Почетна / Одбојка / Супер лига

Лале миришу на полуфинале, Звезда лако прошла Пожаревљане

Партизан запретио првим сетом, Војводина убедљива у наставку четвртфиналног меча Купа Србије
ФОТО: Н. Неговановић

Партизан – Војводина НСС 1:3 (25:21, 17:25, 12:25, 22:25)

Београд – Дворана: Спорт Еко. Гледалаца: 100. Судије: Б. Јованчић, М. Милошевић (Београд). Трајање меча: 90 минута.

ПАРТИЗАН: Буша 16, Сретеновић 3, Ристић 15, Величковић 5, Поломац 10, Ћелић 2, Недељковић (либ), Драговић 2, Батак, Перишић 3, Скакић, Ковач. Тренер: Владимир Васовић.

ВОЈВОДИНА НСС: Симић 14, Петровић 13, Премовић 20, Мехић 9, Тодоровић, Перић 8, Пековић (либ), Илинчић, Станковић, Кујунџић 2, Вучићевић. Тренер: Неџад Османкач.

 

Фестивал младости српске одбојке одржан је у дворани Спорт Еко, где су се у првом мечу четвртфинала Купа Србије, сусрели Партизан и Војводина НС семе.

Екипе, које у својим редовима имају највише јуниорских репрезентативаца, бориле су се једна против друге, али и против вируса, који је захватио и Београђане и Новосађане. Надметали су се другови из репрезентације, да би на крају славили црвено-бели, који ће пролазак на завршни турнир настојати да потврде на свом терену, али тек 25. јануара.

Пре почетка меча и Владимир Васовић и Неџад Османкач најављивали су да ће на терен послати играче, који буду спремни и способни да играју, с обзиром на то да је управо због болести, дуел и померен са суботе на понедељак.

Максимална Звезда

Црвена звезда је са 3:0 (25:13, 25:18, 25:19) победила Млади Радник после пораза (2:3) у првом мечу и прошла у полуфинале. Најефикаснији је био Благојевић са 17 поена, 12 је имао Гмитровић, девет Стојсављевић. Код гостију је 11 имао Јевтић, а десет Поповић.

Упркос томе што је био у тежој ситуацији, Партизан је боље почео меч. Одличан је био Буша, очигледно жељан игре, после дуже паузе. Сигурни су на мрежи били изабраници Владимира Васовића, па су чак пет пута успешно заустављали нападе ривала. Није Војводина много заостајала, када је реч о успешности у нападу, али није успевала да одбрану одигра на прави начин, па је први сет припао домаћима.

Већ у следећем периоду, слика је драстично промењена. Пријем Новосађана постао је стабилнији, што је у многоме олакшавало посао Радовићу, који се на терену нашао почетком овог сета. Свежије је деловао тим  Неџада Османкача, мотивисаније. Партизан није успео да се одупре налету противника. Блок није функционисао као у претходном сету, па је резултат убрзо поравнан.

Ситуација је деловала још безнадежније по црно-беле у наставку. Рано су Новосађани стекли завидну предност, и то најпре захваљујући одличним блоковима Симића и Премовића, па је ускоро вођство у сетовима прешла на страну момака у црвено-белим дресовима.

Мењао је Васовић шта је могао. Батак, Драговић и Перишић су добили већу минутажу. Поломац је поново одлично заустављао напад противника, па је домаћа публика на тренутке могла да се нада и петом сету. Ипак, Војводина је и даље имала убојитији напад, па је сустигла минималну предност Партизана у завршници, за велику победу у Београду.

 

Семафор четвртфинала Купа Србије:

о Косовска Митровица – Раднички Кг. 3:1 (25:17, 27:25, 26:28, 25:16), први меч 1:3, даље иде: КОСОВСКА МИТРОВИЦА.

о Спартак Љиг – Нови Пазар 3:2 (22:25, 25:16, 25:18, 14:25, 15:7), први меч 0:3, даље иде: НОВИ ПАЗАР.

о Црвена звезда – Млади радник 3:0 (25:13, 25:18, 25:19), први меч 2:3, даље иде: ЦРВЕНА ЗВЕЗДА

о Партизан – Војводина НСС 1:3 (25:21, 17:25, 12:25, 22:25), реванш је на програму 25. јануара.

Коментари7
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

...
Svaka Čast , Tako se Piše u Čast Mladosti i Kvaliteta Srpske Odbojke !!! Srećni Božićni i Novogodišnji Praznici !!!
ns
sa pola ekipe bolesnih i povredjenih dominacija
igii
Vosa ko singerica.
igi
Ipak je to Partizanov vrtic
I red je bio...
Da proigraju!
Прикажи још одговора
Marko NS
Samo napred VOJVODINA!!!

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.