Почетна / Одбојка / Супер лига

ФИНАЛЕ ПЛЕЈ-ОФА: Вечити ривали из "Визуре" крећу у бој за титулу

Одбројавање је завршено, вечити ривали могу да крену у финалну плеј-оф серију за шампиона Србије у сезони 2014/15
ФОТО: В. Марковић

Заједничка конференција за новинаре, одржана у Хотелу М, практично је најавила најважније мечеве и трку Партизана и Црвене звезде на три победе.

Прогнозе су незахвалне, а утисак је да су шансе подједнаке. Јер, Партизан не зна за пораз ове сезоне у националном шампионату (рачунајући и плеј-оф), а Звезда после тријумфа над Војводином, са епитетом актуелног шампиона, свакако има чему да се нада.

Капитени вечитих, Иван Костић и Максим Буцуљевић, уједно и први дизачи својих екипа, пред новинарима су бежали од улоге фаворита. Схватили смо да им оптерећење тог типа, не треба.

Целе сезоне нисмо поражени у домаћем шампионату, али спорт је суров, јер је све то прошлост од које се не живи. Свесни смо да то ништа не значи, без још три победе у финалној серији плеј-офа. Зато се надам да ћемо ми први стићи до жељеног циља. Желим да се још једном докажемо и да у овом финалу прикажемо најбољу одбојку ове сезоне.

На питање да ли прихвата улогу фаворита, као екипа која није изгубила ниједан меч у сезони, Костић је рекао:

Ова екипа Партизана нема ниједан заједнички трофеј, али се надам да ћемо у практично истом саставу, искуснији за ову сезону, успети да стигнемо до титуле! – додао је новопечени репрезентативац Србије.

Звездин капитен, Максим Буцуљевић, препустио је Партизану улогу фаворита, после два пораза од црно-белих у лигашком делу сезоне.

Прво бих честитао Партизану на резултатима у досадашњем делу сезоне, јер су још увек без пораза! Ми смо имали тежи посао у полуфиналу, јер смо победили Војводину, која је пре тога освојила велики европски трофеј. Ипак, све то је иза нас. Знам да нико неће памтити финалисте, па ћемо се потрудити да не останемо само финалисти!

За разлику од неких претходних изјава, Звездин капитен је овога пута био знатно умеренији.

Не желим да ми се понове грешке, које сам правио ове сезоне, када сам изјављивао да смо баш ми екипа која зна да осваја титуле. Ипак смо ми ову сезону почели без два јако битна члана поставе, што очигледно није било лако надокнадити. Не би било у реду да се Партизану прети, после сјајне сезоне. У суштини, и ми смо имали добру сезону, освојили смо Суперкуп, нисмо одбранили Куп, але ћемо се потрудити да одбранимо титулу! – закључио је Буцуљевић.

Коментари7
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kosta
Neka pobedi ODBOJKA!
Osvrnuo bih se ipak na ovu utakmicu veceras. Zvezdina prva postava su momci 91-godiste i MLADJI, Partizanova prva postava su momci 91-godiste i STARIJI. Partizan ocigledno nosi tesko breme FAVORITA. Moze li Kobiljski sa mladjim sastavom da nadmudri Vasovica sa daleko ISKUSNIJIM (po godinama) sastavom ??? Partizan igra sa istom ekipom vec 2-3 godine i svaki put padnu u finisu (Novi Sad) - da li su najzad sazreli ili ?????
Revolt
Nije bas dobro krenulo, ali nadamo se da cemo se izdici:-D
misa
Zvezda na pocetku sezone bez napadaca sa strane. U toku sezone trener Kobiljski, cija energija je FENOMENALNA, je radio na tom segmentu, tako da protiv Vojvodine vidimo odlicne Koprivicu i Gmitrovica. Partizan sa VEOMA ISKUSNOM ekipom, bez izgubljene utakmice, sa cetiri reprezentativca..... nije digao formu u polufinalu. Ako ne uzmu titulu bice TOTALNI PROMASAJ rukovodstva partizana.
odbojka
Apsolutno u pravu.Posto vidim da ovde ima dosta ljudi koji se razumeju odbojku ajde molim vvas da napišete po vašem misljenu musku i zensku reprezentaciju
Revolt
NAPRED PARTIZAN!
ok cz velikan
Partizan nema sta da trazi sa Zvezdom u borbi za trofej, siguran sam da ce nasi momci osvojiti novu titulu. Idemo Zvezdooooo

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.