Почетна / Одбојка / Супер лига

КУП СРБИЈЕ (М): Звезда славила у Чаиру

Осетили су црвено-бели јак отпор Нишлија у Чаиру, али су ипак оправдали улогу фаворита и остварили максималан тријумф. Посао им је био додатно олакшан неиграњем повређеног Предрага Пржића и Немање Опачића, који због температуре није могао да помогне домаћину.
ФОТО: ОК Ниш

НИШ – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА  0:3 (18:25, 29:31, 18:25)

Дворана: Чаир. Гледалаца: 300. Судије: М Јанковић (Стара Пазова), Д. Савић (Београд). Трајање меча: 84 минута.

НИШ: Кубуровић 2, Перовић 14 (26-14, 19 пријема, 1 гр), Јелић 4, Стојковић 10 (8-4, 4 бл, 2 ас), Мијалковић 11 (28-11), Илић 6 (7-5), Ангеловски (либеро, 19 пријема, 5 гр), Пејчић, Стаменковић, Јовић 2. Нису играли: Ракић, Опачић. Тренер: Саша Стефановић.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Милутиновић 7 (7-5, 2 бл), Јаковљевић 20 (29-15, 5 гр, 4 ас, 22 пријема, 3 гр), Стоисављевић 8 (11-7, 25 пријема, 5 гр), Мунћан 5, Благојевић 20 (36-19, 4 гр), Буцуљевић 2, јевтић (либеро, 11 пријема). Нису играли: Околић, Ђурђевић, Шкрбић, Гмитровић, Вељовић. Тренер: Драган Кобиљски.

 

Дуго Звезда није успевала да сломи отпор Ниша у првом сету. Тако је било све до 17:17, када су црвено-бели, серијом од 5:0, а све на сервисе Душана Стојсављевића, направили недостижну предност. И у наставку је виђена неизвесност.

Иако су Београђани у неколико наврата стизали до осетније предности, тек у финишу се чинило да је Звезда на правом путу да дуплира предност (20:16).

Ипак, серијом добрих сервиса Немање Јелића, изабраници Саше Стефановића су стигли до изједначења (24:24). У тим тренуцима виђена је најлепша одбојка. Стизали су црвено-бели до сет лопти, али су домаћи храбро одолевали, да би се, после маратонске завршнице, гости ипак поново радовали, највише захваљујући Немањи Јаковљевићу и Александру Благојевићу.

Узбудљива завршница оставила је трага на домаће, који без два битна играча нису имали снаге за преокрет. Са друге стране, Београђани су појачали напад, са жељом да што пре сломе преостали отпор противника.

Почетних 4:0 убрзо је прерасло у 14:6. Последњим напорима, домаћин је, серијом од 5:0 стигао на „минус 3” (17:14), али су црвено-бели, мирном завршницом, без драме, меч привели крају.

СЕМАФОР

Резултати првих мечева четвртфинала: Косовска Митровица – Војводина НСС 0:3 (13:25, 19:25, 25:27), Рибница – Нови Пазар 3:2 (25:18, 25:14, 20:25, 18:25, 15:13), Јединство СП – Млади радник 3:2 (27:25, 17:25, 23:25, 25:17, 17:15), Ниш – Црвена звезда 0:3 (18:25, 29:31, 18:25). Напомена: Реванши су на програму 25. и 26. децембра.

Коментари9
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Bravo majstori
Uvek isti ljudi i uvek isti komentari, visina, visina, visina. Pogledajte objektivno neku utakmicu pa prokomentarisite ( (Sta se obde desava )
Šta se dešava ...
Iz Zvezde su otišli DVA VRSNA PRIMAČA.Sada su tu Jakovljević -koji može otići kada poželi i Stojsavljević-koji koliko vidim nema neku statistiku. -Kako vama izgleda prednja rotacija Buculjević,Munćan,Stojsavljević ???? -Da li će ova postava dočekati Vojvodinu ??? -Šta ako Jakovljević ode ??? Nadam se da gospodin Lukač zna šta radi.Ako sam ja sve ovo videla kako li na to gleda VOŠA...
.....
Da...Da sada sam razumela...Pomozite mi ko je Dušan?(Znam ih po prezimenu)
...
Desava se da je Skrbic skroz van forme, da Dusan igra bolje od njega! A srednjaci se menjaju. Prvo je Muncan odmarao, pa Vuk a sad i Okolic... tako da je to tako planirano...
Прикажи још одговора
MOMCI BRAVO
6 pobeda uz 3 remija i četvrto mesto na tabeli. Plus četvrt finale kupa i nesreća da ne igraju danas Pržić i Opačić. Veliko vam hvala na dosadašnjem rezultatu. Idemo dalje, čeka nas još 9 utakmica u prvenstvu plus plej of. A kup nije bitan. Pružili ste veliki optpor favorizovanoj Zvezdi i zahvalni smo vam na tome! IDEMO NIŠ!!!
Nislija
Zaista, bez 2 bitna igraca ekipa OK Nis, nije bila u mogucnosti da se suprotstavi CZ...Ipak, ove polusezone napravili su veliki pomak u rezultatima i da im je neko pred pocetak sezone ponudio skor 6-2, oberucke bi prihvatili. Steta sto i organizacija kluba ne prati adekvatno ove dobre momke i odbojkase.Dovoljno je reci da nemaju ni kancelariju kluba i sekretara. Normalan klub bi do sada produzio ugovore treneru i nosiocima postave i igre, medjutim menadzment razmislja od danas do sutra...
...
6-3 *

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.