Почетна / Одбојка / Супер лига

Сурова реалност домаће клупске одбојке: Звезда одустала од Купа Изазивача!

Црвена звезда се неће такмичити у европским такмичењима наредне сезоне
ФОТО: Н. Неговановић

После низа година у међународним такмичењима током којих су црвено-бели дрес са поносом носиле генерације одбојкаша и одбојкашица, са Маракане су одлучили да направе паузу.

Иако је клуб стекао право учешћа у Купу изазивача у обе категорије, пријава у Европску кућу одбојке није стигла. Како каже Ана Аврамовић, генерални директор Црвене звезде, исплативије је улагати у развој младих играча.

Одлучили смо да наредне сезоне не играмо Европу. Имаћемо подмлађене екипе и покушаћемо да се консолидујемо кроз домаће првенство – истакла је Аврамовићева.

Треба времена да се уигра тим. Знамо да играчима користе такмичења у Европи, кад имају прилику да искусе нешто ново и напредују. Међутим, у овом тренутку је то и велики издатак за клуб. С обзиром на то да не бисмо били конкурентни на нивоу на коме желимо, одлучили смо да прескочимо европска такмичења ове сезоне.

И, заиста, најављене су велике промене у мушком тиму, који је после пет година доминације, изгубио титулу поразом у финалу.

Знамо да одлазе Стојсављевић, Милутиновић, Благојевић и Мунћан. То су момци који су били носиоци игре и биће велика промена. Али верујем да ћемо успети да надоместимо све. Рачунамо на момке који су или стасавали у нашем клубу или су били послати у неке друге на позајмицу. Спремали смо их да једног дана заузму кључне позиције и верујем да ће бити спремни.

У складу са одлукама управе, продужени су уговори са четворицом играча, либером Предрагом Јевтићем, средњим блокерима Николом Павловићем и Марком Синђелићем и коректором Лазаром Додићем.

После три године у клуб се вратио и Никола Јовановић (24), који игра на позицији средњег блокера, а који се у Звезду вратио из Спартака из Љига.

Женску екипу појачала је Божица Марковић (19), такође средњи блокер, која је две године играла за МД Зрењанин, одакле је дошла у Црвену звезду.

Девојке су искористиле ове сезоне прилику да се врате у врх. Биће и ту малих измена, али ћемо задржати костур тима. Што се и њих тиче, све снаге усмерићемо на домаће првенство, покушаћемо да се после кратке паузе поново вратимо на трон – закључила је Ана Аврамовић.

Коментари13
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ne valja
Voleli CZ ili ne, to je klub koji je, trenutno, jedan od nosilaca seniorske odbojke u državi, klub u koji dolaze perspektivni mladi igrači i igračice, i koji bi trebalo taj "omladinski" kvalitet da pretvara u "seniorski". Bez igranja u Evropi, (a ovo nije prvi put da CZ odustaje od takmičenja u koje su se plasirali), neće se ni ti mladi odbojkaši i odbojkašice razvijati na najbolji mogući način. Nažalost, besparica određuje ovakve stvari, i svakako da je za odbojku bitno da naši najbolji klubovi mogu da igraju evropska takmičenja, bez obzira da li je to CZ ili neki drugi klub, jer se bez toga kvalitet igračica i igrača ne razvija maksimalno. Nije ovo dobra reklama ni za CZ, jer mladi igrači i igračice, kada žele da dođu u kvalitetnu ekipu, gledaju i da li će tamo igrati evropska taskmičenja ili ne. Nadam se da će se CZ vratiti na "pravi put".
Niko i ništa
Zar nije Vojvodina ta koja dovodi mlade igrače i daje bolje uslove od CZ u odbojci?
Ooo
Drzava ne treba da daje pare na sport. Zasto bi dvavala Zvezdi a ne nekom iz Surdulice,Svrljiga ili odakle vec. Tako ne moze. Drzavne pare se daju u infrastrukturu a klubovi da se privatizuju. Sve drukcije je naopako. Tako je svuda. I Ana ako nije nasla pare za Evropu neka se pomeri jer je nesposobna ili neka ne prima platu dok ne izadju na Evro scenu,jer treba obezbediti igracima nastup da bi mogli da se prodaju i zarade a ne samo ona da ima a za ostale nista. Jasno ko dan.
Steta
Velika je steta sto Zvezda nece igrati Evropu sledece sezone. Ove sezone su imali nekoliko bas sjajnih utakmica. Izbacili su dve mnogoooo jake ekipe. Jesu kasnije platili cenu tih takmicenja, ali opet. Srecno Zvezdo sledece godine. Nadam se da cete ipak dovesti neke primace koji ce moci da odigraju nasu ligu...
Pero
Tako je je... ih zvezda i partizan zadnji put gledo 95te i nikad posle jrl mi nepada napamet ali sad se vidi a nije prvi slucaj ds se odbojkaski klubovi moraju privatizovati ali drzava nema snage da to uradi pa pogledajte italiju odavno uradili odbojka se igrala i igra se u trevizu modeni itd ali se menjaju sponzori i svima dobro samo kod nas uvek neka teorija zavere pa videcete kod nas novi pazar kako iz godine u godinu napreduje jel ima gazdu isto i zok klek ali tako ce morati i dr.klubovi a ne da ih opstina finansira i tako peru novce dok je tako nema napretka.
Перо вас одмах треба
прво описменити а затим и кооптирати у најуже руководство ОССРБ . Па Ви имате тако проста и једноставна решења за одбојкашки спорт и приватизацију. Чак сте и добре пример изабрали Пазар и Клек, види се да пратите и италијанску одбојку . И још нешто, купите нову тастатуру та Вам изгледа нема знаке интерпункције и велика слова.
ja
PA cekajte zar nismo mi drzavni projekat,a da to je smo u spinovanju inace se zna ko je to
Shekymax
Ma jok niste, to je Partizan, imali smo veliki budzet a i evo sredili su nam da igramo u drugoj ligi... U kosarci ste vec potpisali novi ugovor sa Telekomom, u fudbalu odavno imate Gasprom... a i dalje ti nesto nije jasno?

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.