Почетна / Рукомет / Еврокупови

Стартује рукометна Лига шампиона: Секстет Срба гледа ка Келну

Даме су за викенд отвориле сезону у Лиги шампиона, а у уторак премијеру имају и џентлмени. Почиње 13. трка за фајнал-фор у Келну који је у јуну остао у знаку Барселоне
ФОТО: СЕХА лига

Нама најзанимљивије свакако да ћемо ове сезоне имати само шест представника у овом такмичењу и то у три клуба.

Најбројнија је колонија у Веспрему где поред репрезентативаца Владимира Цупаре И Петра Ненадића, где ће тренерски дебитовати на највећој сцени Момир Илић (два пута је као играч освајао Лигу шампиона).

Веспрем има иза себе разочаравајућу сезону, где је поред губитка титуле није успео ни да се пласира на фајнал – фор.

Ове, пак, можда и олакшавајућа околност што се не инсистира толико ба Лиги шампиона колико на враћању примата у Мађарској.

Сезону отварају против ПСЖ –а у чијим редовима је чак осам играча са олимпијским одличјем. Веспрем је увод у сезону направио освајањем СЕХА лиге савладавши на том путу два учесника Лиге шампиона, Мотор и ППД Загреб.

У тим мечевима одлични су били и Цупара и Ненадић. Интересантно, експерти ЕХФ после Кила, највише шанси за освајање овог такмичења дају управо Веспрему.

Срби у Лиги шампиона

Владимир Цупара (Веспрем)

Петар Ненадић (Веспрем)

Богдан Радивојевић (ПИК Сегед)

Лука Кривокапић (ПИК Сегед)

Дарко Ђукић (Вардар)

Тренер

Момир Илић (Веспрем)

Богдан Радивојевић ће са ПИК Сегедом са којим преотео Веспрему титулу у Мађарској у Лиги шампиона покушати да направи искорак више и први пут се нађе у Келну.

Од наших први на сцену излази Дарко Ђукић са Вардаром који се пред пут у Елверум појачао браћом Њокас (стигли из Металурга), али је то скоро потпуно нов тим у односу на прошлосезонски који је напустило 11 играча.

Али, у саставу нема Едуарда Горбинда који би могао да пређе у букурештански Динамо где су Ћави Пасквал и Сораиндо.

Барселона је без пораза завршила прошлу сезону и домогла се круне. Иако је претрпела неке играчке промене (отишли Јуре Доленец, Седрик Сораиндо и Кевин Мелер), па и ону на клупи, где је Ћавија Пасвкала заменио Антонио Ортега, а дошао је Мелвин Ричардсон и даље слови за тим који би требало да гледамо у Келну са добрим шансама да буде први који је одбранио круну.

Кил, победник првог фајнал-фора у ковид време, такмичење почиње гостовањем у Бресту где би требало први пут на терену да се нађе после повреде лигамената колена и даровити Аустријанац украјинских корена Никола Билик.

Дакле, очекује нас узбудљива сезона у којој се 16 тимова бори за своје место под сунцем, при том нема дебитаната, а ЕХФ је дао десет тимова са највишим рејтингом уочи старта сезоне: 1. Кил, 2. Веспрем, 3. Барселона, 4. Килце, 5. ПСЖ, 6. Олборг (сензационални финалиста прошле сезоне), 7. ПИК Сегед, 8. Мотор, 9. Монпеље и 10. ППД Загреб.

А група, прво коло (среда):
18,45: Монпеље – ПИК Сегед
18,45: Елверум – Вардар
18,45: Мешков Брест – Кил
20,45: ППД Загреб – Олборг
Б група, прво коло (четвртак):
18,45: Динамо – Килце
18,45: Мотор – Порто
18,45: Веспрем – ПСЖ
20,45: Фленсбург – Барселона
Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.