Почетна / Одбојка / Супер лига

Партизан остао без дворане, председник Танасковић одмах нашао решење

Не бих да откривам ни локацију ни цифру, биће 1.600 квадрата на располагању, са три отворена и два затворена терена, а завршетак је планиран за септембар 2020. године – каже Танасковић
ФОТО: В. Марковић

Директно из Загреба, Жељко Танасковић, председник Спортског комитета Светске спортске школске федерације (ИСФ) вратио се у Београд, и одмах прионуо на нове обавезе у ОК Партизан.

Директор не седи скрштених руку, а разлог ни мало наиван у овом тренутку. Одбојкашки део богате црно-беле породице остао је без дворане „Импулс”, која ће у врло кратком року да буде срушена.

Шта се све дешавало у међувремену, какву је одлуку донео директор Танасковић и челници клуба, одговор је стигао из прве руке:

Ми смо имали уговор са једном компанијом у коме је стајало да ће се објекат у неком тренутку рушити и нека предвиђања су била да би то могло да буде у наредне три године. Међутим, десило се много брже. По договору ми морамо да изађемо из објекта.

Шта ћете даље да предузмете, сезона још траје?

Какав сам био као играч такав сам остао и сада, од седења и кукања нема ништа. Одмах сам прионуо на посао, брзо реаговао јер у животу никад нисам ишао на то да буде лагано и да је све тако. Није. Ово нас је задесило у врло тешком тренутку за одбојкашки клуб Партизан. С обзиром да смо дознали за ту информацију, на време смо одреаговали и направили договор са Спортским центром Мастер у Земуну и Халом Александар Николић, бившом Халом Пионир.

Конкретно?

Нећемо ништа да губимо од тренинга које смо имали до сада. Све млађе категорије 2006. и млађи биће у Мастеру, а такмичарске екипе пионирске, кадетске, јуниорске у Пиониру. Први тимови и мушки и женски тренираће и играти у дворани Мастер. Није ово само нас оштетило. Наравно, да су многе млађе селекције почев од наших из Партизана, па до селекција на нивоу града Београда такмичиле су се овде. И не само то. Деца су волела ту да дођу, на неки начин и излазе, друже се, више него у неким другим халама.

Да ли ће Партизан добити своје ново „чедо”?

У плану је већ изградња објекта. Не бих да откривам ни локацију ни цифру, биће 1.600 квадратних метара на располагању, са три отворена и два затворена терена, а завршетак је планиран за септембар 2020. године. Сличан објекат као што је био Импулс, са истим садржајем. Врло близу сам реализације, и о свему ћу конкретније када завршим сву папирологију. Имам велику подршку и града и Одбојкашког савеза Србије и ОС Београда. Лично ћу да финансирам изградњу објекта, све у циљу грађења будућности и квалитета својих селекција. И најбитније је да се стратегија и фокус заснивају на најмлађима што и јесте наш систем рада – јасно и прецизно испричао је Жељко Танасковић, први човек клуба.

Коментари8
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Srki
Impuls je bio nešto najbolje što je srpska odbojka imala u poslednjih 30godina ! Naravno izuzimajući titule. Tako nešto je trebalo da finansira država,a ne forsiranje fudbala !
Tomice KG nije loše biti pošten pa priznati
Da Gajić nije predsednik OSSrb 5 godina. Osim ako je tebi od novembra 2016. godine prošlo pet godina e onda je to druga stvar.
Tomica KG
Hteo Gaja da to pretvori u Centar OSSRB kako ne bi morao da se muci da obija kancelarije drzave i trazi... A sada nakon 5 godina kako je predsednik, niti centra niti Impuls sale
kiza
oklen ti lova frajeru?navionalna kuva odbojke je bio Impuls. Neko je nekog tu nasukao pa je prica trajala samo 1g. U impulsu bilo ko u kosnici. Tri terena, centar grada, svi su se tu uselili. Gde ce sada klubovi i lige koji su poverovali da ce ova prica duze trajati?Postavlja se pitanje odgovornosti, kako za oba partizana, tako i za savey Beograda ali i nacionalni savez. Kako je doslo dotoga da cela prica traje samo 1g?
Licno
Izgradnja 1600m2 plus okolni tereni nece kastati manje od minimum 750000€ (nek bude i 400€ po m2) i to bez gradjevinskog zemljista, prikljucaka,... U nekim drzavama bi se ozbiljno oznojio da objasnis odakle ti tolike pare. Vise deluje kao neozbiljno obecanje i propadanje OK Partizana nego realna prica.
Sjajno
Svaka cast Zeljko! Na pravom si putu da Partizan postavis na mesto gde treba da bude.
kole
uništiti svaki klub Partizana po svaku cenu.Stranački program.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.