Почетна / Одбојка / Супер лига

Сјајан дерби, победа Партизана у маратону (ВИДЕО)

Сјајан Дерби у дворани „Визура”. Меч који једноставно враћа публику на трибине, донео је и квалитетну одбојку и пуно преокрета, а када је у питању крајњи исход, више се радовао Партизан
ФОТО: Н. Неговановић
Партизан – Црвена звезда 3:2 (25:20, 25:22, 14:25, 23:25, 16:14)
Дворана: СЦ „Визура”. Гледалаца: 300. Судије: Г. Градински, И. Миљковић (обојица из Београда). Трајање меча: 119 минута.
ПАРТИЗАН: Лопар 4, Костић 1, Мрдак 42, Мајсторовић 10, П. Николић 5, М. Николић 17, Рајковић (либеро), Јокановић, Буша, Ивковић, Величковић, Поповић. Тренер: Владимир Васовић.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Околић 11, Стоиловић 16, Гмитровић 7, Копривица 15, Милутиновић 8, Буцуљевић 1, Јевтић (либеро), Мартиновић, Кецман, Стефановић 5, Благојевић 8, Нејић. Тренер: Драган Кобиљски.

Добио је домаћин утакмицу 3:2, иако је после вођства од 2:0 био јако близу и максималном плену. Могу и црвено-бели да буду задовољни игром у последња три сета, али нису имали храбрости да неизвесну завршницу петог и вођство од 13:11 претворе у тријумф.

Боље је меч отворио Партизан. Искористивши неколико грешака црвено-белих, домаћин је повео 8:4, кад је Драган Кобиљски позвао први тајм-аут. Имала је Звезда неколико прилика да ухвати прикључак, пришла у завршници и на поен минуса (20:19), али за преокрет није имала снаге – 25:20.

Поново је Партизан први дошао до осетније предности у другом сету (13:10), а онда је Немања Стефановић ушао у игру и унео доста живости у игру актуелног шампиона. Пришла је Звезда на поен заостатка (16:15), била упорна, али недовољно.

Домаћин је у најважнијим моментима, и поред нешто већег броја сервис грешака, одиграо сјајно. Нарочито Иван Костић, чија су луцидна дизања омогућила црно-белима да дуплирају предност – 25:22.

Са новом дијагоналом (СтефановићБлагојевић), Звезда је ушла у наставак меча. То је гостима донело свежину и брзо вођство од 6:1. Како се сет ближио крају, тако је расла и нервоза у редовима Партизана (сервис грешке), који је убрзо потписао капитулацију – 25:14.

Жестоко је почео четврти сет, али је и срећа у пресудним тренуцима на страни црвено-белих, па су у завршницу донели чак четири поена вишка (20:16). Имали су и 23:20, али је Мрдак донео изједначење (23:23).

Ипак, Стоиловић је у тешкој ситуацији прошао контру, а у наредном поену Благојевић реализовао напад, после још једног сјајног проигравања Стефановића – 25:23.

Кад је овакав меч у питању, драма петог сета није могла да изостане. Звезда је у самој завршници имала два поена вишка (13:11), а онда је Мрдак са два поена донео изједначење, а убрзо и прву меч лопту (14:13).

Успела је Звезда да изједначи, али је другу прилику за црно-беле, грешком Стоиловић претворио у велику победу домаћина – 16:14.

Коментари10
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Red Star Forever
@xaxa Ajde veliki Vizurac al iskreno: jel' vas bas toliko boli taj FMP ???
Red Star Forever
@xaxa Pa ako smo mi FMP-ovci, onda vi ste Vizuristi! Ovo nije nikakav derbi jer je Crvena Zvezda igrala protiv Vizure koja nosi ime ....Partizan! Ali po grobarskoj logici to je sasvim u redu jedino smeta KKCZ i FMP....o Vizuri,normalno nista! Jadni ste....
het
Ubise te kompleksi...
xaxa
ovde si samo TI JADAN Vizura je u ŽOK a ovo je MUŠKA OK al šta ja to tebi pričam kad si ti samo mali FMP-ovac...
neko
Partizan preko 40 gresaka Zvezda preko 30 gresaka Cijimi se da tu bas i nema vrhunskg kvaliteta zbog kojeg se publika vraca na tribine
100% Novosadjanin
Ma pravi je to derbi....el comunistico
xaxa
au več smo ih DVA PUTA ODRALI,sad če ovi FMP-ovci samo još vaterpolo da prate i Partizana u EVROPI,....
xaxa
u fudbalu,odbojki, znači to je vaša nova taktika čim mi pobedimo "drmaju nas kompleksi" a vi posle svakog Partizanovog poraza ostavite po XY KOMENTARA to je OK???
boxer
Gde ste nas to dva puta odrali, e kako drmaju kompleksi...

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.