 2 избл, 1 бл, 1 сг), Петровићш 1 (1-1, 1 сг), Матић 14 (23-13, 1 гр, 5 избл, 1 бл), Коне 10 (19-9, 3 гр, 3 избл, 1 ас, 4 сг, 22 пријема 1 гр), Ристић 12 (18-11, 2 гр, 1 избл, 1 бл, 2 сг, 15 пријема), Пантовић (либеро, 25 пријема 1 гр), Видовић, Лопар 2 (2-2). Нису играли: Милутиновић, Антић, Иванковић (либеро), Дукић, Хамзагић.  Тренер: Драган Кобиљски.

 

Војводина је стигла на корак од финала пошто је у првом сусрету савладала Раднички у Новом Саду и у недељу ће од 16 часова имати прилику да заврши посао, али на гостовању.

Иако су му ове сезоне један од најнеугоднијих ривала, Крагујевчани сада нису успели да узму сет шампиону. Гости су били равноправан противник домаћину поготово на почетку сетова, али никако нису могли да задрже тај ниво игре и у најва-жнијим тренуцима.  

Екипа Слободана Бошкана диктирала је темпо у првом сету, а отпор ривала почела је да ставља на тест од техничког тајм–аута када је први пут стекла два поена предности.

Уз расположеног Машуловића, поготово у блоку и грешке Крагујевчана, Воша је заиграла у препознатљивом стилу и брзо је стигла до максималних седам разлике (22:15). Кобиљски је покушао изменама да тргне екипу, али домаћина није могао да заустави, па је повео 1:0.

Неизвесније је било у другој деоници, у којој су се ривали смењивали у вођству, али гости опет, нису пронашли начина да остану у игри до краја. Новосађани су у завршницу ушли са 21:19, а имали су и 23:20.

Ни два тајм–аута Кобиљског нису донела бољитак, а с друге стране, капитен Симић је преузео одговорност у битним тренуцима и другу сет лопту (24:22) Воша је искористила сервис грешком Крагујевчана – 2:0.

Сличан сценарио виђен је и у трећем сету у ком су гости углавном имали иницијативу, а у једном тренутку и 15:12. Враћала се Војводина на кратко у вођство, па је тако и у финишу ипак била у доброј позицији – 21:19.

Матић је приближио Раднички на 23:22, али је Коне преступио приликом сервиса за меч лопту домаћина. Шампион је поклон оберучке прихватио, а другу меч лопту искористио је Перић за максималну победу и вођство у серији.

Коментари7
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Karlo Veliki
Bivsi odbojkas Crvene Zvezde, Vojvodine i repezentativac Jugoslavije Vladimir Mladenovic preminuo je u 50.godini. Nisam primetio da se neko od prozvanih u javnosti pojavio. Koristim priliku da posaljem poslednji pozdrav mom ratnom drugaru iz dana zajednicke odbrane KiM 1999.g. Saucesce porodici..
Karlo Veliki
Uz svo dužno poštovanje prema Vlaji i žalosti zbog njegove prerane smrti apsolutno ne vidim u kakvoj vezi je Vaš komentar sa navedenim naslovom.
Kumić
Dule se zaiigrao,igra se odbojke u KG,nestrucan je kao Direktor kluba,nedorastao zadatku,trosi ogromne narodne pare uzalud
Iskreno
Lale su bolje .... Sta ce sudijama onakvo ponizavanje?????? Na sudije sam navikao ali.... Strucni komentator se.... posle ponovljenog snimka TRI PUTA....pravi SLEP?????? Ocekujem da ce Kobiljski ..... po ko zna koji put..... da iznenadi!!!!
Treci set
Kada se lomilo.....Pitajte sudiju.... lepo je on to video.... ali.... Ne znam ko je Nestrucni komentator____
LALE
Kako to mislis Kobiljski da iznenadi? Koga i sta "po ko zna koji put"?
Прикажи још одговора

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.