Почетна / Одбојка / Супер лига

Визура се преселила у Руму, тамо ће играти Супер лигу и Лигу шампиона!

Баш је извршена пререгистрација у АПР-у – каже Зоран Радојичић, први човек популарних „ајкулица”
ФОТО: Н. Неговановић

Визура из Руме. Није грешка... Од јуче и званично, популарне „ајкулице”, четвороструке шампионке Србије, промениле су адресу клуба, па ће до даљег бити домаћини у срцу Срема.

Ову вест потврдио нам је и Зоран Радојичић, дугогодишњи председник Визуре. Добро расположен објаснио је разлоге селидбе са Новог Београда у Руму.

Ништа није урађено преко ноћи и без консултације са водећим људима нашег спорта. Разговарао сам и са Божидаром Маљковићем, председником Олимпијског комитета Србије и објаснио му зашто клуб измештам из Београда. Нажалост, нисмо наишли на разумевање челника Општине Нови Београд да о нашем трошку реновирамо Халу спортова, у којој смо могли да играмо мечеве Лиге шампиона. Морали смо да тражимо неку нову солуцију – додаје Радојичић.

Млађе категорије остају у Београду

Променом седишта и регистрације, Одбојкашки клуб Визура постао је клуб са територије Војводине. Ипак, каже Радојичић, млађе категорије ће остати да се такмиче на региону Београда.

Основали смо клуб Визурине ајкулице, са седиштем у Београду, па ће млађе категорије играти своја такмичења у оквиру Одбојкашког савеза Београда – објаснио је Радојичић.

И пронашли сте је у Руми?

Захваљујући Слађану Манчићу, првом човеку Општине Рума, који је прихватио нашу идеју да у том граду и у њиховој прелепој Хали играмо мечеве Лиге шампиона. Претпостављало се да ће то бити утакмице квалификација, а кад смо сазнали да идемо директно у групну фазу, нико није био срећнији од господина Манчића и његових најближих сарадника. На крају смо одлучили да комплетан сениорски погон преселимо у Руму, отворили смо и канцеларију клуба и сада је дефинитивно да ћемо све мечеве првог тима играти тамо.

Какве ће услове за рад имати екипа у Руми?

Максималне, у то не треба да сумњате. Дворана је капацитета 2.200 места и живим за тренутак да у Лиги шампиона буде пуна. Ових дана ћемо послати и званичан предлог да се у Руми игра меч Суперкупа Србије, између Визуре и Јединства из Старе Пазове. Била би то најлепша увертира у нову сезону и шанса да се Руми донесе први одбојкашки трофеј – каже Радојичић.

Готово идентичан играчки кадар, отишла само Пушићка

Ако се изузме одлазак Теодоре Пушић у Немачку, екипа из Визуре из прошле сезоне остала је на окупу и за наредну.

Што се тиче позиције либера, за место у првом тиму конкурисаће три девојке, Димићева, Мићуновићева и Коцићева. Мислим да ће тренер Десница имати слатке муке, да изабере најбољу. Што се тиче састава за наредну сезону, кадровски је готово идентичан, а играчки јачи, с обзиром на годину искуства – подсетио је Радојичић.

Екипа је још од 7. августа на окупу, под будним оком новог тренера, Дејана Деснице?

Мислим да ће Визура ове сезоне играти по мом укусу. Презадовољан сам начином рада младог стручњака Деснице и реакцијом девојака на његов систем. Одиграли смо две контролне утакмице са Звездом, за два дана гостујемо румунском Лугожу, којем ћемо узвратити домаћинство крајем месеца. Следе Турнири у Бајиној Башти, па Шакотин меморијал, одлазак у Суботицу... Биће довољно мечева и сигуран сам да ћемо спремни дочекати почетак сезоне, а нарочито мечеве у Лиги шампиона – додао је Радојичић.

Коментари17
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Navijač
Mislim da je Vizuri odlično u Rumi, devojke igraju odlično, svaka čast! A te seljačke fore "završile su u Rumi...." su neumesne i priglupe i odraz su malogradjanštine. Ruma je mali ali lep grad i kakav god je, naš je. Pozdrav za sve ljubitelje odbojke !
Лала
Слобо мајсторе, суперлига, свака част!
Kako je sudbina surova
Pola igračica Vizure je pokušalo da pobegne u Beograd iz jagodine, Užica, iz Republike Srpske (Erić) i na kraju opet završile u Rumi,
Vlada
Pa Ruma ti je aitoputem na 30 minuta on NBG ko im brani da zive tamo a treniraju u igraju utakmice u Rumi.
Krle
Početak i kraj
Прикажи још одговора
Za mene je misterija
kako je ZR King of voleyball uspeo da od Volera iz Ciriha dođe do Rume.
volej
U Rumi hmmm... znaci blizu Jovoa Cakovica... Daj Radojicicu Jovoa, da Vizura uzme ligu sampiona!!!
ja
Meni nije uopste jasno iz kog razloga napadate Cakovica,jel moze neko molim vas da mi objasni
volej
Hahaha, pobrkani loncici serpe i poklopcici. Prvo, ovo nije forum. Drugo ne zanima da budem trener u SP (daleko bilo da tamo neko uopste bude trener), niti imam dete... jos uvek ni jedno... a posto vidim da ste se udruzili i mislite da je rec o nekom detetu, onda je sasvim jasno da ima nekih ogorcenih roditelja kada vi sami potencirate pricu o deci, cak je i vama jasno o cemu se radi i kako se doticni ponasa prema njima.
Прикажи још одговора

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.