Почетна / Рукомет / Еврокупови

КУП ЕХФ: Железничар са плус три у Луксембург

Нишлије у наставку испустиле високо вођство са полувремена и са малим капиталом иду на реванш наредне недеље
ФОТО: РК Железничар

Железничар 1949 – Кајерјенг 30:27 (19:12)

НишДворана „Чаир“. Гледалаца: 600. Судије: Хајек и Мачо (Чешка). Седмерци: Железничар 5 (3), Кајерјенг 4 (4). Искључења: Железничар 6, Кајерјенг 10 минута.

ЖЕЛЕЗНИЧАР 1949: Михаљевић (2 одбране), Лазић (7 одбрана), Јанковић 2, Миловановић, Поткоњак, Сретеновић 3, Мађар, Спасић 9 (3), Савић 3, Бабић 1, Јевтић 1, Ћеранић 3, Кљајић 1, Бандука 3, Кнежевић 4, Павловић.

КАЈЕРЈЕНГ: Ожер (9 одбрана, седмерац), Мишел, Темелков 3 (1), Тривић 2, Николети, Радојевић 7 (3), Волпи 3, Косанти, Гијанополус, Рахим 2, Молитор 2, Шредер 1, Вајдиг 1, Евалд 3, Хумел 3, Грас.

Играч утакмице: Ђорђе Спасић (Железничар 1949).

Семафор: 3:1 (3), 9:4 (14), 13:6 (21), 16:8 (25), 19:14 (34), 21:20 (43), 25:22 (47), 28:26 (55).

 

Железничар се није опоравио од шокантног пораза на премијери у СЕХА лиги и зато је победио Луксембуржане само са три разлике.

Нишлије су одиграле солидно у првом полувремену, серију голова отворио је Стеван Сретеновић, а Ђорђе Спасић није знао да промаши.

Солидну ролу имао је организатор игре Марко Кнежевић коју је зачинио са четири гола. Светле тренутке имао је и Павле Бандука. Предност Нишлија се повећавала и Железничар је стигао до +9 – 19:10. Пред одлазак на одмор, домаћи су се опустили и гости су лако постигли два поготка.

Железничар је на почетку другог дела игре наставио са неозбиљном игром, било је много грешака, па је Кајерјенг начинио серију од 3:0. Нишлије су тек из седмог напада преко Савића постигле двадесети погодак.

Млади голман Милош Лазић није дозволио да гости изједначе, имао је три сјајне одбране.

У тиму гостију блистао је Србин Зоран Радојевић који је са лакоћом постизао голове и непознато је зашто није играо у првом полувремену.

Разиграли су се још Хумел и Волди, а ветеран Ожер на голу је био доста поуздан па су се гости примакли на -1 – 21:20.

Тада је Веселин Вујовић узео тајм-аут и дебело искритиковао ученике.

Млади Марко Ћеранић заредом је постигао три поготка, Нишлије су промашиле два седмерца, али је Спасић придодао још два гола, а Алекса Кљајић је постигао погодак за коначних 30:27.

Нишлије нису без брига пред реванш у Луксембургу наредне недеље. 

Коментари22
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Boki
Zasto nigde nije bilo live stream-a? Jel treba da se zapitamo malo....? Cudno....
Rasprodaja
Ne zeli on da se mnogo maltretira po tim smešnim takmičenjima.Krece domaćica pa da se trguje.Lepa lova. Kladionica i ostalo. Krizaćete Nislije.Samo križati. Ali sta se moze.Lepo je rekao decko na naplatnoj rampi Blago nama sa Vujom.Veliki dan kada je dosao a bice jos veci kada ga budete oterali. Ali pre toga KRIŽANJE.
CRO plan
Vuja prodao ...
Antilegenda
Treba neki komentar dati? Niš je već 15 godina, sa izuzetkom Darka Đukića, rukometno nepismen i nebitan grad. Govorim to od početka, a ljudi (uglavnom Nišlije) se ljute. Ne može sve preko noći i za zelenim stolom, mora nešto i danju, uz vredan rad i kontinuitet da se uradi.
пападуби
južna pruga@Имаћете ви трауме од Вује, а и од Воше и ових јадника из Луксембурга. Опоравка неће бити!!!
Juzna pruga
@antilegenda - nije lose da objasnis koje traume imas od Zelje ili grada Nisa!?
Прикажи још одговора
Nije ovo vazno.
Dajte ono kada je cika Vujovic križao. Koga zanima Lulsemburg.Pa nema cika Vujke golmana . Mozda stane on na gol? Ko zna.
Wind
Boza Djurkovic ? Ne moze , ne igra vise za Vas Ide zima duva Severac
Važno je
Može Djurkovića na desnog beka dok se Vejin ne oporavi. Ili će ga čuvati za važne utakmice. U finišu prvenstva.
Прикажи још одговора
Nislija
Za tolike pare, ovako losa ekipa... Da se igralo jos 5 minuta, zelja bi izgubila.
Flying DUCHMAN
Vi ste po usima dobili, tako da pssssst
Nislija
Izgubili bi, kao sto ce da izgube u Holandiji ;)
Прикажи још одговора
Krizajte kod Nisave
Ide li krizanje Legendo ?

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.