Почетна / Рукомет / Еврокупови

„КАЗНА“ ЗА ПРЕТХОДНЕ СЕЗОНЕ - Србија без клуба у Лиги шампиона

Код даме је нешто другачије, јер је Јагодина две године заредом покушала да се домогне елитног такмичења
ФОТО: В. Марковић

Европска рукометна федерација је одредила дистрибуцију места по државама, у мушким и женским европским куповима за наредну сезону, а на основу резултата клубова у претходним сезонама.

Наша земља ни следеће сезоне неће моћи да има представника у Лиги шампиона за мушкарце, јер претходних година наши клубови нису желели да играју ни квалификације, као што нису имали запаженијих резултата у осталим такмичењима.

Код даме је нешто другачије, јер је Јагодина две године заредом покушала да се домогне елитног такмичења, тако да ће Србија и наредне године имати могућност да шампион државе игра квалификације. Директно место у Лиги шампиона код дама имају Црна Гора, Мађарска, Русија, Румунија, Данска, Француска, Норвешка, Немачка и Северна Македонија.

Лига шампиона у новој сезони ће се играти у новом систему такмичења – у прелиминарној фази две групе са по осам тимова, од којих две првопласиране иду директно у четвртфинале, док ће екипе пласиране од трећег до шестог места, разигравати за преостала четири у четвртфиналу.

Преостала два европска такмичења носиће нови назив – некадашњи ЕХФ Куп је ЕХФ Европска лига, док је Челенџ куп ЕХФ Европски куп.

Коментари7
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

LAPD
Kao I u odbojci, neka drzava finansira klubove koji izbore Evropko takmicenje
Analiticar
Ko nadje racunicu u LS neka je igra Ko je ne nadje ne treba da je igra Evo Dinamo sada hoce i trebalo bi ih pustiti da se raspadnu kao sto se Kolubara raspala . Pa zamalo Partizan a Vojvodina se jednom opekla i vise ne igra. Racunica kaze da ligaski deo kosta klub ono 300.000 evra . Ko ima te pare ? Niko. Pa neka ih da Viderer i molim lepo. Ne bi dao ? Onda nista.
Slaninijada
Kad bi dinamo igrao pola Kacareva i Jabuke bi doslo kao Vezprem Arena bi bio pionir sav u tablama slanine
Rukometas
Verovatno u Pioniru. Tamo gde je Partizan ograo sa Kilom pred čitavih 100 gledalaca! A Kil tada najači u Evropi!
Прикажи још одговора
rukometas
Sve je pocelo naopako da se odvija kada je Kolubara potpuno neregularnim putem osvojila titulu i odmah je odustala od takmicenja u Evropi. To je tolerisano od rukovodstva RSS i pored ostalih razloga i time je poceo nas rukomet da gubi korak sa Evropom.Zatim je Partizan u vreme kada je predsednik tog kluba bio Marjanovic bio prvak a posle toga kada se Marjanovic preorjentisao za Novi Sad Vojvodina je preuzela primat u nasem rukometu ali nije ostvarila nikakavrezultat u Evropi.Zvezdi su u tom periodu samo oduzimani bodovi zboga dugovanja igracima i sa stalnom pretnjom da ce biti izbacena iz Lige zbog toga.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.