Vladimir Knežić odgovorio Miskinu: Neistine!

41

Meč Somborelektra i Vojvodine je prekinut u 13. minutu, Miskin kažnjen crvenim kartonom, a dve nedelje kasnije i vremenskom kaznom

FOTO: Lična arhiva V. Knežića

Reagujući na tekst u našem listu pod naslovom „Knežić radi protiv zakona”, u kome trener Somborelektra Milan Miskin, govori o razlozima jedoipogodišnje suspenzije zbog incidenta na utakmici mlađih kategorija RS Vojvodine, oglasio se i direktor Lige mlađih kategorija Vladimir Knežić.

Veoma sam iznenađen, neprijatno, pročitavši naslov članka, u kom se moje prezime upotrebljava, kao prezime pojedinca, koji krši zakon, a pri tom, u samom tekstu se ne navodi ni koji zakon se krši, niti koje odredbe tog/tih zakona... – počeo je Knežić.

Šta vi kažete na ceo slučaj?

U Ligi mlađih kategorija, ove sezone, učestvuju 133 ekipe, što je čini ubedljivo najmasovnijom ligom u Srbiji. Sve ekipe imaju apsolutno isti „tretman“ i potpuno je netačno da se vrši „organizovan napad“ na pojedine klubove.

Kada se radi o Milanu Miskinu, moram da kažem da je to jedini rukometni radnik (nije trener, kako piše u tekstu) u Vojvodini, kome je ovo čak šesta vremenska kazna u prethodnih pet godina.

Te kazne su bile u vremenskom trajanju od 15 dana, mesec dana, tri meseca, dva puta po  šest meseci i godinu dana i to u različitim ligama. Posle  svake je ponovo činio iste, slične ili teže prekršaje, a tako je bilo i ovog puta.

Zbog čega je utakmica prekinuta?

Jako ružna slika je poslata sa pomenutog turnira mlađih kategorija kada Miskin nije hteo da dozvoli da se nastavi odigravanje meča ni pored intervencije glavnog dežurnog, obezbeđenja hale, policije, pa čak i intervencije javnog tužioca, što je presedan u svim rukometnim takmičenjima, a sve to pred decom, koja ne bi smela da doživljavaju takve scene, pogotovo na utakmicama mlađih kategorija. Umalo je došlo i do incidenta između ekipa, koje su trebalo da igraju narednu utakmicu sa jedne strane i somborskih igrača sa druge strane, koji nisu smeli da se sklone, jer su takve instrukcije dobili od Miskina.

Komentari (41)

Samo registrovani i ulogovani korisnici mogu da ocenjuju komentare!

Prijava Registruj se

Dodaj komentar

Preostalo karaktera:
Poznavalac rukometa

Opa javio se sve pošteni Knežić,a on se poziva na propise RSS,iste one propise koje on ne poštuje. Da krenemo redom:Po direktivi uzima mirovanje da bi sabotirao takmičenje ali taj im plan nije uspeo,onda kad treba da dodje na seminar kaže da je na stacionarnom lečenju ali mu ne bude teško da dodje u Smederevo na završnicu kupa gde uredno preko RSS naplati putne troškove i dnevnice,zamisli tada nije bolestan. E sad u mlađim kategorijama poziva sena normativne akte RSS kada kažnjava a te iste neće da da poštuje kada izdaje licenece trenerima da vode ekipe a aza to nemoaju odgovarajuću kategoriju,ili kada se licenciraju igrači na dvojku a to je strogo zabranjeno pravilnikom RSS,ili možda kada dozvoljava igračici Slovena koja je data na ustupanje u Klenak da igra za Sloven a pred svaku utakmicu zove delegata da joj napiše licencu br 16 iako nije u licenciranim igračicama. Toliko o poštenju našeg dragog Knežića

