Почетна / Рукомет / Еврокупови

Илић први српски тренер на Ф4 Лиге шампиона (ВИДЕО)

Владимир Цупара имао је шест интервенција, док је Петар Ненадић постигао три гола
ФОТО: ЕПА/Х. Багер

Момир Илић је резервисао први тренерски фајнал-фор Лиге шампиона. Уједно, биће и први српски тренер који ће се у Келну борити за престижни пехар. Kао играч га je подизао два пута, 2010. и 2012. и два финала (2015. и 2016. са Веспремом) изгубио.

Оно што је још интересантније Аранђеловчанину је то пошло за руком већ прве године како је преузео кормило Веспрема, уз два освојена трофеја, у СЕХА лиги и мађарском купу.

- Срећни смо да се опет враћамо у Келн, срећан сам због играча. Био је добар и тежак меч, честитке и Олборгу на победи – одмах после меча прокоментарисао је Илић који је други на листи играча са највише мечева на Ф4.

Мађарски тим, чије боје бране Петар Ненадић и Владимир Цупара, поражен је у реванш мечу четвртфинала у Олборгу - 35:37 (21:20), међутим предност из првог меча од пре недељу дана (36:29) је била довољна да Веспремовци одиграју без превелике тензије и, после годину одсуства, се поново нађу у Ланксес арени где ће јуришати на европски клупски трон, први у историји, а биће им то седми покушај.

Владимир Цупара имао је шест интервенција на мечу, док је Петар Ненадић постигао три гола, а најефикаснији у Илићевом тиму био је француски репрезентативац Кентин Мае (6), а у победничком Кристијан Бјорнсен (9).

У другом четвртфиналу вечери, Кјелце је било више него надмоћно против Монпељеа, на крају „само” 30:22 док је у току меча пољски тим водио и по десет разлике. Три гола предности (31:28) из првог меча, уз плус седам на полувремену су чети Таланта Дујшебајева су дали ветар у леђа и осигурали место на Ф4, уз одличног Волфа на голу (13 одбрана) и доброг Артјома Караљока (7). Кјелцеу ће то бити пето учешће у Келну.

У друга два четвртфинала играју Барселона - Фленсбург (први меч 33:29) и Кил -  ПСЖ (први меч 30:30).

Коментари11
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dositej djeneral
MOMIROV USPEH JE OGROMAN. POGOTOVO STO SE PROSLE GODINE NISU NI PLASIRALI NA F4. A I PRVENSTVO SU IZGUBILI, A I KOMENTARI DA IMAJU NAJVECI BUDZET NISU TACNI. 1. UKAZANO POVERENJE ON JE OPRAVDAO VEC U PRVOJ SEZONI. 2. OSVOJILI SU KUP MADJARSKE 3. PLASIRALI SE U F4 4. NA DOBROM SU PUTU DA OSVOJE I MADJ.PRVENSTVO. 5. NAPRAVILI SU HEMIJU U EKIPI. 6. MOMIR ILIC KAO TRENER I LASLO NADJ KAO SPORTSKI DIREKTOR JE NESTO NAJBOLJE STO SE VESPREMU MOGLO DOGODITI. DA PODSETIM DA JE VESPREM U ODNOSU NA PROSLU GODINU SLABIJI ZA 4 IGRACA ,TAKO DA OVO STO JE OSVOJENO UPRAVA VESPREMA SMATRA ČUDOM-PROVERENO MOGU ZLOBNICI SAMO DA ZAVIDE,ALI TO JE VEC NJIHOV PROBLEM. KO RAZUME SHVATICE.
Rukomet
Kako god?Veliki uspeh je ostvario.Postoje ljudi kojima nikada nista nije dobro i dovoljno kvalitetno.U svakom slucaju srecno na F4 i mnogo uspeha u daljoj karijeri!!!
Srem
Bravo za Momira, dokaz da pravi profesionalci samo radom i trudom uspevaju. Pravi primer igrača i sada trenera.
Gonzo
Prethodni komentar je u najmanju ruku nekorektan. Velika stvar i uspeh je sto je Mosa u svojoj debitantskoj godini na klupi Vesprema odveo isti na F4, bez obzira sto je Vesprem veliki klub koji svake godine cilja titulu Lige sampiona… ali nije Vesprem jedini takav klub niti jedini koji ima takve ambicije… pogledajte kakve sve velicine nisu dogurale do F4… Ono sto bih ja definitivno rekao je da Srbija treba da je ponosna na Momira Ilica trenera, da najzad imamo trenera koji vodi jedan od najboljih rukometnih klubova, postize dobre, ocekivane rezultate, reprezentuje Srbiju i rukometni sport u najlepsem svetlu… Svaka cast Moso… na pravom si putu do najvisih rukometno trenerskih visina
Na kraj sveta
I karti za F4
FX
Dok je Velje da se ogrebe za veceru , bice i lepih komentara...
Прикажи још одговора
Jeste ali..
Usao sa Vespremom na f4 kao da je to cudo , imaju kvalitet za to. Neka uzme ligu sampiona,zatim kapa dole. Sve ovo su predhodnici postigli

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.