Почетна / Рукомет / Прва лига

Ставро Рашковић са новоформираним Радничким у супер Б лиги

Само гол их је 2014. године делио од освајање прве, историјске титуле првака Србије. Играли су тада Крагујевчани у свом Језеру нерешено са Војводином, која је баз захваљујући том ремију стигла до трофеја
ФОТО: С. Рашковић

Радничком је следеће сезоне остало за утеху такмичење у СЕХА лиги, као и борба у Европи. И све је било сјајно, ређали су се успеси и резултати, а онда су уследили велики финансијски проблеми, па је Раднички морао да објави банкрот, што је довело до гашења клуба.

Тако је било до прошле године, кад је бивши играч Партизана и Радничког, Ставро Рашковић одлучио поново да преузме клуб. Одлучио је да окупи велики број привредника из Крагујевца, доведе тренера и врати домаће играче у родни град.

У томе је врло брзо успео, сазвана је оснивачка Скупштина и клуб је поново заживео, али под именом Раднички 1964.

Прошлог лета кроз бараж Крагујевчани су заиграли у Првој лиги Запад и током читаве сезоне забележили само један пораз! То је било сасвим довољно да се већ на дебију екипа пласира у Супер Б лигу, где ће се од септембра и борити.

Не могу да кажем ништа лоше, јер оно што су момци урадили у претходној сезони је феноменално – рекао је на почетку председник клуба Ставро Рашковић.

– Са само једним поразом смо изгурали сезону и пласирали се у виши ранг. Мало ко је то очекивао, али ми смо веровали и успели.

Колико је храбрости било потребно да се поново формира клуб и то у времену кад је финансијска ситуација у рукомету прилично тешка?

Нећу да се жалим, али није било лако. Имали смо храбрости и упустили се у ову причу. Искрен да будем, имали смо велику подршку града, без те инјекције никад не бисмо успели. Они су нам доста помогли, стали иза нас и препознали да ћемо бити освежење за град.

Рашковић је прилично скромно наставио:

Две године нисам био у рукомету, ужелео сам се утакмица и тог адреналина и схватио да желим да се вратим. Окупио сам праве људе, скупио бивше играче који су били вољни да помогну и на крају смо сви заједно успели. Наравно, највеће заслуге припадају момцима, ми нисмо важни у овој причи.

Клуб је коначно у плусу?

На здравим је ногама, не дугујемо никоме ништа, имамо нашу причу, окренули смо се домаћим играчима, тако да све иде својим током, баш онако како смо планирали.

Шта је главни циљ клуба?

Да у наредне четири године уђемо у Супер лигу и стигнемо најпре до Сеха Лиге. Ове сезоне ћемо имати екипу која може лако да обезбеди опстанак, али следеће ћемо сигурно јурити пласман у елиту. После тога циљ ће бити регионално такмичење и излазак на европску сцену – закључио је Ставро Рашковић.

Коментари17
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Volim rukomet
Sramota sta prica taj Stavra! Samo da nam kaze koliko mesecno kostaju igraci i treneri a koliko se platilo jelo i pice u biblioteci.
Vuk
Stavra, Sreta, Selakovići (i stariji i mlađi), ali i mnogi drugi okupljeni oko kluba su ljudi koji su se dokazali i ostvarili u onome što rade. Niko od njih ne živi od rukometa i nije profesionalni "sportski radnik", nego ulažu svoje veze i kontakte da rukomet u Kragujevcu ponovo zaživi. Zato i drže reč, zato imaju poštovanje. Puno uspeha i sve najbolje! p.s. Stariji Selak da vam sredi pripreme u Emiratima :)
Crvena zastava
Smenite vise predsednika RS Kragujevca i da krece bunt iz Kragujevca u pilitici inu rukometu . Ustanak breeee !
Рецепт
Нека уђе Раднички, нек се припреми Врање. И оно ће догодине додати годину оснивања уз име. Ако то већ није учинило.
Cijena sitnica
Bozo Promeno daj i ovim ljudima letnji vaucer za Super ligu. Onaj last minute :-))))
Bing
Ej špulovac u pravu si. Ovakvog kao vi niko ne može da nađe. Proslaviste se od rezultata uspeha para događaja hahaha. Bruka i sramota. Ni dana bez skandala. To je vaših godinu dana. Kud terasom ove ranije ni pola tako loši nisu bili.
Spul Na
To je ne znam niti me zanima on , zanima me da Bozidar bude smenjen i da konacno neko posten preuzme RSS. Da to je Skrba.
Прикажи још одговора
Cepelin
Vi svi, zajedno i sa Stavrom, tom Ivanu koga pominjete - niste ni do kolena !!!
Rfc
Sreca te nismo...

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.