Odgovori
Podrška

Besmisleno je komentarisati navode vezane za sam sudijski poziv, budući da je sve i jedna procedura urađena u skladu sa aktima strukovne Zajednice sudija, o čemu dokazi postoje u službenom glasilu ZSiK RSS. Ali je ovde reč o nekim drugim stvarima. Što se tiče licenci trenera, o ispunjenosti uslova za licenciranje odlučuje isključivo strukovna Zajednica trenera, te je to još jedna u nizu neosnovanih tvrdnji! A vaše nepoznavanje Registracionog pravilnika je u krajnju ruku smešno, pošto je dozvoljena registracija na osnovu dvojne registracije (ili po vašoj "stručnoj" terminologiji "dvojke"), ukoliko ekipa za koju se igračica/igrač registruje na osnovu dvojne registracije nije u istom stepenu takmičenja kao matični klub. A kod ustupanja se registracija za matični klub privremeno briše, te tom članu nikako ne može biti omogućeno da nastupa za matični klub dok traje period na koji je ustupljen drugom klubu. Toliko o vašem poznavanju propozicija na koje se tako "argumentovano" pozivate.

Odgovori
poznavalac rukometa

Gospodine Knezicu ovde se pise o LMK a ne seniorskom takmicenju,kako kazu pravilnici igrak u LMK I KUP takmicenjima moze igrati samo za maticni klub,primer je jedan igračica Čulibrk Bojana je data na ustupanje ekipi Klenak a prvi deo je uredno irrala u LMK za ekipu Sloven iako za to nema pravu.Vi gospodine Kneđiću izdajkete licence kao predsednik takmičarske komisije LMK Vojvodina ekipama i trenerima a sami znate da trener koji ima licenu nivoa 2 ne mođe voditi ekipu u LMK,a igrač ako mu to nije matični klub ne mođe nastupiti za tu ekipu,ako đelite ja ću Vam i lično da pošaljem bro igračica i broj trenera kojim aste vi kršeći propise RSS izdali licence.Samo objasnite kako je Bojana mogla da igra za Sloven a data je na ustupanje u drugi krug,kako je Bojana mogla da nastupa za ekipu slovena ako njena licenca nije postojala u Sluđbenom glasniku RSS,kako Jovanovski Zoran mođe da vodi Jabuku u LMK a njegov nivo dozvole je 2. Toliko o tvom pođtenju Knežiću Vladimire

Odgovori
Kico

Kada vec pominjate nestabilne likove, treba se prisetiti Vuleta Erakovica iz Vrbasa. Taj je vredjao stalno devojke. Srecom su ga sklonili.

Odgovori
Podrška

O radu ovog čoveka govore njegovi rezultati! Sistem takmičenja po kojem se već godinama odigrava Liga mlađih kategorija RSV je mnogo ispred ostalih regiona u Srbiji, u svakom segmentu! Čovek isključivo poštuje normativna akta RSS, po kojima i postupa. Kada bi u našem rukometu bilo više takvih ljudi, sposobnih i radnih, rukomet nam ne bi bio tu gde je sada!

Odgovori
Kum

Bas posteno radi. Sta ucinje kume

Odgovori
Sistem

Opa sistem je baš dobar,kažnjavanje samo oni koji su nepodobni,gledanje kroz prste onima koji su glasačka mašina Višekrune i ostalih,Od ovih kako vi kažete 133 ekipe ja kako se sećam na početku je bilo nešto malo više od 100 ekipa,a kada bi se poštovali normativni akti RSS nebi bilo ni 70,kad nebi bilo Grandulica-Lehel-Proleter,pa onda Klenak-Sloven,Železničar-Srem,ili akademija Dinamo-Dinamo,ili mnogi treneri bez adektane dozvole,e moj Vlado Knežiću ti možeš još samo na SMEDEREVSKOJ JESENI da muljaš jel se tamo mulja groždje.

Odgovori
Doktor

Svaka čast! Trenutno ovu situaciju može da komentariše samo onaj ko je u ovome i zna šta Knežić radi da bi dobio čast od Višekrune!

Odgovori
steva

Uvek korektan za saradnju.Na sajtu RSV sve ima javno o pomenutim dogadjajima,pa ko zeli moze da procita.Ne vidim cemu tolika halabuka.

Odgovori
Rešenje

Neko ovde ne govori istinu. Nisu mogli da ga uklone ni posle "intervrncije javnog tužioca". Da je bilo elemenata koji su suprotni zakonu verovatno bi ga uklonili.Izgleda Miskin jači i od zakona.

Odgovori
Blabla

Postoji ceo snimak utakmice do prekida i svo vremw prekida sta se desavalo mnogo je drugacije od onoga sto Knezic kaze i na osnovu cega je doneo resenja

Odgovori
Gledalac

Dunkler na osnovu ponasanja

Odgovori
Za Blabla

Gde može da se pogleda utakmica? Zamolio bih Vas, ako možete postavite link. Hvala.

