Почетна / Одбојка / Супер лига

Убљанке довеле бившу репрезентативку Србије Александру Петровић!

Спринтом у финишу, одбојкашице Уба су се прошле сезоне домогле шампионског пехара у Првој лиги
ФОТО: Н. Неговановић

Након муњевитог уласка у елиту, екипа коју са клупе води Дејан Стојковић зна да је у Супер лиги чекају најтеже могуће битке.

Као један од најискуснијих колектива у другом по јачини рангу такмичења у држави, Уб је у последњим колима обезбедио прво место на табели, а већ, после заслуженог славља, кренуле су припреме за нову стазу.

Како би имали чему да се надају и у елити, Управа клуба је одлучила да појача снаге, па је већ озваничен долазак четири од седам планираних појачања.

Дошли су нам дизач Зорица Живановић, средњи блокери Александра Петровић и Анђела Стојковић, либеро Ивана Јаковљевић, а преговарамо са још два примача и коректором – извештава тренер Дејан Стојковић.

Реч је о искусним девојкама, које су играле у иностранству, попут Петровићеве, која је бранила боје Волера, Езачибашија, Рабите...

Док управа ради на склапању уговора са новим одбојкашицама, први тим је на паузи, која ће трајати све до почетка августа.

Са тренинзима у Хали крећемо првог дана августа. Знамо да морамо добро да се припремимо. Очекујемо да до тада девојке раде и теретану... Сезона ће почети мало раније, него што је то до сад био случај, а ми смо новајлије у највишем рангу такмичења. Не знамо још ко ће да нам буде први ривал, али верујем да ћемо да будемо спремни – истиче Стојковић и додаје:

Има већ сад мало треме… Али се надам да ћемо пружити достојан отпор свим ривалима.

У протекле две сезоне, екипе које би у Суперлигу дошле из Прве, задржавале би се само једну сезону.

Зато наш циљ и јесте опстанак – одговара први тренер Убљанки.

То је прво, међутим, нећемо бежати ни од вишег пласмана. Видећемо кад сезона крене, ко ће бити у каквом саставу и колико спреман и против кога ћемо моћи да тражимо шансу за повољан резултат.

Прелазни рок траје до 14. јула, до кад би клуб из Уба требало да пријави још три најављена трансфера.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.