Почетна / Рукомет / Еврокупови

Наиса и Јагодина прошли у осмину финала Челенџ купа

Бор РТБ у Португалији игра оба меча 1/16 финала и покушава такође да се пробије у наредну рунду, у првом било 26:26, реванш у недељу
ФОТО: facebook/Milica Rancic

Jaгодина – Трофајх 31:19 (17:11)

Јагодина - Дворана: Јаса. Гледалаца: 1.200. Судије: Лошак и Шајбаков (Украјина). Седмерци: Јагодина 2 (1), Трофајах 3 (3). Искључења: Јагодина 6, Трофајах 2 минута. Семафор: 0:3 (6), 4:3 (9), 8:4 (13), 12:8 (24), 21:11 (35), 27:14 (48), 30:17 (57).

ЈАГОДИНА: Н. Богдановић (13 одбрана), Петровић 1, Богојевић 3, Трбовић 2, Радосављевић 1, Ј. Богдановић, Терзић 6, Јевтић 1, Лежаја, Јовановић, Зечевић 3, Шароњић 2, Глишовић 1, Ранчић 2(1), Гојковић 4, Ђорђевић 5.

ТРОФАЈАХ: Беррнди 1, Болцер 3, Мајер 3 (1), Ђурић 2, Новаковић (2 одбране), Боле, Фаламајер 8 (2), Хинтригер 2, Валант (5 одбрана).

 

Играчице Јагодине су се, према очекивањима, пласирале у 1/16 финала Челенџ купа пошто су и у реваншу биле боље од екипе Трофајха.

Почетак је наговестио жешћи отпор гошћи, које су повеле са 3:0. Међутим, врло брзо су ствари дошле на своје место. Јагодинке су до потпуног преокрета дошле три минута касније ефектним голом Татјане Трбовић. Од тада па до краја ове утакмице домаће рукометашице су само увећавале предност да би на крају победиле са 31:19.

Тренер Игор Шуловић је искористио прилику да у настваку да шансу и играчицама које углавном греју клупу па су се гошће на тај начин спасиле од још уведљивијег пораза.

У домаћој екипи сјајна је на голу била Надежда Богдановић, а ефикасношћу су се истакле Јелена Терзић са шест и Вања Ђорђевић са пет голова постигнутих у првом полувремену. Код гошћи најефикаснија је била снажна Јохана Фалмајер која је постигла осам голова.

Као и Јагодина, и Наиса се пласирала у осмину финала, у оба меча у нишком Чаиру славиле су пуленке тренера Светислава Јовановића, 28:23 и 25:20.

Бор РТБ игра оба меча против Алавариума у Авеиру у Португалији, у првом мечу је било 26:26, екипа из града бакра је на полувремену водила 13:9. Бојана Милић постигла је девет, Александра Стаменић седам, а Катарина Јевтов пет голова. Реванш је сутра у 19.30 часова.

Коментари3
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

boranin
Šta je ŽRK Bor uradio u revanšu u Portugaliji? Utakmica je odigrana u nedelju, a i dalje nikakvog izveštaja nema.
tutuban
izgubio Bor 29:26 iako je vodio na poluvremenu 18:17.
tutuban
izgubio Bor 29:26 (17:18)

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.