Odgovori
Gaspar

Podrska Vlado! malo je ljudi u Srbiji, koji tako kvalitetno i predano rade svoj posao!

Odgovori
MJ

Posten covek. Jel tako kumasine?

Odgovori
RS

Puna podrska iz RS za Vladu Knezica .Jako dobar covjek, koji hoce da pomogne i nema sumnje da radi nesto protiv zakona. Covek sve drzi na svom mjestu i jako je posvecen svom poslu.

Odgovori
Lep sam-lepa sam

Ne hvali vise sebe Knezicu

Odgovori
Argumentovano

Ne mora on sam sebe da hvali, srećom ima nas dosta normalnih koji smo svesni šta njegov rad znači za naš rukometni sport.

Odgovori
Doktor

Znači, vidim kako znači, evo do čega dolazi dok Knežić vodi LMK. Džaba mu i da se sam hvali i ako ga neko drugi hvali svi znamo da oni samo ispunjavaju želje Višekruni!

Odgovori
Jaffa Cakes - Crvenka

Ovo je posedica sukoba starih prijatelja, saradnika, ujedno i uništitelja rukometa RSV-a(Šufo, Zoki, Adam, Crni, Knežić, Pešić...) i njihovog nekadašnjeg vernog člana Milana Miskina... pre par godina su se posvađali i tada je počeo ovaj cirkus, a rukomet je baš zbog svih njih dotakao samo dno dna... Spasi nas Bože da se ovakvi "ljudi" više ne pojavljuju u sportu!!! Pozdrav svim pravim sportskim ljudima...

Odgovori
Obozavam jaffu

Bravo za komentar. Gore pomenutim daleko lepa kuca

Odgovori
Zrx

Nama je rukomet vec davnih dana slaba tacka.Ono sto je g.Miskin uradio nije vredno pricanja,samim tim veliko mepostovanje prema drugima i to nije taj sport koji ja poznajem.Sport na sr sveo na ispod svakog minimuma.Zaloano ali je tako.

Odgovori
Doktor

Hahahahaha, udica je bačena, vidim ima šarana koji su se upecali! Svaka čast Miskinu i Somborelektru!

Odgovori
novi sad

Toj "pojavi" čije ni ime ne mogu da napišem,treba doživotno zabraniti pristup svim sportskim objektima u državi,a naročito prilazak deci!!!Lično sam godinama bio svedok njegovog divljaštva,nekulture,necivilizovanosti,nepedagoškom pristupu deci itd.Uvek je bio sinonim za "to kako ne treba".Na stotine roditelja iz Vojvodine koji su imali priliku da uživaju u primitivnim performansima te "pojave" će se sigurno složiti sa mnom.DALJE OD DECE!!!

Odgovori
Doktor

Ta "Pojava" ima svoje ime! A drugo Miskin ako išta pratiš, Somborelektro ima rezultate, i to zapažene. A Knežić da malo ima glave on bi pazio šta priča za 133 ekipe jer pogledajte Somborelektro, ima 4 kategorije! Jedno pitanje: Koliko ekipa u Vojvodini ima 4 selekcije?

Odgovori
Maresi

Vrbas ima 4 selekcije .

Odgovori
Bivsi

Apsolutno bi se složio sa Vama.

Odgovori
Veteran iz Crvenke

Ljudi, da mi objasni neko... ko je Miskin? ko je Knežić? ko je Dunkler, Crnjanski...? ko su ovi ljudi...!?!?!? šta se to desilo, o čemu se radi?

Odgovori
Drug iz vojske

To su danas alfe&omege; srpskog rukometa! Gde se danas nalazi srpski rukomet,nudi odgovor na tvoje pitanje: ko su oni?

