Почетна / Одбојка / Супер лига

Вечити максимални, Звезда и Партизан у борби за титулу

Црвена звезда и Партизан су максималним учинком завршили полуфиналнe серију против Војводине и Новог Пазара и тако заказали дуел у финалу Винер Штетише Суперлиге
ФОТО: Н. Неговановић

Војводина НСС – Црвена звезда 1:3 (20:25, 26:28, 31:29, 23:25)

Дворана: СПЦ „Војводина”. Гледалаца: 1.150. Судије: П. Баланџић (Београд), Р. Леко (Нови Сад). Трајање меча: 115 минута.

ВОЈВОДИНА НСС: Симић 5, Ч. Станковић 7, Катић 19, Лубурић 20, М. Станковић 20, Јовановић 1, Пековић (либеро), Бојичић 1, Петковић 3, Милутинов. Нису играли: Коларић, Надаждин. Тренер: Страхиња Козић.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Околић 9, Стоиловић 15, Гмитровић 21, Копривица 19, Милутиновић 9, Буцуљевић 3, Јевтић (либеро), Благојевић 2. Нису играли: Стефановић, Нејић, Мартиновић, Кецман. Тренер: Драган Кобиљски.

 

Неочекивано брзо, после само три меча у полуфиналној серији, Црвена звезда је нашла пут до новог финала плеј-офа. Београђани су и синоћ у Спенсу, савладали великог ривала из Новог Сада, који је у овом мечу пропустио прилику да, после преокрета у трећем сету, можда и добије меч и продужи серију.

ФИНАЛЕ КРЕЋЕ 30. АПРИЛА

Први меч финалне серије између Партизана и Црвене звезде одиграће се 30. априла, у дворани СЦ Визура на Тошином бунару.

Други сусрет, такође у дворани СЦ Визура, играће се 3. маја. Трећи и евентуално четврти меч, биће одигран у дворани на Бањици, 6. и 9. маја, а евентуална мајсторица, одиграла би се 12. маја, поново у СЦ Визура.

Ипак, Звезда је у пресудним тренуцима четвртог периода, угасила и последњу „сијалицу” у енергетском систему Војводине, која дефинитивно није имала снаге да се опире шампиону, жељном пласмана у финале.

Међутим, остао је утисак да су „два сета форе” у трећем сусрету на страни Црвене звезде, била исувише велики капитал за чету Драгана Кобиљског, која је имала више расположених појединаца од свог љутог противника.

(2) ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – (3) ВОЈВОДИНА НСС 3:0

Први меч: Црвена звезда – Војводина НС семе 3:1 (25:23, 17:25, 25:22, 25:18)

Други меч: Црвена звезда – Војводина НС семе 3:0 (38:36, 25:22, 25:21)

Трећи меч: Војводина НС семе – Црвена звезда 1:3 (20:25, 26:28, 31:29, 23:25)

 

Нови Пазар – Партизан 0:3 (18:25, 22:25, 26:28)

Дворана: „Пендик”. Гледалаца: 1.200. Судије: В. Симоновић (Крагујевац), Т. Поповић (Краљево). Трајање меча: 74 минута.

НОВИ ПАЗАР: Перић 2, Душтинац 7, Ристић 7, Божовић 5, Затрић 10, Хамзагић 15, Капур (либеро), Зуковић, Даца 2, Булатовић, Зоранић 2. Није играо: Брзаковић. Тренер: Драган Бонић.

ПАРТИЗАН: Лопар 12, Костић 3, Мрдак 10, Мајсторовић 7, П. Николић 6, М. Николић 10, Рајковић (либеро), Јокановић 1 (1 ас). Нису играли: Ивковић, Недељковић, Величковић, Поповић. Тренер: Владимир Васовић.

 

Ни велика подршка навијача није помогла Новопазарцима у настојањима да, после два пораза у Београду, савладају Партизан и продуже полуфиналну серију. Црно-бели заслужено иду у финале, а синоћ им је посао био олакшан и због чињенице што су домаћи играли без повређеног Луке Маринковића.

