Почетна / ОИ 2024 / Одбојка ОИ

Терзић: Одиграли смо слабо против САД, направили смо грешке у припреми меча

Селектор одбојкашица Србије Зоран Терзић оценио је да је његова екипа одиграла слабо у мечу полуфинала Олимпијских игара у Токију против САД, као и да су направљене грешке у припреми меча
ФОТО: ЕПА/Рунгрој Јунгрит

"Десио нам се један од оних дана када ништа не иде, и када екипа заиста игра слабо. Очигледно је да се можда нисмо припремили на прави начин за ову утакмицу и те неке грешке које смо направили у припреми, не мислим тактички, сигурно морамо да исправимо за оно што следи, односно утакмицу за бронзану медаљу", реако је Терзић, а пренео Одбојкашки савез Србије.

Српске одбојкашице изгубиле су са 3:0 у сетовима од Американки, а селектор је рекао да немају "превеликог разлога да буду тужни", јер нису имали шансу да ту утакмицу преокрену.

"Американке су наравно играле одлично, види се да су биле веома мотивисане да нас победе. Вероватно памте онај дуел из Рија и одиграле су добро у свим елементима, поготово у одбрани, тако да све честитке на победи", изјавио је Терзић.

Одбојкашица Милена Рашић рекла је да им пораз није пао лако, јер су желеле да се нађу у финалу Игара, али да их чека борба за треће место у којој ће ићи "на све или ништа".

"Јесмо тужни, јесте нам жао и разочарани смо, али преостаје нам борба за медаљу прекосутра и даћемо све од себе и то можемо да обећамо да ћемо ићи на све или ништа у борби за треће место и да се на крају ипак окитимо неком медаљом", истакла је Рашић.

Коректор репрезентације Тијана Бошковић оценила је да је жеља за побеодм постојала, али да игра нија била онаква каква је требало да буде.

"Али нећемо да очајавамо, потрудићемо се да скупимо енергију и да одиграмо ту утакмицу за бронзану медаљу најбоље што можемо. Заиста верујем да ће све бити океј и да ћемо овај турнир завршити победом", рекла је она.

Одбојкашице Србије ће меч за бронзу на Олимпијским играма у Токију играти против пораженог из меча Бразил- Јужна Кореја, у ноћи између суботе и недеље у 2.00, по средњеевропском времену.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.