Почетна / Одбојка / Супер лига

Звезда засијала у Пендику и изједначила у полуфиналној серији на 1-1 (ВИДЕО)

Тим Драгана Кобиљског направио брејк у Пазару где је недавно два пута поражен, прво у полуфиналу Купа, а потом првом мечу полуфинала плеј-офа, aли је феноменалном серијом 9:0 у последњем сету дошла од 16:21 до 25:21 и трећег освојеног сета
ФОТО: С. Жупљанин
Нови Пазар – Црвена звезда 1:3 (25:23, 17:25, 18:25, 21:25)
Нови Пазар - Хала: Пендик. Гледалаца: 1.000. Судије: А. Петровић (Ужице), Ђ. Зеленовић (Краљево). Трајање меча: 102 минута.
НОВИ ПАЗАР: Ристић 12 (19-11, 3 гр. 1 бл, 15 пр, 3 гр), Лопар 7 (8-4, 3 бл), Даца 5 (6-3, 2 ас, 3 сг), Шормаз 3 (2-2, 1 ас, 2 сг), Радосављевић 16 (25-12, 3 гр. 42 пр, 3 гр, 3 ас), Хамзагић 12 (39-12, 10 гр, 3 изб, 2 сг), Зуковић (либ, 23 пр, 3 гр), Хас. Затрић 1, Хам. Затрић, Божовић, Симић. Тренер: Саша Стефановић.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Петровић 2 (2-1, 1 ас, 2 сг), Машуловић 5 (6-3, 1 бл, 1 ас), Милутиновић 10 (8-6, 2 бл, 2 ас), Нејић 16 (24-12, 43 пр, 4 гр, 3 ас, 5 сг), Стојсављевић 11 (17-10, 17 пр, 1 ас, 2 сг), Благојевић 21 (41-19, 4 гр, 4 изб, 1 бл, 1 ас, 5 сг), Јевтић (либ, 13 пр, 1 гр), Мунћан 1, Шкрбић, Самарџић, Гмитровић, Вељовић. Тренер: Драган Кобиљски.

 

Напокон су се радовали црвено-бели у Новом Пазару! Вратило им се све оно што су изгубили у три последња меча у Пендику. Мудро је Кобиљски поверио организацију игре Петровићу, који је унео свежину у игру

И поред пораза новопазарска публика наградила је дуготрајним аплаузима своје љубимце, али и Београђане.

Очекивало се да ће тренер Црвене звезде, Драган Кобиљски почети у другачијој постави у односу на пређашњи сусрет. Чини се да је Новопазарцима због тога што је Вељовића на позицији техничара заменио  Петровић, требало мало више времена да се привикну, па је Звезда имала, осим у прва два поена, константну предност до техничког тајм - аута (11:12). Од тог тренутка углавном је Пазар био у вођству, али не више од два поена. Период до резултата 22:22, обележило је доста обостраних техничких грешака.

Кључни тренутак још једног драматичног сета у мечевима два тима догодио се код резултата 23:22 за Нови Пазар. Марко Радосављевић је уз велику пожртвованост извукао један јак и дубок смеч Стојсављевића, Звездин дизач Петровић покушао је одмах да поентира, међутим и његову лопту домаћи тим успео је да извуче. Поен и сет Новом Пазару донео је техничар београдског састава Петровић, сервирајући аут лопту.

Много техничких грешака на старту другог сета, пре свега Шормаза и Ристића, и Црвена звезда без проблема држи почетну предност од 0:4. У том делу игре Благојевић је просто незаустављив. Домаћи тим је последњу прилику да се врати у сет пропустио при резултату 12:16, али је Хамзагић, иако без блока, лопту избацио ван терена. Оно што је Звезда тражила то је и добила, сет лишен неизвесности - 17:25 (1:1).

Добри сервиси Стојсављевића и много проблема на пријему новопазарског састава онемогућило је организацију иоле смисленијих напада од стране Шормаза. Резултат тога било је високо вођство Београђана (0:5). Али, какав је ово меч, нема недостижне предности. Вођен поентерски расположеним Радосављевићем, Нови Пазар стиже до изједначења (7:7), али не за дуго, јер црвено - бели на предах одлазе више него задовољни (8:12). Неуобичајене грешке и осим, донекле, Радосављевића недостатак расположених играча коштале су Нови Пазар још једне ране предаје сета. Пресликан сет број два и лагано Благојевића и дружине стижу до великих - 1:2.

