Почетна / Рукомет / Еврокупови

Драгана Цвијић у идеалном тиму Лиге шампиона

У тиму сезоне 2017/18. само екипа руског Ростова има две рукометашице међу седам најбољих, док преостале долазе из различитих клубова
ФОТО: ehfcl.com

Репрезентативка Србије Драгана Цвијић изабрана је у идеални тим Лиге шампиона, објављено је на данас сајту Европске рукометне федерације (ЕХФ).

Цвијићева је изабрана за најбољег пивотмена Лиге шампиона у гласању које је трајало више од месец дана.

У гласању за најбољи тим Европе нашле су се још три рукометашице скопског клуба на различитим позицијама, али је Драгана Цвијић једина добила довољно гласова да буде у тиму сезоне.

Претходно је. као део медијске припреме за завршни турнир женске Лиге шампиона, ЕХФ је „цепелин” погодак Цвијићеве, на додавање Јованке Радићевић, уврстио међу 15 најлепших погодака у овој сезони.

У тиму сезоне 2017/18. само екипа руског Ростова има две рукометашице међу седам најбољих, док преостале долазе из различитих клубова.

Рукометажице Вардара ове године пети пут заредом учествују на завршном турниру Лиге шампиона, који се за викенд игра у Будимпешти. До сада су три пута биле треће и једном друге.

Македонске шампионке ће у полуфиналу играти против Ростова, а другом се састају Ђер и Букурешт.

Коментари5
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Шоми
Браво, девојко.
Antilegenda
Sve čestitke Dragani, zasluženo priznanje! Molba portalu Žurnala da i u internet izdanju objavi po koju vest o finalu Superlige za žene u kojem se susreću Jagodina i Bekament. Do sada je u tri utakmice viđen interesantan rukomet, s tim što bih akcentovao rad trenera Jagodinki Dragana Markova koji je uspeo da jasno profiliše ekipu i ustroji je u skladu sa svojim zahtevima a što su ujedno zahtevi i opšti trendovi modernog rukometa. Mišljenja sam da neizvesnost i do sada prikazan rukomet u tri utakmice zaslužuje da bude ispraćen u internet izdanju. Pozdrav!
Tratatira
Prosta je stvar...Uzasni smo po pitanju fizike jer....mentalitet i uslovi su takvi. Ako u mladjim kategorijama dajes akcenat na to deci je neinteresanto i napustaju...Deca zele pobede a posebno njihovi roditelji. Ako im kazes da je cilj negde na 10 god od njih jednostavno ce izgubiti motiv. Lakse je uzeti neku medaljicu na foru na sastav koji to moze trenutno i tate ce na slavama da se pohvale kako im je dete pobednik turnira ili prvak lige za 2003 godiste,,,i to je dovoljno..Nema nacina da fizicki dominantno dete a pri tome i motoricki dobro da ga dovedes na rukomet ...jednostavno nemoguce. A sta i da mu kazes? Da ce igrati za 35000 din kad mu daju... Samo drzavni projekat stipendiranja spasava stvar... i to je to.
Antilegenda
Sada se ja moram složiti sa vašim komentarom. Generalno, neverovatno je da strašno kaskamo za današnjim rukometom, posebno kada se radi o fizičkoj spremi i atleticizmu igrača i igračica. Već dugi niz godina ne možemo da ispratimo moderne tendencije u naučnom aspektu rada na fizičkoj spremi igrača, te je ponekad sramotno kako fizički zapušteni igrači i igračice igraju na domaćim parketima. Muški plej of je još bolji pokazatelj toga. Deca koja igraju na foru i šatro iskustvo, igrači u tridesetim koji su fizički spremni na nivou veterana koji se rekreira 2 puta nedeljno i tako dalje.Strašno kaskamo u tom delu. Pa, muškarci se uskoro sastaju sa Portugalcima i videće se koliko smo fizički inferiorni i u odnosu na njih, a da ne pričam o nedavno odigranim prijateljskim utakmicama protiv Nemaca, koji su dva konfekcijska broja veći od naših. Prosto je na momente delovalo kao da se radi o dve različite uzrasne kategorije. Orbović je, a nije jedini, izgledao kao kadetić u deulu sa seniorima.
Прикажи још одговора

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.