Почетна / Одбојка / Супер лига

Војводина славила у четвртом мечу, мајсторица за титулу 8. маја у Београду

Војводина НС семе је славила у четвртом мечу финала плеј-офа и на тај начин је изборила мајсторицу, која ће одлучивати о титулу првака Србије. Меч за пехар биће игран у Београду, у недељу 8. маја
ФОТО: Н. Неговановић
Мала сала СПЦ „Војводина”. Гледалаца: 700. Судије: Мирко Јанковић (Ниш) и Дејан Рогић (Ужице). Трајање меча: 128 минута. Резултат у серији: 2:2.
ВОЈВОДИНА НС СЕМЕ: Симић 3, Николић 16, Станковић 11, Петровић 2, Вемић 21, Премовић 1, Јовановић 7, Кујунџић, Пековић (либеро), Мехић 2, Радовић, Минић 16. Тренер: Страхиња Козић.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Околић 14, Јевтић (либеро), Шкрбић 1, Гмитровић 2, Штавлић, Милутиновић 9, Јаковљевић 20, Стојсављевић 9, Мунћан 2, Благојевић 22, Вељовић, Буцуљевић 1. Тренер: Драган Кобиљски.

 

У првом сету није било никаквих дилема. Војводина је водила од почетка до краја, углавном је имала предност од три-четири поена, а проблема домаћи нису имали ни у финишу – 25:21.

Али, у наставку меча доста боља игра Црвене звезде. Осим почетних 3:1 у другом сету, остатак овог периода протекао је у знаку београдских црвено-белих. Врло брзо су гости преокренули (5:3), па је одмах Козић морао да реагује тајм-аутом.

Није му то помогло, недуго потом Јаковљевић је везао два ас поена, убрзо и Околић, па је Црвена звезда повела са 13:6. Војводина је на тренутак запретила (13:9), али је екипа Драгана Кобиљског поново подигла ритам и брзо вратила седам поена вишка (19:12).

Крајем сета домаћи су грешили у серијама, па су само олакшали посао Звезди, која је убедљиво дошла до изједначење – 25:16. Трећи сет је био далеко узбудљивији.

Војводина је готово константно имала предност, повела је са 3:0, водила и са 11:7, па и 13:8. У завршници сета домаћи су имали четири поена вишка (21:17), али је тада на сервис стао Немања Јаковљевић.

Одсервирао је потенцијални репрезентативац Србије ас, потом је Благојевић реализовао контру, па је Мунћан поентирао из блока (21:20). Није то био крај Звездине серије, уследила је грешка Вемића, те још један ас Јаковљевића за прво вођство гостију (22:21).

После блока Милутиновића Београђани су дошли и до две сет лопте (24:22). Прву је спасао Минић, другу ас поеном Вемић (24:24). Низала је Звезда потом сет лопте све до пете, кад је блоком Јаковљевић коначно решио драму – 28:26.

Ипак, нису се Новосађани предавали. Сјајно су почели четврти период, већ после 3:0 Кобиљски је затражио предах, покушао је потом и изменама, али ништа није помагало, домаћи су на техничком тајм-ауту имали чак осам поена вишка (12:4).

Успела је Звезда колико-толико да смањи предност, морао је Козић два пута да реагује и тајм-аутом (19:15). Али, ас Јовановића, те грешка Стојсављевића отклонили су неизвесност (22:15). Недуго потом, Војводина је изједначила – 25:18.

Од самог почетка Војводина је била боља у петом сету, играли су домаћи смирено, готово без грешке. Звезда се додуше држала све до 8:8, али је тада најпре b прошао контру (10:8), убрзо после тога погрешио је Јаковљевић.

Није то био крај серије Новосађана, Николић је прошао контру, а потом је Станковић изблокирао Околића за прву меч лопту (14:9). Звезда је спасила две, али не и трећу меч лопту, с обзиром да је сервис погрешио Јаковљевић – 15:11.

Коментари22
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

samotvrdo
Pocinje partija pustaju juznjacki bluz. Saban Bajramovic I got nothing to loose...
Кобиљски прави грешке које није правио откако је тренер Звезде, али добро, може и тренер да погреши. Главни разлог што Звезда није тако доминантна као пре паузе пред полуфинале је лоша форма у коју је запао Јаковљевић - дотад најпоузданији и примач и нападач. Напад му се вратио у другом сету ове утакмице, али је пријем и даље врло лош. Кад не иде, играча треба заменити, макар на неколико поена, да се мало прибере. Исто са Благојевићем и Гмитровићем - кад стартеру не иде, треба убацити замену - то је изостало у другој утакмици (плус касан тајмаут), а у трећој донело преокрет. Велики плус за Звезду је што су коначно на сервису прорадили Благојевић и Јаковљевић који једини нападају смеч сервисом.
Da.......
Nerealno je bilo ocekivati da jedna ekipa pobedi dva puta za redom. Publika u Novom Sadu je bila fenomenalna i bila ta koja je Vosu vratila u zivot. Peta utakmica na Banjici, bice za sladokusce i poznavaoce odbojke, Zvezda ima kvalitetniji roster igraca i ocekujem da Kobiljski izvuce svog poslednjeg dzokera..... Nadam se da ce na Banjici vaziti ista pravila i za domacu i gostujucu publiku - nama nisu dozvoljeni bubnjevi i ostale udaraljke.
Тако је. Можда би Звезди било боље уз "Делије", али није ни у реду што на одбојку (а то је углавном годинама уназад Звездин најуспешнији колектив) долазе само кад може да се слави трофеј... А што кажу за квалитет... Мени је драже да квалитет буде какав је, уз осланјанје претежно на младе играче, него да се и у одбојци врти велики новац - то се код нас завршава са много прљавих ствари, политиком, хулиганима, намештанјем... Достаје тога у другим "популарнијим" спортовима.
Stemi
Kvalitet utakmice je na nivou pionirske lige. Niko ne može ni kontru da doda kako treba, a da ne pričamo o miniću koji ne može da ubode teren ni sa 1blokom, a ni bez bloka. Katastrofa ko sve igra u ligi, a igrači iz domaće lige u reprezentaciji treba da budu srećni što će videti kako izgleda nivo na kom nikad neće ni biti.
Odbojkas
Uz duzno postovanje, lupetas Stemi.
mvp
Peric za VMP! Vojvodina ispade smesna a ima Perica, primaca prikljucenog seniorskoj reprezentaciji! Vemic i Nikolic ne mogu ni do sireg spiska reprezentacije, a igraju u prvoj postavi. Svasta! ... hahahaha ova odbojka je postala takva sprdnja da nije normalno, u svim selekcijama se guraju igraci! Tuga, jad i cemer. Cestitajmo menadzerima, funkcionerima i trenerima bez integriteta i licnosti!
Mr Dr
A KO JE TAJ NEDJO POSMATRAC??!!
Dr mr
Menager Nedjo Posmatrac:) Eeeeee Srbijo,jadna li si...
Прикажи још одговора

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.