Пробудили су се Пазарци у четвром сету, на чијем почетку смо гледали,, сајам'' сервис грешака на обе стране. Почели су да погађају Хамзагић и Ристић, уз стандардно доброг Радосављевића, и већ код техничког тај - аута постало је јасно да дуел два тима не може да се заврши пре петог сета (12:8).

Страх да све неће ићи баш тако глатко појавио се када је после неспоразума Ристића и Радосављевића Петровићев поен након сервиса довео Београђане на само три поена заостатка (16:13), па се још чинило да је дошао тренутак коначног буђења, Ирфана Хамзагића.

Међутим, милиметарски прецизна дијагонала Радосављевића и ,,шмекерски'' потез Шормаза на мрежи за (21:16) нису били довољна предност за разиграну Звезду. Маестрални Благојевић освојио је један дуги поен, уследила је феноменална серија 9:0 у последњем сету, Звезда је са 16:21 дошла до 25:21 и трећег освојеног сета, меч је био решен - 1:3.

Семафор полуфинала плеј-офа Супер лиге:
Војводина НС семе – Јединство (СП) 1:0 у серији
Први меч: Војводина НСС – Јединство СП 3:0 (28:26, 25:22, 25:23)
Други меч, 30. март (четвртак): Војводина НСС – Јединство СП (17, РТС 2), судије: Г. Градински, А. Поповић.
Трећи меч, 2. април (недеља): Јединство СП – Војводина НСС (19), судије: И. Миљковић, П. Баланџић.
Напомена: Евентуални четврти меч играо би се 4. априла у Старој Пазови, а мајсторица 7. априла у Новом Саду.
Нови Пазар – Црвена звезда 1:1 у серији
Први меч: Нови Пазар – Црвена звезда 3:2 (25:21, 20:25, 24:26, 25:17, 16:14)
Други меч: Нови Пазар – Црвена звезда 1:3 (25:23, 17:25, 18:25, 21:25)
Трећи меч, 1. април (субота): Црвена звезда – Нови Пазар (18), судије: В. Симоновић, В. Цветковић.
Напомена: Евентуални четврти меч играо би се 4. априла у Београду, а мајсторица 7. априла у Новом Пазару.
Коментари15
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

oooooooooooo
Kobiljski najzad shvatio ko je bolji tehnicar. Petrovicu, bravo!
Realno
Petrovic je odigrao vrlo dobro. A to da je bolji, moze samo da bude zahvalan padu forme ekipi iz Novog Pazara i nista vise. Samo je sreca bila na njegovoj strani. Kobiljski nije shvatio jer on zna ko je bolji, Petrovic je igrao samo zato sto je Veljovic povredjen. Svi su u timu dali sve od sebe i najzad pokazali svoju snagu. Dakle, realno, ne lupajte gluposti!
Realno
Petrovic je odigrao vrlo dobro. A to da je bolji, moze samo da bude zahvalan padu forme ekipi iz Novog Pazara i nista vise. Samo je sreca bila na njegovoj strani. Kobiljski nije shvatio jer on zna ko je bolji, Petrovic je igrao samo zato sto je Veljovic povredjen. Svi su u timu dali sve od sebe i najzad pokazali svoju snagu. Dakle, realno, ne lupajte gluposti!
jeza
kakav jeziv tekst o mecu ne moze da se zakljuci nistasta se desavalo na mecu... sve neki maestralni potezi, a nigde ne pise kako se odvijao rezultat
Ovo je zahtev!
ZAHTEVAM od direktora takmicenja i komesara takmicenja da se sledeca utakmica odigra bez sudija kako bi najzad utvrdili ko je bolji... Ovako je bezveze!
raca
sta bi
Veljovic je povredio rame i pod znakom pitanja je ya sledecu utakmicu.
Neverovatno
Promeniti tehnicara i dobiti Pazar sa 3:1 nema nikakve logike. Ili je prvi tehnicar povredjen ili je Kobiljski isao na šok terapiju. Zadnjih devet poena su, prosto, za neverovati. Nisam sujeveran, ali kao da im se vratilo za prethodnu utakmicu. Gledaoci su, za 4 seta, samo jednom vrsili pritisak na sudije, koje su bile neprimetne- svaka cast.
Bbbbbb
Igrao sudija u četvrtom setu,a ne CZV.. Ne umeju oni drugačije da pobede,osim ako ne zaprete sudiji... Poslednjih par poena su nam ukrali
ABV
Gledao utakmicu, dobra u svakom pogledu ukljucujuci i sudije koje su bile odlicne.
Zoran CZZG
Lepo ti je sve tvoj Ristić objasnio,dve vesti niže od ove....KO GUBI IMA PRAVO DA SE LJUTI....
Прикажи још одговора

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.