Почетна

ТИЈАНА ОД СРЕБРА: Богдановићеву секунда делила од звања олимпијске победнице, судије после гледања снимка доделиле злато Кимовој

Тијани Богдановић један ударац ногом био довољан за победу над Азербејџанком Патимат Абакаровом у осмини финала, а у четвртфиналу разбила Кинескињу Ву, у полуфиналу Мексиканку Валдез
ФОТО: Н. Неговановић

Тијана Богдановић (18) успешно је стартовала у теквндоу у категорији до 49 килограма. У осмини финала савладала је Азербејџанку Патимат Абакарову са 3:2.

Меч незанимљив до последњих десетак секунди. Тијана је једним ударцем у првој рунди освојила три бода, а онда се бранила. Умало то да јој се освети. У финишу је у две акције била много пасивна и добила је два казнена бода, а онда је време, на срећу, истекло, и славила је минималним резултатом.

Следећа ривалка Тијани била је Кинескиња Јингју Ву, двострука светска и олимпијска шампионка. Фаворит за злато на папиру.

Али, Тијана је "поцепала папир" и разбила Ву 17:7 (3:0, 3:5, 11:2). Фантастично је Богдановићева радила ногом, задала је ривалки четири удараца у главу за четири пута по три поена.

У полуфиналу ривалка Мексиканка Карлос Рубен Наваро Валдез. На крају 10:0 (0:0, 3:0, 7:0). Одлука је пала у последњој секунди друге рунде када је ножним ударцем Тијана зарадила три бода и повела 3:0.

Мексиканка је у последњој рунди морала да напада, али је Тијана, сјајна у ножној техници, чекала контру, пола минута пред краја и дочекала за нови ударац ногом у главу и 6:0, а када је кренула ривалка да срља, ређали су се ударци и бодиви и резултат је скочио на 10:0.

Ривалка у финалу била је Сохуи Ким из Јужне Кореје. Девојка из постојбине теквондоа повела је 2:1 у првој рунди. У другој је погодила ногом у главу за три поена у повела 5:1, али је и кажњена због пада на земљу, па је после две рунде било 5:2 за Јужнокорејку.

Тијана је кренула на све или ништа, Корејка је добила још бод, али и Тијана два и смањила на 4:6 минуту пре краја. До краја је Богдановићева нападала, а Корејка је падала, добијала казнене поене и стигло се до 6:7. А, онда је пала и у последњој секунди, и уместо 7:7 судије додељују победу Кимовој.

Тренер Драган Јовић улаже протест, прегледава се снимак, али судије не мењају одлуку и тврде да је време истекло пре него је Сохун пала.

Корејка слави злато, Тијана сребро, али на крају и спортски гест Кимова прилази Тијани и подиже јој руку. Нема шта, за поштовање.

Коментари7
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

bond
Za mene je ona heroina srpskog olimpijskog tima, i ovde se slobodno može upotrebiti fraza da medalja sija kao zlato, s tim što ta fraza u Tijaninom slučaju ima pravo značenje. Gledajući njene mečeve prisećao sam se detinjstva kada su majstori borilačkih veština bili na ceni i samim tim nama, tadašnjim klincima, bili idoli. Njena nožna tehnika je pravo savršenstvo i deluje fascinantno budući da se radi još o tinejdžerki, dami. Svaka čast, Tijana! Nadam se da će se adekvatno nagraditi njen trud, pre svega mislim na finansije kao podlogu njenih budućih kontinuiranih uspeha.
Kareka
Bravo Tijana <3 Bravo :)
gepard
bravo! da je na vreme pocela da "radi" uzela bi zlato ali kao da je bila malo stegnuta, previse oprezna na pocetku i to je kostalo na kraju, kasno je upalila! ali i ovo je veliki uspeh, jako je mlada, ovo niko nije ocekivao!
boki
uloziti zalbu za dodeljena cetri poena za udarc rukom a ne nogomu glavu,velika sudiska kradja!!
Yugo
Svaka cast malena devojcice. Zelim ti puno Zdravlja i Srece u zivotu, a medalje ce doci veniremen(ovo sam napisao posle pobede nad Кинескиња Јингју Ву). Pozdrav.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.