Почетна

Амајлија од градоначелника Датунашвилију донела срећу

У Олимпијском селу најбољи рвачи Србије прославили освајање бронзане медаље Зурабија Датунашвилија
ФОТО: РСС

Било је весело у олимпијском селу после освајања бронзане медаље Зураби Датунашвилија. Кад је Зура, како зову грузијског аса с нашим пасошем, савладао Хрвата Ивана Хуклека, у српском рвачком тиму, а и међу љубитељима нашег најтрофејнијег олимпијског спорта, пао је камен са срца.

Остало се у континуитету освајања медаља на највећим такмичењима и, сигруно је да ће анализе показати да ли се могло и више.

Јутрос ће Орлови слетети на аеродром „Никола Тесла“, биће им припређен срдачан дочек, а из зрењанинског Пролетера најавили су и најмлађе чланове, који су испратили првотимце шампиона са Бегеја у Токио. Уз медаљу, сјајни Зура, донеће и Дарму, јапанску амајлију коју су наши борци добили од градоначелника Фуџиме, Мицухира Хошине, у кампу у којем су тренирали пре уласка у олимпијско село. Доноси срећу и победе.

- У Фуџими је Мате уцртао једно око на амајлији, друго је остављено да се уцрта по освајању медаље. Да није освојена, Дарма би остала у Јапану. Зура је уцртао друго око и донеће је у Србију. Са амајлијом смо се сликали испред олимпијских кругова - дан после освојеног одличја огласио се тренер Војислав Трајковић.

Рвачки тим није био сам кад су у српској олимпијској кући славили освајање медаље.

- Придружиле су се одбојкашице и ватерполисти, било је лепо, уз честитке пожелели смо да освоје одличја и да буду најсјајнија. Овде смо сви живели као породица, бодрили једни друге, али је огромна штета што нисмо могли на трибине, са заставама, да будемо подршка на попришту догађаја. То је фалило, сабласно је кад у предивној дворани видиш празне трибине.

На опаску да нисмо могли, као после олимпијских квалификација и европског првенства да успоставимо контакт са Датунашвилијем, преко физиотерапеута Владимира Милошева, тренер Пролетера и први сарадник Стојана Добрева, поново кроз осмех, кратко је прозборио.

- Ма, Зуру нисмо видели. Шалим се - додао је Трајковић. - Хтео је да „издува”, осамио се, после био са свима. Радостан је много, ипак, прижељкивао је злато. Он је невероватан борац и момак, успео је после првог дана да издржи притисак и са два убедљива тријумфа освоји бронзу.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.