Почетна / Одбојка / Супер лига

Звездин брејк у Новом Саду за шампионску наду

Београђани већ на старту серије преузели предност домаћег терена од актуелног шампиона
ФОТО: ОК Војводина

ВОЈВОДИНА НС СЕМЕ - ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 1:3 (24:26, 18:25, 25:16, 23:25)

Нови Сад - Дворана: „СПЦ Војводина“. Гледалаца: 800. Судије: В. Симоновић, М. Јанковић.

ВОЈВОДИНА НС СЕМЕ: Симић 6 (4-3, 2 бл, 1 ас, 1 сг), Вучићевић 21 (23-14, 3 гр, 2 избл, 3 бл, 4 ас, 3 сг), Кујунџић 11 (22-10, 3 гр, 2 избл, 1 ас, 4 сг, 21 пријем, 5 гр), Мехић 19 (29-18, 1 гр, 2 избл, 1 ас, 6 сг, 29 пријема, 1 гр), Радевић 3 (4-1, 1 гр, 2 бл), Шкундрић (либеро, 17 пријема, 3 гр), Фундора (1 сг), Ковачевић 3 (3 бл, 2 сг), Вијетски 1 (2-1, 1 гр, 1 сг), Рудић, Перић. Нису играли: Брборић, Негић (либеро). Тренер: Синиша Гавранчић.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Петковић (1-1), Машуловић 9 (10-7, 1 гр, 1 бл, 1 ас, 2 сг), Нејић 12 (22-10, 2 гр, 4 избл, 1 бл, 1 ас, 4 сг, 26 пријема, 3 гр), Јовановић 8 (4-3, 1 избл, 2 бл, 3 ас, 5 сг), Додић 17 (24-13, 3 избл, 2 бл, 2 ас, 7 сг), Д. Павловић 15 (22-13, 1 гр, 2 избл, 2 ас, 3 сг, 13 пријема, 1 гр), Јевтић (либеро, 29 пријема, 3 гр), Мељанац, Петровић, Андоновић. Нису играли: Ђурђевић (либеро), Тадић, Синђелић, Н. Павловић. Тренер: Томислав Кукањац.

 

Борба за највреднији трофеј почела је брејком Црвене звезде у Новом Саду. Београђани су повели 1:0 у финалној серији против актуелног шампиона Војводине НС семе, која је још једном ове сезоне поклекла пред црвено–белим ривалом.

Серија се сели на Бањицу и у четвртак ће Звезда имати предност домаћег терена. Финале је почело онако како и доликује црвено–белом дербију и надметању две најбоље екипе. Узбудљиво је било до последњег тренутка, изузимајући трећи сет у ком је Војводина лагано славила.

Изабраници Томислава Кукањца повели су 2:0 у сетовима, иако се у првом до самог краја чинило да ће Воша изаћи као победник. Нису домаћини изгубили елан иако су били два сета у заостатку, па су у доминантном стилу добили трећи и смањили на 2:1. Звезда је, међутим, успела четврти сет, пун преокрета, да добије после неизвесне завршнице, чиме је направила брејк у Српској Атини. 

ФИНАЛЕ ПЛЕЈ-ОФА (М)

ФИНАЛЕ ПЛЕЈ-ОФА (|Ж)

Коментари27
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Atraks
Spartak i Crvena zvezda subigrali finale pre finala..cestitam zvezdi na tituli
Atraks
Bas tako,jaca postava je igrala protiv Spartaka.Postava koja je iznela celu sezonu
Papa
Mislim da zato i kaze, jaci sastav je bio protiv Spartaka...
Прикажи још одговора
maki
Zasto pisete tako malo o odbojci? Igraju se kavlifikacije tj završene su, za ulazak u prve lige a vi nijednu vst o tome. Barem kao obaveštenje ko je i gde ušao. Sramota
Админ
Поштовани, све информације о одбојци, па и о стварима и дешавањима које сте Ви поменули, можете да пронађете у нашем штампаном издању. А управо је продаја новина оно од чега ми живимо, те је немогуће да све информације објавимо и на сајту. Спортски поздрав!
Losa
igra Mirana i Boze tokom celog meca, kao i Mehica u presudnim momentima setova prouzrokovali su poraz Vojvodine. Miran je bas razocarao, a Boza mora da shvati da je i odbrana deo odbojke. Zvezda je odlicno servirala, a koliko je to presudno bilo videlo se u 3.setu, koji je Vojvodina dobila a kada je Zvezdin servis stao. U 4.setu Zvezda je presla na flot servis i njime opet napala primace Vojvodine koji se nikako nisu snasli. Mislim da su sada Vojvodini male sanse da osvoji prvenstvo, mada je odbojka neizesna igra i sve je moguce.
Gari
Ovo je realna slika Vojvodine koja je mislila lako cemo do titule a tako nece biti,otpustiti Osmankaca koji je samo bio dva puta prvak sa njom strasno...
raca
bravo NS sve tacno

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.