Почетна / Одбојка / Супер лига

Кнежевић: Време је за трофеј

Женски одбојкашки клуб ТЕНТ преживео тешке тренутке и најављује ренесансу
ФОТО: Н. Неговановић

Две године било је потребно женском одбојкашком клубу ТЕНТ, као и спорту у Обреновцу, да практично „стане на ноге”. Катастрофална поплава, која је 2014. буквално зауставила живот у овом делу Србије, утицала је на све структуре, а спортски клубови били су осуђени на преживљавање, у стилу како се ко снађе.

Најуспешнији колектив у граду, ЖОК ТЕНТ, у том периоду живео је на релацији Обреновац – Уб и гле чуда, остао у врху српске клупске одбојке. Ових дана, спортски директор Иван Кнежевић, добио је гаранције да ће клуб у наредној сезони имати далеко већу подршке локалне самоуправе.

– Пресрећан сам због најновије ситуације и са поносом могу да кажем да ће ТЕНТ у наредном периоду играти још запаженију улогу у српској клупској одбојци. Дугујемо велику захвалност локалној самоуправи, која је обећала помоћ, али и господину Дарку Глишићу, председнику Општине Уб, по мени једном од најзаслужнијих људи што је ТЕНТ преживео најтеже тренутке у клупској историји. Наравно, сви заједно настављамо једну предивну спортску причу и сада сви можемо да почнемо да размишљамо о трофејима – каже Кнежевић.

Глишић: Нема закулисних радњи

Осим клубу из Обреновца, Уб је прошле сезоне помоћ пружио и Спартаку из Љига, када им је „обезбедио” домаћинство у Купу Балкана, што је још један доказ да се у овом граду гаји посебан однос према игри преко мреже.

– Сви воле масовније спортове, као што су фудбал и кошарка... Међутим, одбојка се издваја као једна од најчистијих дисциплина. Нема закулисних радњи, јер нема ни великог новца. Ми смо због тога спремни да сносимо трошак, да помажемо и улажемо у клубове – закључио је први човек Уба.

На тему играчког и стручног кадра за наредну сезону, спортски директор Обреновчанки још додаје:

– Ових дана обелоданићемо неколико атрактивних појачања. Мислим да је најважније то, што ће Маријана Боричић остати на кормилу екипе и наредне сезоне. Имаћемо респектабилан састав, спреман да се бори за највише домете. Доста играчица остаће у клубу, нарочито оне најмлађе, које су већ доказале да вреде много – закључио је Кнежевић.

Ову причу нисмо могли да закључимо без речи Дарка Глишића, председника општине Уб, који је још једном подсетио на дане када су Обреновчанке остале без крова над главом.

– Спојила нас је невоља. Била је то љубав на први поглед. Девојке су принудно дошле и опчиниле нас својом игром, понашањем, шармом... Читав град је долазио да гледа њихове утакмице – рекао је Глишић и додао:

– Остаће празнина сада кад су се вратиле у Обреновац. Знамо да је добро за њих што су у свом граду, али ће нам, сигурно, недостајати суперлигашке утакмице.

Иако је сарадња ТЕНТ и Уба званично завршена, пријатељство се не прекида. Напротив.

– Остајемо им на располагању за све што им буде потребно, јер су то заслужили својим поштеним понашањем. У нама имају пријатеље за цео живот и могу да нам се обрате за било шта... – додао је Глишић.

Не остаје празних руку ни Уб, после одласка ТЕНТ-а. Домаћи тим играће у прволигашкој конкуренцији.

– Покушавамо да конципирамо тим, направимо конкурентну екипу. Међутим, остаје жал за врхунским мечевима. Можда нам је то и мотив да радимо више – казао је Глишић.

Јегоровић: Обновљена и хала

Ренесанса ТЕНТ-а моћи ће да почне у Обреновцу, пошто је Хала спортова коначно спремна за највеће догађаје.

– Још само неколико дана је остало до завршетка радова. Нови паркет је постављен, линије су обележене... Требало би да нам буде предата до 3. јуна и да тада буде спремна за тренинге и утакмице – уверава нас Иван Јегоровић, председник Комисије за спорт и директор СКЦ Обреновац.

Град је најавио и помоћ свом најуспешнијем клубу.

– ЕПС ће одбојкашицама да омогући термине у Хали, а Општина ће обезбедити бесплатне тренинге за најмлађе селекције. У договорима смо са клубом око тога шта бисмо још могли да урадимо – закључио је Јегоровић.

Коментари3
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

vizura sampion
Svet je lep kada sanjamo ...
Prle
Trofej?! Smesni ste...
SMEŠNO
Glišić pomogao iz svog dzepa?Smešno.Političari marš iz sporta, sramote ovog naroda.Tentu sve najbolje.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.