Odgovori
Veteran iz Novog Sada

Poštovani,duga je to priča,baš duuugaaaa....sa tužnim završetkom.Miskin je nedoličan u svakom pogledu.Kad mali Šufa progovori iz Knežića onda sve pada u vodu što je pozitivno.Knežić je radnik ali za tehničke stvari,sajt,bilten,rasporede i sl.Propise poštuje kad njemu odgovara.Kao i Šufa,odmah kažnjava one koji mu se usprotive i na svaku zamerku odgovara da su se klubovi saglasili.A nijedan klub nije pozvan na neki sastanak pred prvenstvo,itd.,itd.,.....duga je to pričaaaaaa

Odgovori
Veteran iz Bačke Palanke

Ma to je međusobni sukob sadašnjih sudija, delegata, kontrolora (RSV) i jednog (Miskin, predsednik RK Sombor)) bivšeg sudije, nekada njihovog vernog člana sudijske organizacije, koja je vedrila i oblačila Srpskim rukometom, nameštali utakmice, sudili po direktivi Sudijske Organizacije... posvađali se zbog sitnih, ličnih interesa, pa se sada sprdaju sa rukometom... U svakom slučaju nije ostalo ni "R" od rukometa, igra se samo za sudije, delegate i rukometne "radnike" po Opštinskim savezima... RUKOMET = BIVŠI SPORT!!!

Odgovori
Doktor

Kasniš druže!

Odgovori
Poznavalac Miskina

Reši sebe muke i batali rukomet, vidiš da nisi za to

Odgovori
Palacinak

Miskinu je bilo lepo kad je uzimao 15000 evra po sezoni, onda nikom nista, nije se bunio.. a sad kad je oteran onda on našao da pametnije nešto..

Odgovori
Eurokrem

Nije taj Miskin ni sada lud...120 dece 1800 din clanarina pa ko hoce nek izracuna koliko je to na mesecnom nivou.Bunio bi se i ja za te pare svaki dan lajao na sve zivo

Odgovori
Roditelj

Za vreme od kad Miskin vodi klub nije naplaćena niti jedna jedina članarina a to možemo da potvrdimo svi mi roditelji čija deca su članovi RK.Somborelektro...kako sadašnji članovi tako i bivši a poznajući čoveka tako će i ostati...

Odgovori
Пироман

Наравно Кнежићу да се на рукометни странама пише о закону о противпожарној заштити. Кршиш члан 12 пропозиција за такмичење ЛМК РСС где је јасно речено да право наступа у ТМК имају само лиценцирани играчи,рукометни медецински радници и тренери, уз поседовање чланске карте РСС. Локомотива из Брчког и Бјељина то ништа немају и није ми јасно да ти не знаш да кршиш прпозиције. Овде би требало да интервенише и Министарство спорта и његова инспекција. Наплаћујеш клубовима веће таксе службеним лицима од одлукае о висини и начину исплате службених лица које је усвојио УО РСС. Хоћеш даље..... Само Ви наставите уништавати ово рукомета што је остало.

Odgovori
Ватрогасац

Члан 6 став 3 Тренери који имају дозволу нивоа 1или 3,могу да се лиценцирају за ТМК у узрасту деце(до 16 одина старости. Члан 9 став 3 У ТМК и Купу,играчи регистровани по основу двојне регистрације могу да се лиценцирају само за екипу матичне спортске организације.

Odgovori
Jova

Nije mi jasno ovo oko nivoa dozvola trenera, kako 1 ili 3, a šta je sa 2*

Odgovori
Nezavisni snalazljivi

Koliko ja vidim treneri iz trenerske organizacije cekaju da im Visekruna namesti posao a ovaj Miskin sto nije trener namesti sam sebi posao i bude jedini placen i to papreno...Ko je ovde lud

Odgovori
Špč

80% trenera koji su trenutno u LMK nemaju zakonsko pravo da rade sa decom ispod 16 godina

Odgovori

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija SPORTSKOG ŽURNALA ONLINE zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne - skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije „SPORTSKOG ŽURNALA“ kao i bilo kakvu pretnju, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj. Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. SPORTSKI ŽURNAL ONLINE nema nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za skraćivanje komentara i njihovo objavljivanje. Redakcija ne odgovara za stavove čitalaca iznesene u komentarima. Vaš komentar može sadržati najviše 1.000 pojedinačnih karaktera, i smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Da biste videli ostatak vesti

Registrujte Se Prijavite Se

Prijava

Facebook Prijava

ili

Registruj se › Zaboravili ste lozinku?

Registruj se

Facebook Prijava

ili

Unesite Vašu adresu e-pošte da biste dobili novu šifru