Почетна / Рукомет / Еврокупови

Вардар најавио да ће уплатити милион евра и играти Лигу шампиона

Двоструки европски шампион Вардар 1961 уплатиће милион евра депозита и играће Лигу шампиона, потврдио је председник скопског рукометног клуба Михајло Михајловски
ФОТО: ЕПА/Тамаш Вашвари

Како су пренели локални медији, Михајловски је рекао да ће депозит који је Европска рукометна федерација (ЕХФ) поставила као услов за Лигу шампиона "бити уплаћен до крајњег рока и да ће Вардар играти у Лиги шампиона", као и да је клуб у контакту са том федерацијом.

Вардар је у групи А Лиге шампиона са ПИК Сегедом, Килом, Олборгом, Брестом, Загребом, Монпељеом и Елверумом.

Према одлуци ЕХФ објављеној 29. јуна, Вардар 1961 море да уплати депозит од милион евра ако жели да игра у Лиги шампиона у предстојећој сезони 2021/22.

Тај депозит ће бити искоришћен да се покрију дугови клуба настали у време претходног власника Сергеја Самсоненка и чија се исплата тражи судским путем, а ЕХФ је подсетио да је Вардару и прошле сезоне било дозвољено да игра у Лиги шампиона уз одређене обавезе, које нису испуњене.

Милион евра скопски клуб, према одлуци ЕХФ, треба да уплати у две рате, прва до 13. јула и друга до 27. јула, а ако то не учини, место Вардара у Лиги шампиона преузеће словеначки клуб Горење из Велења.

Председник Вардара 1961 Михајловски је од Самсоненка преузео скопски рукометни клуб када је упао у дугове и пререгистровао га, а бивши власник је тада преузео дугове и обавезу да их подмири.

Коментари2
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

....
Tako i treba, promenili ime kluba i mislili da su najpametniji.... Zadrzali brend, i dalje se hvale sa dve titule prvaka Evrope a dugove i igrace kojima duguju su jednostavno otpisali..... To moze kod Boze, kod vas u Makedoniju, u Montenegro itd, ali u Evropu malo teze :) Regulisite sve dugove koje imate i sve ok - cist racun duga ljubav :)
Rasprodaja pravilnika
Zato je ceo rukomet tu gde jeste … I u Srbiji inu Evropi … Boza prodaje mesto u superligi Zelji Zvezda ima RK/ MRK / ORK … Kragujevac se gasi oa dodaje godinu osnivanja… Vardar se gasi pa za milion evra se otkupi istorija… Dakle , pravila nema, pravima se pisu zbog i radi nekoga i kada taj neko ima pare. Kada nema ? neka se ugasi. Prvoimenovani klub je primer za to.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.