Почетна / Одбојка / Супер лига

Хоће ли Партизан изборити опстанак или ће црно-бели морати у бараж?

Два кола пре краја Супер лиге многе ствари су већ јасније, али још увек није познато који ће тим заузети девето место, које води у плеј-аут за опстанак у елити
ФОТО: В. Марковић

Партизан је једини тим у Србији који никад није испадао из елитног одбојкашког ранга. Рачунајући и ону велику Југославију.

Како сада ствари стоје, црно-беле би лако могла да задеси таква судбина. Додуше, тренутно су на осмом месту, са истим бројем победа (први критеријум при рангирању), али и бодом више од Спартака из Љига.

17. коло:

25. фебруар: Рибница – Спартак (Љиг)

26. фебруар: Партизан – Војводина НС семе

26. фебруар: Раднички – Ниш

18. коло (још нема тачних термина):

Спартак (Љиг) – Раднички

Ниш – Партизан

Чини се ипак да екипа коју са клупе предводи Владимир Васовић, иначе тренер јуниорске репрезентације Србије, има нешто тежи распоред.

Партизан ће најпре угостити Војводину, екипу која је тренутно доминантна у Србији. У последњем колу Београђани ће у госте Нишу, који се још увек није обезбедио.

Спартак најпре гостује Рибници у Краљеву, а у последњој рунди ће угостити на свом терену крагујевачки Раднички.

Чаршија је брујала и о намештањима, помињани су бројни чудни резултати. Због тога и чуди да мечеви претпоследњег кола неће бити играни у исто време, чак ни истог дана! Надамо се да то неће бити случај и у последњој рунди, ако она буде одлучивала о коначном поретку.

Табела: Војводина Нс семе 14-2 (41 бод), Нови Пазар 13-3 (37), Црвена звезда 11-5 (33), Рибница 9-7 (24), Јединство СП 7-9 (24), Ниш 7-9 (20), Раднички 7-9 (19), Партизан 5-11 (15), Спартак Љиг 5-11 (14), Клек СШ 2-14 (10).

Јединство из Старе Пазове је и дефинитивно обезбедило опстанак. Они имају само две победе више од Партизана и Спартака, са те стране су достижни, али имају и недостижних десет бодова више у односу на тим из Љига.

Близу опстанка су Ниш и Раднички, који такође имају по два тријумфа више од деветопласираног тима, али и шест, односно пет бодова више. Теоретски, оба ова тима су још увек угрожена.

Коментари16
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Realno
Ne znam cemu tolika polemika oko svega, ako neko ima dokaze da je zvezda namestila pa neka ih javno iznese! Sustina je da je Ljig ubedljivo najslabija ekipa u ligi, cak i od Kleka i da ona treba da ispadnem a ne u baraz!
Slazem se
Ko jos gleda argumente, bitno je tvoje misljenje. Ti treba da budes Predsednik Novog Tima OSSRB
Ama'
Jel si gledao isti taj Ljig u Ljigu protiv partizana, Pazove, Nisa pa protiv Kleka i Pazara i kući i na strani, protiv Vojvodine u NSu, kada bi pogledao te utakmice shvatio bi da mozda ipak nisu najlosija (pise se spojeno) ekipa u ligi...
Прикажи још одговора
hehehe
Auuuuu..... Bojkot..... Da novi tim odbojkaskog saveza je E X T R A hehehe!!!
Majstorica
Vidi majstore, ne moze se osporiti da "Novi Tim OSSRB" radi "Studiozno". Pise na sajtu "Novi tim je obisao i četvrto testiranje pionira u Subotici". Novi tim je odredio prioritete i ja im na tome cestitam. Ne brinite, doci ce na red i Super Liga, ocekujem, cim se budu delili pehari, odredjivao srucni stab i reprezentativci. Ovo o cemu pise Zurnal, ja ne vidim zasto bi "novi tim" sebe dovodio u neprijatnu situaciju- za to su krivi oni prethodni sto nisu znali da pisu na papiru.
Prosto je
OSSRB ima vece probleme. Trenutno preko trenera reprezentacija, Spornim klauzulama, zeleli su da ubace nov kvalitetan kadar u njihov strucni stab. Sto je u principu i normalno. Utakmice, predzadnjeg kola, se daju u vise dana da bi se povecala gledanost- ljudi su se zalili da ne mogu odjednom da gledaju dve utakmice, sto ima logike. Ja bih se zahvalio OSSRB, posebno novim kadrovima, koji su svojim dolaskom ubacili puno novina: pisanje ugovora, koriscenje mejlova, doveli su Generalnog Sponzora itd...itd. Ja bih eventualno zamolio....ako nije problem da se zadnje kolo igra 5 dana. U tom slucaju bi smo mogli da pogledamo jednu utakmicu dnevno, da ne zurimo... a i gledanost bi se barem udesetostrucila.
Majstor
Nemas ti pojma
Časno
Povreda ramena(zadobijena u Nišu) Okošanovića trajaće taman do subote i utakmice protiv Ljiga gde će biti najbolji poenter. Pa mora neko našim juniorskim reprezentativcima iz Partizana da pomogne ! Okošanoviću dobro došao u Partizan !!!!!!!! I da ne zaboravim da se zahvalim OSSRB-u što nam je dozvolio da igramo utakmicu dan posle Ljiga........
I sta onda
A Ribnica bez njega pobedi Vojvodinu? I sta cemo sad?

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.