Почетна / Рукомет / Регионална лига

Судбина СЕХА у магли

Нејасна ситуација око статуса регионалног такмичења
ФОТО: EPA-EFE/Alejandro Garcia

Догађаји у Украјини, као и одлука ЕХФ да суспендује све руске и белоруске клубове и репрезентације из такмичења, отворили су и питање даљег функционисања регионалне СЕХА лиге.

Поготово имајући у виду да је генерални спонзор руски гигант Газпром, а да у такмичењу учествују и клубови земаља које су увеле санкције Русији. Нејасно је и какав је онда статус украјинског Мотора и белоруског Мешков Бреста који је, у Веспрем требало да се укључи у такмичење од четвртфинала.

Меч Војводине и Нексеа првобитно планиран да буде одигран јуче у Новом Саду, одложен је за 15. април због преклапања европског и домаћег такмичења, како је наведено.

Истовремено, директор СЕХА лиге, Синиша Остојић, казао је македонским медијима да је разговарао са представницима Газпрома и да „засад све иде по плану”.

Српски клубови, Војводина и Партизан до сад су одиграли само по једну утакмицу у овом такмичењу, уз три одложена сусрета, Војводининих мечева против Мотора и Нексеа и Партизановог против ППД Загреба.

Председник Војводине, Милан Ђукић, је пре неколико дана предложио УО РСС да закаже седницу на којој ће анализирати управо питање везано за СЕХА лигу, како би правовремено имали став између осталог и око прерасподеле утицаја у лиги у којој Србија, Северна Македонија и Хрватска имају по два клуба.

Коментари5
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Rukomet
Zasto se mi toliko bavimo SEHA ligom kada tu ne moze da promenimo nista.Hocemo li bolji rukomet u Srbiji?Veoma prosto,super liga sa 12 klubova i jedna super B sa 14 klubova za tri do cetri godine barem duplo bolji rukomet u Srbiji,medjutim ne pitaju se samo rukometasi vec mnogo vise sudije i delegati.Izgubili bi veoma dobre dnevnice!!!
Napster
Problem propadanja rukometa, ne lezi u ZSiK. Veci je tu problem ljudi "okolo"...Sitnih interesdzija i foteljasa. Klubovi koji nemaju ni za stipendije, a ne za neke ozbiljne pare. Nikakav rad sa MK, a o trenerskoj organi.da ne govorim. Da je to sve, kako bi trebalo biti, isti ti iz ZSiK, bili bi bukvalno samo kao "servis", samo agencija za usluge sudjenja... Ali na zalost, daleko smo mi od toga...
Rukomet
Vidis druze moj nisu oni jedini i glavni krivci ali oni za taksu od dva sudjenja imaju taman kolika je stipendija mnogih igraca.E da im je lose batalili bi a ne bi jurili da sude po dve utakmice za vikend.Mislim da smo malo prosirili temu
Прикажи још одговора

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.