Почетна / Рукомет / Прва лига

Првака одлучује бараж!?

УО РСВ одлучио, РСС потврдио, по питању завршетка Прве лиге Војводина
ФОТО: РСС

Првак и путник у виши ранг, кад кад је Прва лига Војводина код дама у питању, решиће бараж утакмица на неутралном терену, одлучио је УО РСВ, а потврдио УО РСС.

Све због тога што су, како се и наводи у одлукама, у мечевима 20. кола Темерин – Раванград (86:15) и Мокрин – Рума (17:48) „постигнути резултати који су изазвали сумње у њихову регуларност” (Темерин и Рума имају исти број бодова и идентичан међусобни скор, па би гол разлика требало да одлучује првака).

РСС је у потврди одлуке навео да се тако „обезбеђује регуларност такмичења у Првој лиги Војводина и отклањају сумње настале због неуобичајених резултата којима је узнемирена спортска јавност. Истовремено, наводи се да ће РСС иницирати код надлежних органа „вођење поступка против појединих лица у чијим радњама се евентуално истичу дисциплински и други прекршаји, поводом поменутих утакмица”.

Такође се наводи да су органи РСВ, реаговали „благовремено и предузели одговарајуће мере”.

То је супротно члану 18. Правилника о рукометним такмичењима - „Измене система такмичења могу се примењивати најраније по истеку једне сезоне од утврђивања тих измена”.

Међутим, у иницијативи за овакву одлуку покренула је Такмичарска комисија РСВ позивајући се на члан 8. тачка 6. Пропозиција такмичења РСС по коме „у Такмичењу прве лиге Војводине за жене, у случају потребе за другим начином одигравања такмичења, одлуку о томе може донети надлежни орган организације у складу са чланом 3. став 1 Правилника о рукометним такмичењима, односно у овом случају УО РСВ, те наведену одлуку достави УО РСС.

У образложењу председник УО РСВ Јован Ковачевић је навео да су „постигнути неуобичајени резултати за које постоји сумња у разне малверзације и нечасне радње, а који су наишли на осуде и критике као и велику пажњу целокупне јавности, самим тим нарушили интегритет такмичења, углед РСВ, РСС и рукомета као спорта”.

Такође се додаје:

„До краја Лиге остало је да обе првопласиране екипе одиграју још по две утакмице, где такође може доћи до нарушавања регуларности такмичења и сумње у договарање резултата појединих утакмица, самим тим и исхода такмичења које има велики значај и може да има велике последице негативне последице. Као надлежни орган за спровођење такмичења, поштујући правила и принципе фер плеја, сматрамо да морамо да заштитимо интегритет такмичења, углед РСВ и РСС и рукомета те самим тим не смемо да дозволимо да се првак и екипа која ће изборити пласман у виши ранг одлучује сумњивим и нечасним радњама ван спортског терена”.

Директорка Лиге Данијела Косановић је наложила да утакмице буду одигране у исто време.

Коментари17
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Tužni rukometaš
Da ova uprava rsv i rukovodioci lige imaju znanja i smelosti izbacili bi Temerin iz lige,koji mešetare celo prvenstvo a možda i oni sa njima pa sad baš i nemogu da se odluče kad su svima ruke okrvavljene.
NS
Strasno je sta se desava u mladjim kategorijama. Nikakvog reda, rasulo. I ovo malo sto imamo ce oterati nestruci ljudi. Umesto unapred, samo tonemo. Ono jedink sto je valjalo u Vojvodini, smo rasturili.
....
Pa ko je sada kažnjen za cirkus... Neka izbace Temerin iz lige ako se utvrdila neregularnost
aca
Ove godine nebi trbala nijedna ekipa da udje pa ih naucite pameti za ubuduce
BASK
Znači jednu ekipu koja pobedi u baražu nagradjujete,a drugu kažnjavate.Bolje da ste odlučili da obe idu u niži rang,ili ako to mislite da ne treba kžnjavati poslati obe ekipe u viši ranga,a kazniti pojedince,trenere,predsednike ,sudije i delegata,nočano,pa te pare od KAZNI STAVITI U FOND ZA RAZVOJ MLADJIH SELEKCIJA,KOJE EDUKUJTE DA UBUDUĆE NE NAMEŠTAJU UTAMICE
istorija
Radi ispravnosti,koordinator zenskih selekcija Rukometnog saveza Vojvodine.Vidi se po utakmici Temerin-Ravangrad da vrlo uspesno deluje,narocito u vaspitnom smislu.Uvek uzimao time aut da se protivnicke igracice odmore.
Osmeh
Pa Joca Risović, trener Temerina,je koordinator ženskih selekcija LMK .

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.