Почетна / Одбојка / Супер лига

Силно појачани Нови Пазар: Бићемо конкурентни у свим такмичењима

Одбојкаши Новог Пазара кренули су са припремама за сезону у којој их очекују напори на три фронта, Првенству и Купу Србије, те ЦЕВ купу
ФОТО: И. Милутиновић

У односу на прошлу, најуспешнију сезону у историји клуба, „чета из Пендика” је ангажовала четворицу нових играча.

Повратника из Турске Ирфана Хамзагића, доскорашњег средњег блокера Партизана Душана Лопара, бившег техничара Будванске ривијере Луку Шормаза и најбољег младог одбојкаша Србије за 2015. годину, Марко Радосављевић, који је дошао из љишког Спартака.

Екипи су припојене и младе снаге – Симић, Оковић и Прушевић. Из тима који је прошли шампионат завршио на високом трећем месту недостају деветорица играча и тренер Милан Гршић, кога је на клупи заменио нови-стари учитељ новопазарских одбојкаша, Саша Стефановић.

Радујем се повратку у Нови Пазар. У овом тренутку имам целину, коју чине добри играчи. Следећи потез је формирање тима. Циљ је да што спремнији дочекамо почетак лиге. Све време ћемо радити у Новом Пазару, овде имамо дворану, теретану, комплетан спортски комплекс нам је располагању. Биће потребно одиграти што више припремних утакмица, а и њих ћемо имати, јер очекујем да учествујемо на свим јачим турнирима у земљи.

Затрић предводи Пазарце

Као и у прошлој, и у овој сезони дрес Новог Пазара носиће капитен Хамза Затрић, Марко Божовић, Бењамин Даца, Елвир Зуковић и Хасан Затрић.

Клуб су напустили Радиша Стевановић и Милорад Капур (Лозана), Немања Стевановић (Румунија), Урош Булатовић (Млади радник), Душко Новоселац, Бранислав Радовић, Јован Делић, Страхиња Брзаковић и Алдин Зоранић.

Списак појачања за предстојећу сезону, доласком Радосављевића, није закључен, то потврђује и Стефановић:

Потребан нам је још један примач. Контакти са слободним одбојкашима већ су успостављени. Надам се да ћемо и то место попунити у најскорије могуће време – каже Стефановић.

До сада одрађеним послом презадовољан је и председник новопазарског суперлигаша, Ервин Ћоровић:

Појачали смо се играчки и у делу клупске организације. Све радимо да спремни дочекамо почетак сезоне, у којој нас очекује много изазова. Финансијски смо стабилан клуб, али та средства морају да буду сразмерна резултатима клуба. Из године у годину подижемо лествицу. Надам се да је наш квалитет видљив и да ће то препознати сви они, који су у могућности да нам помогну. И ове године бићемо једини новопазарски клуб на европској сцени, представљаћемо Србију у другом колу ЦЕВ купа. Зато нам је потребно да ојачамо пул финансијера. Тим конкурентан за сва такмичења ћемо имати. Ту је и нови-стари тренер, који се доказао радом у највишем рангу. Дакле, скоро сви предуслови за искорак на степеницу више постоје – убеђен је Ћоровић.

Коментари10
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Da.....
Bez Kapura bice vam potrebno malo vise kvalitetnih primaca, obzirom da je Radosavljevic nizak i nema napad. Ocekuje se da i Hamzagic ode u sekund do dvanaest, veliko postovanje za Lopara - pravo pojacanje.
Haha
Ocigledno ne znas o kakvom se igracu radi kada kazes da nije dovoljno kvalitetan, decko koji ima strasan prijem, preeksplozivan u napadu sa solidnim dohvatom ua svoju visinu...
Ne....
Taj Radosavljevic je umalo izbacio isti Pazar prosle godine iz plej offa....on je odlican napadac,a ti ces se uveriti u to, nevernice....
Cale
@Tabanic, zna se ko u Nisu vodi politiku, Sale je jedan predobar covek i iskusan trener, a to sto su pojedine Nislije (igraci) popili svu pamet ovoga sveta, normalno je da covek pobegne od takvih ljudi. Ne pricajte nesto sto ne znate. :)
Tabanic
Najurice ga Pazarci kao pre 2 godine i kao Nislije prosle.Mislim na velikog trenera.
Sreta Steta
Niko ga iz Nisa nije najurio
Misko
Sta lupas bre? Covek je odlican trener. S nekim presmesnim Nisem, bez plata igracima i uprave bio 4-i u drzavi ....
Ljizanin
Sto Radosavljevic nije ostao u Ljigu?
Odbojka
Zato što je predobar primac da bi igrao u Ljigu koji je ove godine lošiji duplo nego prošle...
Ddddd...
Ma da, strasni ste :-)!!!

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.