(1) ПАРТИЗАН – (4) НОВИ ПАЗАР 3:0

Први меч: Партизан – Нови Пазар 3:0 (26:24, 28:26, 25:18)

Други меч: Партизан – Нови Пазар 3:1 (25:18, 25:22, 22:25, 25:12)

Трећи меч: Нови Пазар – Партизан 0:3 (18:25, 22:25, 26:28)

Коментари13
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

buci
Kad već predviđate ko je bolji i ko će uzeti titulu, uzmite u obzir i igru partizana. I partizan i np su igrali vrlo loše. Mrdak je zbog povrede ramena konstantno samo plasirao loptu. Vojvodina po mom mišljenju jeste imala najkvalitetniji sastav i nivo na koji su oni mogli da dignu igru nije mogla da isprati nijedna ekipa u zemlji. Ali oni osciliraju u tom pogledu dok zvezda ne. Više godina unazad zvezda konstantno igra i uvek igra odlično u plejofu kad je i najbitnije. Zvezda ima odličan sistem igre kojeg se drži i zato imaju najbolje rezultate.
Petar
Pa kad bi se tako poredili igraci po pozicijama verovatno se ne bi ni igralo... Ni liga ni play off... Sigurno bi neka komisija zakljucila ko ima najjacu ekipu i dodelila im titulu. Cinjenica je da je ove sezone Vojvodina imala pojedinacno najkvalitetniju ekipu, ali nisu bili tim. A Zvezda upravo to jeste i to bas kad treba, kad se odlucuje o trofejima... Posebno u prethodnim sezonama... I sad opet ima velike sanse u finalu. Definitivno imaju najkvalitetniji strucan rad godinama unazad.
borrissey
Vojvodina jeste bila tim, i to baš kada je trebalo, osvojivši Kup (pobedom nad zvezdom i partizanom) i osvajanjem Kupa izazivača. Ono što Vojvodina nije imala ove sezone su 12 igrača koji bi mogli igrati u kontinuitetu na tri fronta. Ceh je plaćen ispadanjem od zvezde u polufinalu, od koje smo realno jači.
odbojka
Zvezda ima najkvalitetniji strucan u to neću i ne želim da ulazim jer je apsolutno tačno.Ali pogledaj realan odnos snaga misslim da je Partizan u prednosti.
Odbojka
Veće šanse u finalu ima partizan.Pre svega na pozicijama tehničara gde je Kostić za klasu bolji od Buculjevića.Svakako Partizn ima prednost i na poziciji korektora gde je znatno bolji Mrdak od Gmitrovica.Zvezda ima prednost na srednjim blokerima Okolic je svakako bolji i od Lopara i od Petra Nikolica,moje misljenje je da je i Vuk Milutinovic bolji od para Nikolić i Lopara.Sto se tiče primača rekao bih da su jednaki.Majstorović ima bolji prijem,ali slabiji napad od Koprivice i pogotovu Stoilovica.Marko Nikolić je sigurno prerastao našu ligu,i ako ima dan može da 30 poena.Sve u svemu šanse su 60-40% za Partizan.Ne očekujen kraj serije posle tri meča,smatream da će rezultat biti 3 :1 za Partizan u seriji.
Lala
Ako Zvezda odigra na nivou iz Novog Sada,Partizan tu nema sta da trazi..Buculjevic je odrzao cas dizanja jednom Veljku Petkovicu..Jedino bih se slozio za Mrdaka koji je iskusniji i malo kvalitetniji korektor od Gmitrovica..ostali aduti su po meni na strani Zvezde..ali to je samo moje misljenje :)
CZBG
Bravo Zvezdo! Iskreno bio me je strah kako cemo ove sezone bez Petkovica, ali mladi Gmitrovic vec u svojoj prvoj sezoni pokazuje o kakvom se talentu i igracu radi. Svaka cast momcima, zajedno do titule!
Revolt
NAPRED PARTIZAN!

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.