Почетна / Одбојка / Супер лига

Звезда промовисала четири појачања, стигао Мариновић из Партизана

ОК Црвена звезда промовисала појачања у обе конкуренције
ФОТО: ОК Црвена звезда

Није управу ОК Црвена звезда „опио“ прошлогодишњи успех, нису спавали овог лета на „ловорикама“, већ су од дана прославе дупле круне почели да размишљају о новој сезони.

Резултат су врхунска појачања у обе конкуренције. Одбојкашице ће у сезони која следи бити јаче за Катарину Чанак и Александру Ћировић, а одбојкаше су појачали Лазар Мариновић и Алекса Поломац.

Ово је резултат успешних преговора потпредседника Црвене звезде Милана Вујка и генералног директора Николе Росића са играчима и играчицама.

Желели су у Црвеној звезди да склопе шампионски тим за нову сезону, тако да нису штедели енергију, употпуњену знањем да доведу од играчког кадра оно што им је неопходно. Како су текли преговори са Лазаром Мариновићем и Алексом Поломцем и колико је било тешко урадити овако значајан посао за екипу за клупски сајт објаснио је генерални директор Никола Росић:

У неку руку је било тешко јер су то играчи који су на својим позицијама можда и најбољи у лиги. Опет и добро знамо наше циљеве за нову сезону. Обе стране су препознале квалитет, надам се успешној сарадњи. Јако сам поносан јер смо завршили добар посао.

Мушка сениорска екипа припрема се већ месец и по дана и сви се у клубу надају да ће и одбојкаши бити подједнако успешни као њихове колегинице прошле године.

Искрено, надам се да и наши одбојкаши могу да буду успешни као одбојкашице. Потпуно сам сигуран да ћемо бити конкуренти да се боримо за све трофеје у домаћем такмичењу. Желимо и у Европи да се покажемо у најбољем могућем светлу. Екипа је добро конципирана, свиђа ми се карактер и како раде момци. Још смо у почетној фази, али то све иде узлазном путањом. Мислим да ће наши одбојкаши бити прави када то буде било најпотребније.

Осврнуо се затим директор Црвене звезде и на формирање женске екипе, која је претрпела доста промена у односу на минулу сезону.

– За годину дана подигли смо лествицу на највиши ново. Желимо да наставимо истим путем, пратимо наше циљеве. Мислим да смо фаворити у односу на остале екипе. Нема сумње да ћемо ићи на сва три трофеја у домаћем такмичењу. Играмо и Лигу шампиона што је значајно за нас. Да, било је тешко склопити нови тим, али смо то урадили на прави начин – закључио је Никола Росић, генерални директор ОК Црвена звезда.

Алекса Поломац игра на позицији средњег блокера и долази из Младог радника, екипе која је прошле године поражена у финалу Купа Србије од Партизана.

Дошао сам у Црвену звезду, клуб са великим амбицијама. Привилегија је играти у Љутице Богдана. Јасни су циљеви, добро се ради. Очекујем велике резултате, уколико испоштујемо све што тренер буде тражио од нас. Идемо на оба трофеја и не би требало да имамо проблема, уколико све урадимо све што тренер буде тражио од нас – рекао је Алекса.

Објаснио је новајлија у тиму црвено-белих и шта га је довело у црвено-белу породицу.

Видео сам да је ово најбоља опција за мене у овом периоду каријере. Добар је тренер, још боље се ради. Најбоља шанса да се сви покажемо и направимо нешто више у каријери.

Осврнуо се и на конкретан рад Поломац у црвено-белом и сарадњу са тренером Игором Жакићем.

Све тече по плану. Ушли смо у период пријатељских утакмица, полако се и привикавамо на тај ритам среда-субота. Све функционише добро, надамо се најбољем на почетку првенства – рекао је Поломац.

Лазар Мариновић, игра на позицији примача сервиса и у Љутице Богдана стигао је из Партизана.

Провео сам четири године у Партизану, осетио сам да је тренутак да одем. Дошло је до засићења, тражио сам промену. Размишљао сам дуго шта да радим. Уследио је позив Николе Росића, генералног директора Црвене звезде, предочио ми је циљеве клуба за наредну сезону. Постао сам заинтересован, екипа ми се свидела, тренер такође, тако је дошло до сарадње. Не сумњам да ће уз добар рад стићи и успех – објаснио је долазак међу црвено-беле Лазар Мариновић.         

Чакају већ дуго на титулу у Црвеној звезди. Последњи пут радовали су се овом трофеју још у сезони 2015/16.

