Почетна / Одбојка / Супер лига

Познати сви детаљи фузије Клека и МД Зрењанина, остао и спонзор

Фузионисање суперлигаша МД Зрењанина и Клек Србијашуме, тема је спортских прича у највећем банатском граду
ФОТО: Ж. Шемић

Одлука клубова је поздрављена са више места, док има мишљења да је до фузионисања могло да дође и раније.

Извесно је да, на адекватан начин, не могу из градског буџета да се финансирају два члана елите и да ће сада, новоформирани клуб, имати одличну одбојкашку школу са силним потенцијалом.

Фузија је договор клубова који је аминован од стране челника града Зрењанина. Интеграција ресурса је добар модел за промоцију домаћих играча и ово је одлично за одбојкашки спорт. Могло би да буде водиља и за друге спортове и клубове. Било је лако да се договори и видећемо како ће све да изгледа. Верујемо у успех фузије – јасан је Симо Салапура, помоћник градоначелника задужен за омладину и спорт.

Владимир Перовић, млади и успешни привредник, који је последњих пет сезона на челу Клечанки, појаснио је детаље и чињеницу да ће његов клуб бити носилац рада и даљег развоја овдашње одбојке.

То је разумљиво, јер је МД Зрењанин остао без стручног штаба и играчког кадра, а ми смо, пре доношења одлуке о фузији, увелико почели са припремама за нову сезону и освежили екипу. Око фузије смо се лако договорили и биће лакше Граду да финансира једног суперлигаша. Морам да истакнем да овде нема губитника и што је најважније, добитник је овдашња одбојка и деца која су у тренажном процесу сада јединственог клуба. Са нама су Ана Сарић и Маријана Праштало из МД Зрењанина и биће чланице новог клуба, док се Теа Терзиевска захвалила и враћа се за Македонију – истиче Перовић.

Он је додао да ће за сваког тренера у омладинском погону бити места.

Кад саберемо све пунктове и школе, имамо нешто више од 100 девојчица у омладинском погону. Није квалитет на истом нивоу код истих годишта, али ће све наставити са радом и бити укључене у такмичења, од општинских до војвођанских лига. Да би све биле у погону, организоваћемо и турнире.

Перовић је рекао да ће искористити термине које је МД Зрењанин имао у Кристалној дворани, а да ће најмлађе тренирати, уз салу у Клеку и у три зрењанинске школе.

У септембру ће бити одржана Скупштина фузионисаних клубова, на којој ће бити изабрано ново руководство. Готово је извесно да ће председник ЖОК Клек, Владимир Перовић, бити изабран за челника фузионисаних клубова.

Уз њега ће да буду Миленко Борљин, један од водећих људи МД Зрењанина и представник спонзора „Производња Миле Драгић”, Иван Титин, као координатор за млађе селекције, Анђелко Бокић...

Брзо ћемо организовати састанак Скупштине и прецизирати детаље. Нећемо гомилати број чланова Управног одбора, треба нам оперативно и експедитивно тело. Што се тиче имена клуба, нема разлога да не буду укључена оба имена и да се клуб зове Клек МД Зрењанин. Већ смо у канцеларији у Кристалној дворани, играћемо у Клеку, вероватно неке мечеве и у Зрењанину, али за те одлуке, има времена – истиче Перовић.

Борљин: Спонзор остаје
„Производња Миле Драгић” последњих година била је спонзор МД Зрењанина. Миленко Борљин истиче да ће бити спонзор и новог клуба.
Имајући у виду да Град Зрењанин не може да финансира два клуба у највишем степену такмичења, разумљиво је да је фузија најбоље решење – рекао је Борљин.
МД Зрењанин је увек био за развој одбојке и тако је и сада. Раније је била прича да једни другима отимамо децу, сад смо један клуб, са једном одбојкашком школом, окренути нашој деци. Овде има пуно простора и потенцијала за напредак и све у циљу одбојке. „Производња Миле Драгић” остаје спонзор и увек смо били спремни да помогнемо.
Коментари3
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

pero
Scepanovic i Cakovic nemojte vise da vodite mladje selekcije tako vam boga.Pa moralni cin je da odete posle katastrofalni rezultata i selekcije igracica .
volej
Dobro ljudi, da li ce ovu ekipu sada da vodi tamo neki Kijac? Dajte Jovoa, on bi cudo napravio!
Tamo neki
A zašto da ne?

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.