Почетна / Одбојка / Супер лига

Бонић: За почетак да Нови Пазар буде стабилан

Нови Пазар јуниор ће дебитовати у Винер штетише Супер лиги. Претходних сезона је тим из овог града био у врху Прве лиге, али елита им је измицала у последњим тренуцима
ФОТО: М. Антић

Пласман на финални турнир Купа Србије, потом и организација завршног турнира јасно су нагласили амбиције Новопазараца, а сан им се испунио на крају претходне сезоне, кад су после плеј-аута са суботичким Спартаком постали десети члан Супер лиге.

Нови Пазар ће у нову сезону ући са новим тренером Драганом Бонићем, који је заменио Бранка Ковачевића.

Клуб се прилично појачао, па ће у елити за Новопазарце наступати некадашњи репрезентативац Србије, дизач Бранимир Перић, либеро Милорад Капур који је са националним тимом Србије на СП до 23 године освојио сребрну медаљу, потом коректор Страхиња Брзаковић, примач сервиса Срећко Ристић, те средњак Лука Маринковић.

Са тимом је и Младен Мајдак, који ће имати „отворен” уговор и могућност да оде у иностранство у случају добре понуде.

На тренинзима имам 15 играча, изузетно сам задовољан појачањима, међу њима су и момци са богатим интернационалним искуством. Излазимо из базичних припрема, а могу да кажем да смо одлично радили, момци су били максимално ангажовани. Очекујем да будемо спремни за старт Супер лиге и дуел против Инђије пред домаћом публиком, 18. октобра – рекао је Драган Бонић, шеф струке Новог Пазара.

У досадашњем току припремног периода Нови Пазар је одиграо неколико мечева. Забележене су по победа и пораз од репрезентације Саудијске Арабије, у Сарајеву је ривал био турски Мили Пјанго (2:2), Рибница је побеђена у Новом Пазару (3:2), док је у Београду Црвена звезда била боља (3:0).

Резултат није био у првом плану у тим сусретима, акценат је био на неким другим стварима. Играћемо у петак у Љигу против Спартака, а 8. и 9. октобра ћемо организовати изузетно јак међународни турнир, где ће нам гости бити Мили Пјанго, те шампиони Црне Горе и Србије, Будванска ривијера и Црвена звезда. Мени је важно да играмо припремне мечеве са јаким ривалима, поготово што је екипа нова.

Који је циљ екипе у новој сезони?

Да прве сезоне у елити будемо стабилни суперлигаши. Дакле, не желимо да размишљамо само о опстанку. Имам изузетну сарадњу са Управом клуба, веома су ангажовани, озбиљно организовани и агилни.

На крају Бонић се захвалио и бившем клубу Младом раднику:

Провео сам шест лепих сезона у свом матичном клубу као тренер, хвала им на свему. Сад сам кренуо ка новим изазовима.

Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

vojce
Bravo Bonicu,i srecno...!!Ko zna zna..!!

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.