Почетна / Одбојка / Супер лига

Јединство из Старе Пазове наставило са чудима, на реду је Војводина

Широки одбојкашки аудиторијум, у четвртак је могао да се увери како игра чудо из Старе Пазове
ФОТО:Фејсбук/Угљеша Пешут

Одбојкаши Јединства и трећи пут ове сезоне славили су у Краљеву, после чега су изборили пласман у полуфинале плеј-офа, где ће се састати са Војводином НС семе.

Историјски успех, Сремци су прославили у путу од Краљева до Старе Пазове, а њихов тренер, Жељко Вукелић, дан после, на питање „у чему је тајна успеха”, каже:

Нема тајне, то су озбиљни момци, одлични играчи. Свако је прихватио неку своју улогу у екипи, без грама сујете. Доласком Рољића, добили смо ширину, створили тим са 11 играча, који у сваком тренутку могу да уђу и промене ритам. Видели сте у Краљеву какав је био допринос другог дизача Паравиње. Пешут је, у интересу колектива, заиграо као средњак. Правили смо и дуплу измену на корекцији, Јовановић је сачекао своју шансу и донео свежину. Била је то права победа колектива – каже Вукелић.

Понедељак, четвртак, недеља...

Први меч полуфиналне серије између Војводине НС семе и Јединства из Старе Пазове на програму је у понедељак, 27. марта у СПЕНС-у. Друга утакмица играће се, пред ТВ камерама на истом месту у четвртак, 30. марта.

Пазовчани су за један дан померили одигравање треће утакмице, која је заказана за недељу, 2. април. Евентуална четврта, играла би се поново у Старој Пазови, у уторак, 4. априла.

Од Нове године, заиграли сте чудесно? После једне победе и девет пораза, заузимали сте последњу позицију! Од 21. јануара започели сте серију за памћење, стигли до биланса 9-9, а након тромеча са Рибницом и полуфинала плеј-офа.

Добили смо Рољића, један тренинг више и далеко јачи рад сваког појединца. Кад су кренуле победе, стигло је и самопоуздање. Морате знати да су наши играчи озбиљни момци, одговорни у животу. Са њима нема пуно проблема – додаје Вукелић.

Шта је на крају преломило у четвртфиналној серији против Рибнице?

Рекао сам после меча да би било заслужено да је и Рибница прошла даље. Нијансе су одлучивале, можда смо били мирнији, можда је присуство ТВ камера утицало на домаћина. Надам се да је публика уживала.

Након још једног историјског успеха, у полуфиналној серији плеј-офа очекују вас мечеви против Војводине НС семе?

Мислим да ћемо имати снаге да се супротставимо Војводини. Нећемо им дозволити ниједан лак сет. Ове сезоне нисмо победили само Новосађане, што нам је мотив више. А уверили смо се у два наврата, да разлика није велика. На њиховој страни је младост и несумњив квалитет, а на нашој искуство и одређена мирноћа. Надам се да ће бити занимљиво – закључио је на крају Жељко Вукелић, први тренер Јединства.

На добром смо путу
Уверен је први тренер Јединства, да ће успех мушке секције клуба из Срема, покренути клинце у Старој Пазови, али и целом региону.
Колико нас је обрадовала победа у Краљеву, толико смо били срећни кад смо чули вест да су наши дечаци из ОШ Бошко Палковљевић Пинки, освојили треће место на Првенству Србије – додаје Вукелић.
И то је историјски успех за одбојку у нашем граду. Мислим да смо на добром путу...
Коментари7
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

poznavalac
Koja tradicija, koliko je igraca iz Pazove i gde su bili pre tri godine.
Miroslav
Moras nesto i da znas, da bi bio poznavalac necega, istorija i tradicija odbojke od skoro 90 godina, dok je bila cela Jugoslavija, 14 godina igranja u prvoj ligi SFRJ, od 1964 do 1976. godine. Stara i Nova Pazova imaju zajedno 50 godina Prve i Druge lige. Druga liga je drugi rang, a nije bitno kako ga sada zovu.
Laki
Ove konstatacije koliko je igraca iz grada iz koga je klub vaze jos jedini na radnickim sportskim igrama.
Mrki
Mozda i sa Vojvodinom se desi cudo, zasto ne?
Miroslav
U Pazovi pored kuce fudbala, treba napraviti i kucu odbojke, mnogi od vas misle da se zezam, ozbiljan sam, blizina Beograda i Novog Sada, tradicija odbojke plus kompletno obezbedjena infrastruktura od strane opstine su velike prednosti u odnosu na neke druge lokacije.
spartak
Vojvodina bez dileme u finalu. Jedinstvo nema nikakve sanse protiv Vojvodine, koja trenutno nije u kompletnom sastavu, ali skockaće se lale nesumnjam!!!
Spartak lj
Pa jedva su pobedili u prvenstvu, sad se i Jedinstvo skockalo, bice ipak zanimljivo!

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.