Почетна / ОИ 2024 / Атлетика ОИ

Драган Перић о успеху Синанчевића: У кавезу са седам лавова

Кад се на сајту Светске атлетике отвори профил Армина Синанчевића наиђе се на податак да је прве резултате остварио пре шест година
ФОТО: И. Веселинов

Док су се Краузер и Ковач надметали за злато у Рију, момак из Бродарева, који ће кроз седам дана напунити 25 година, тек је почињао с озбиљнијим радом код тренера Саве Пушице. Корацима од седам миља прошао је пре две сезоне на Светском првенству у Дохи био је у финалу, али није остварио резултат.

Прешао је потом из Полета (Пријепоље) у Црвену звезду и ево га у такозваном великом финалу, међу осам најбољих када је три пута Рајан Краузер (САД) померао олимпијски рекорд са 22,52 м до 23,30 м, а други и трећи такође били бољи од 22,52 м. Конкретно – седми је.

Његов тренер, Драган Перић, на ОИ у Барселони 1992. такође седми (исти пласман остварио је Асмир Колашинац у Лондону 2012), о финалу каже:

Уз Италијана Зејна Вејра био је једини Европљанин у „кавезу међу још седам лавова” – сликовито се изразио успехом надахнути тренер Драган Перић.

Дакле, добро је било, суштински сам задовољан, али је резултатски могло боље.

Драган Перић је као такмичар био седми 1992. у Барселони. Исто место заузео је Асмир Колашинац у Лондону 2012. Армин је на дебију то изједначио.

Седмо место у једној од најјачих дисциплина ових Игара није шала. Остали су иза њега велики шампиони. Једва је вече уочи финала заспао због неких проблема, о којима не бих прича, али морам да их споменем, јер је неиспаван изашао на борилиште.

Преступи, које је чинио, разлози су неиспаваности или још увек треба порадити на техници, што сте спомињали недавно у интервјуу за „Журнал”?

Кад је спортиста исцрпљен прво страда теника. Имао је веома лабилну технику раније. У Дохи на Првенству света 2019. имао у финалу три неуспешна покушаја. Сада је прошао у такозвано велико финале. Све време радим на побољшању технике. Неке ствари једноставно иду мало теже, али ће свакако бити све у реду.

Шта даље?

Много је такмичења иза њега ове сезоне. Млад је. Нека се кали. Све је ово улог за нешто за шта се спремамо.

А то је?

Ајде да споменем само ову годину. Узеће мало одмора па ће завршити Дијамантску лигу и ставити тачку на успешну сезону.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.