Почетна / Рукомет / Еврокупови

КУП КУПОВА: Европске Тигрице

Играчице Радничког су оствариле највећи успех у историји клуба, пошто су успеле да изборе пласман у осмину финала Купа купова, јер су после ремија у првом мечу (29:29) савладале екипу Александриона 24:19.
ФОТО: Д. Жарковић

РАДНИЧКИ – АЛЕКСАНДРИОН 24:19 (14:7)

КрагујевацДворана: Језеро. Гледалаца: 1.000. Судије: Јаскикнс и Забко (Литванија). Седмерци: Раднички 3(3), Александрион -. Искључења: Раднички 4, Александрион 10 минута.

РАДНИЧКИ: Пријовић, Танић 1, Степановић 4, Радосављевић 4, Чаировић, Милошевић, Нишавић, Тошовић, Балаћ 3, Станисављевић 4, Рисовић (19 одбрана), Дукић, Даниловић 3(3), Јањушевић 5.

АЛЕКСАНДРИОН: Еначе 2, Флореа, Парашив, Валеан, Иван, Чинтоан 3, Богдан 3, Ласло, Тетен 2, Мазарен (8 одрбана), Петрус, Сеноћико 5, Цирјан, Попа 4, Боиан.

Играчица утакмице: Јована Рисовић (Раднички)

Семафор: 3:1 (9), 9:2 (19), 11:4 (22), 11:7 (25), 15:10 (35), 17:11 (40), 19:15 (48), 23:17 (56)

 

Крагујевчанке су одлично отвориле меч, а у односу на претходни тренер Радосављевић је имао само једну промену и то на средњем беку, уместо Пријовићеве, меч је почела Танићева.

Није то изненадило гошће колико јака и стабилна игра Радничког. Већ средином првог полувремена домаћи тим је имао лепу предност, 6:1 у 16. минуту и тада као да је све било решено.

РИСОВИЋЕВА ЗАЛЕДИЛА БОШКОВИЋА

Непријатна ситуација догодила се у 19. Минуту кад је при интервенцији голман Крагујевца, Јована Рисовић остала да лежи на паркету.

Убрзо је изнета са терена, а селектор Србије, Саша Бошковић је у том моменту напустио дворану и неверици.

На сву срећу, сјајни голман се брзо вратила на терен и одмах забележила неколико добрих одбрана.

Поново је одлична на голу била Јована Рисовић, која је у првом делу зауставила 12 удараца. Биљана Балаћ је правила доста проблема противнику у нападу, Катарина Степановић одлична у одбрани, а прави шлаг на торти су били седмерци Милице Даниловић.

Одлично је чувана била Анђела Јањушевић, а Крагујевчанке су морале помоћ да траже и преко крила, где су се сјајно сналазиле Сања Радосављевић и Александра Станисављевић.

У 27. минуту најбоља играчица Клужа, Ани Сеноћико је зарадила два минута казне, потом због приговора још два и Крагујевчанке су остале четири минута са играчицом више. Нису то искористиле на најбољи начин, али је било сасвим довољно да на полувреме оду са резултазтом 14:7.

У наставку меча Клуж је заиграо фластера на Анђели Јањушевић, али је стратег Крагујевчанки Радосављевић одлучио да игра са ниском поставом коју су предводиле Танићева и Пријовићева, док је из необјашњивих разлога на клупи све време држао јединог високог бека, Милицу Даниловић?! У тим моментима је домаћем тиму преко потребан на терену био високи, искусни бек...

Румунке, видно нервозне, су срљале из грешку у грешку, нису успеле озбиљније да угрозе гол Радничког који је играо нешто слабије него у првом делу, али опет довољно да одржава високу предонст.

Ипак, упорне Румунке су стрпљиво градиле напад, лако излазиле на крај са нижом поставом Радничком што је у 52. минуту довело дотле да се приближе на само четири гола – 21:17. Крагујевчанке тада преко Станисављевићеве и Степановићеве долазе до шест голова вишка (23:17), што је било довољно да мирно утакмицу приведу крају.

РАТОБРОНИ ГОСТИ

После утакмице дошло је до немилих сцена на терену. Тачније, тренер гошћи Јоан Сеноћико и његова рођена сестра Михаела су желели физички да се обрачунају са судијама, а потом и публиком.

Редари у дворани су замолили да се удаље из хале, али ни то није помогло, јер је капитен гошћи најпре ударила једног момка из обезбеђења, а потом желела да настави. Међутим, то је спречило обезбеђење, домаћи тим и Милица Даниловић.

Коментари2
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

dodao komentar
Sjajan mec i sjajne devojke! Posebno bih izdvojio Risovicevu, koja je jos jednom dokazala i pokazala da medju stativama jos dugo nece biti zime ( nadam se da ona povreda nije ozbiljna ). Jedino sto kvari moj celokupan utisak jeste sudjenje, koje je u najmanju ruku bilo katastrofalno. I bez toga su devojke drzale konce u rukama, ali bozemoj. Vazno je da smo obezbedili ucesce u daljem takmicenju. Bravo jos jednom i sve cestitke! PS Taniceva bi mogla da sedi na klupi malo vise kada vec ne sme da predje liniju od devet metara.
Juznoprugas
Da je ovo uradila Mihaela Senociko za vreme rezima Nikolae Ceuseskua dobila bi radni logor u trajanju od 3 meseca + bi njena porodica dobila skraceno sledovanje od 50% na zivotne namirnice!Jer je obrukala drzavu,grad i klub u medjun. takmicenju!Sta reci osim drum bun i alea sekuritatea...

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.