Екипа је боља него прошле године, клуб напредује, то је евидентно. Зашто да не, можемо да поновимо успех одбојкашица. Енергија и атмосфера између играча, стручног штаба и управе клуба је јако битна. Надам се да ћемо направити корак даље у односу на прошлу сезону.

Док је носио дрес Партизана увек је баш као и сви имао велики мотив против Црвене звезде, ипак долазак међу црвено-беле сада код Мариновића има посебну тежину.

Звезда је велики клуб са традицијом. Играо сам против црвено-белих са великим мотивом. Сада ће бити чудан осећај бити на супротној страни и против Партизана. Радујем се искрено тој утакмици – објаснио је Мариновић.

Александра Ћировић, игра на позицији техничара и минуле сезоне била је у Казахстану, њено драгоцено међународно искуство (играла у Румунији, Тајвану), сигурно ће бити од велике користи црвено-белим девојкама.

Срећна сам што после четири године поново имам прилику да играм у Србији, још ми је драже што је то Црвена звезда. Задовољан сам што ћу коначно играти пред домаћом публиком. У сваком случају долазим са довољно искуства, стицала сам га на међународним утакмицама. Прошле године смо играли клупско првенство Азије, биле смо прве. Верујем да ће то послужити Звезди у европским мечевима – рекла је Александра Ћировић.

Пре одласка у иностранство поменута играчица је носила је дрес Визуре. Ипак, адаптација на нову средину јој није тешко пала. На питање да ли је тренер Ратко Павличевић захтеван, Александра Ћировић је одговорила:

Јесте захтеван, сви знамо какав је Ратко. Имамо и фантастичан стручни штаб. Мислим да је пред нама одлична сезона. Кренули смо већ и са припремним утакмицама, уигравамо се још, верујем да ће све бити супер.

Велики клуб носи и веће обавезе, притисак је огроман, јер су трофеји увек приоритет.

Звезда је прошле године направила фантастичан успех. Одговорност је сада велика на нама да се понови све то. Надам се да ћемо успети. Очекивања су максимална, оправдано.

Иако је била четири сезоне ван Србије, Александра Ћировић истиче да је пратила домаће првенство:

Доста девојака овде у Звезди познајем из претходног периода, са некима сам и играла. Пратила сам домаће првенство. Срећна сам што сам по први пут у Звезди, надам се не и последњи. Мотивисана сам, као и моје саиграчице. Надам се да ћемо поновити прошлогодишњи успех.

Конкуренција ће ове сезоне бити огромна и све екипе желе црвено-беле одбојкашице да „скину“ са трона.

Слична прича као прошле године. Уб има добру екипу, Лајковац, Стара Пазова, такође. Биће ту занимљивих утакмица, али мислим да смо фаворити.

Катарина Чанак, игра на позицији средњег блокера и практично се враћа у „своју“ кућу. Са Црвеном звездом је већ освајала титуле и Куп Србије:

Није ми било тешко да се вратим у моју другу кућу. Одрасла сам у Звезди, овде сам провела 12 година, била сам капитен. Када су ме позвали из клуба била сам јако срећна и одлучила сам да се вратим.

Сарађивали су тренер Ратко Павличевић и Катарина Чанак, истина пре неколико година у Црвеној звезди.

Зрелија сам и другачија у односу на тај период када смо тренер Павличевић и ја сарађивали. Имала сам тада 15 година. Рале је са друге стране сличан, много се ради, тренира. Добар човек, искусан тренер. Што се мене тиче, сада сам искуснија и више слушам него са 15 година. Свиђа ми се екипа, хемија између нас је фантастична. Радимо на томе да дођемо до форме до почетка сезоне.

Са Црвеном звездом Катарина има три титуле, али сад ће посебан мотив бити Лига шампиона.

Доста ме мотивише елитно такмичење, желимо у што бољем светлу да представимо овај клуб и Србију у Европи. Нама је циљ да успешно завршимо квалификације и пласирамо се у Лигу шампиона. Можемо далеко да догурамо.

На питање има ли притиска да се понови прошлогодишњи успех Катарина Чанак је одговорила:

Мало смо да тако кажем сви на иглама док играмо за овај клуб. Притисак може некада да „стегне“ руку, али може и да подигне, само је питање како то ко прихвата. Ми то прихватимо као изазов.

Коментари4
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ne znam
Sta ljudi vide u Marinovicu,sve se videlo u vnl
zero
Marinovic je debelo placen.
Mislis
Preplacen?
Marinoviću
Ti se raduješ i jedva čekaš utakmicu sa Partizanom.Ćuti nesrećo i stidi se.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.