Почетна / Рукомет / Регионална лига

Стојковић одвео Мешков у финале, за трофеј против Веспрема

Први полуфинални меч донео је изненађење и пролаз Мешкова у финале, а и у другом је изненађење било на помолу, али га је спречио Роланд Миклер одбранивши шут Антонија Ковачевића шест секунди пре краја

Вардар – Мешков 28:32 (11:16)

Веспрем - Дворана: Веспрем арена. Гледалаца: 3.300. Судије: Губица и Милошевић (Хрватска). Седмерци: Вардар 1 (1), Мешков 6 (5). Искључења: Вардар 8, Мешков 10 минута. Црвени картон: Стојанче Стоилов (Вардар) у 55. минуту.

ВАРДАР: Штербик, Стоилов 1, Прибак 5, Терзић 1, Тоскић 5, Милић (4 одбране, 1 седмерац), Марковић 4 (1), Карачић 2, Душебајев 4, Лазаров 3, Растворцев, Ангелов (1 одбрана), Харбок, Шишкарјев 3, Недановски, Чипурин.

МЕШКОВ: Пешић (8 одбрана), Бабичев, Божовић 5, Манојловић 1, Камишик 2, Никуленкау 4, Стојковић 9 (5), Чарапенка, Шумак, Вукић 2, Баранау, Карачић 1, Рутенка 3, Разгор, Шилович 5, Астрашапкин.

 

Био је то реванш за пораз у прошлогодишњем финалу када су Скопљанци славили у Новом Саду.

Почетних десет минута играло се гол за гол с константном предношћу македонског вицешампиона (6:5), а онда је белоруски састав серијом 4:0 дошао до прве осетније предности (9:6).

Пропусти у одбрани Шишкарјева на левој и Марковића на десној страни су кажњени, као и техничка грешка Руса на десном крилу, а онда и промашај Нишлије Прибака, када је надмудрена одбрана Мешкова, али се лопта лопта од земље прејако одбила и отишла преко пречке.

Брзо се Вардар вратио у игру головима капитена Лазарова и разиграног Прибака (10:11), а онда је стратег тима из Бреста Жељко Бабић посегнуо за минутом одмора.

Предност је увећана на 13:10, покушао је налет Мешкова да минутом одмора спречи тренер Вардара Раул Гонзалес, али је успео само за тренутак, гол је дао Прибак (11:13).

До краја првог дела остало је мање од два минута, али је Мешков дао још три гола и на одмор отишао са предношћу какву је само могао да пожели (16:11).

Наставак је у знаку Шиловича, два гола за 18:11, Вардар је у нокдауну. Белоруси десетак минута држе шест голова разлике, али до педесетог минута она пада на два (25:23). Најзаслужнији Алекс Душебајев, у кратком року даје три гола.

Ипак, Божовић и Манојловић разлику враћају на старо (27:23), а тријумф запечаћује Стојковић!

Веспрем – Загреб 25:24 (14:10)
Дворана: Веспрем арена. Гледалаца: 3.800. Судије: Начевски и Николов (Македонија). Седмерци: Веспрем 3 (2), Загреб 1 (1). Искључења: Веспрем 14, Загреб 12 минута.
ВЕСПРЕМ: Гуљаш 2, Иванчик 5, Шух, Руесга, Илић 5 (2), Миклер (5 одбрана), Нилсон 2, Нађи 1, Цајц 2, Угалде 1, Маргуч, Родригез 5, Терзић, Алиловић (2 одбране), Сулић 1, Лекаи 1.
ЗАГРЕБ: Брозовић 3, Степанчић 3, Челица 1, Шпрем 1, Стевановић (6 одбрана), Чорић 2, Шебетић, Ивић (7 одбрана), Хорват 4 (1), Шушња, Ј. Валчић 2, Т. Валчић, Обрановић 3, Вуглач. Ковачевић 3, Павловић 2.

 

Лево крило Загрепчана до тада је било непогрешиво (3/3), али му је у одстутном тренутку задрхтала рука.

Пре драматичне завршнице Веспрем је контролисао игру и резултат, али од 53. минута пулени Веселина Вујовића су серијом 5:1 уплашили навијаче у Веспрем арени да љубимце неће гледати у недељу (18 часова) у финалу.

Загреб и Вардар, четвртфиналисти Лиге шампиона бориће се истог дана (15,30) за треће место.

Коментари4
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Srbija !!! Dosta razigravanja tudjih interesa
Velika rukometna wana be nacija. Metalurg u pola sezone .... o ledinu. Vardar na kraju glavom o zid. Onda nam Djed Mihajlo preti da ce oni i Hrvati odlucivati zajedno o svemu, citiram "Makedonija i Hrvatska kao nosioci ideje imaju pravo da odlucuju"... Dakle : DOSTA JE BILO SEHA LIGE !!!
trener-
Ovo ko je ovo napisao je totalna rukometna i sportska neznalica! Za Sehu i ucestvovanje u njoj se bore mnogo jace nacije i jaci Klubovi od nas a tvoje genijalno resenje da mi sami izadjemo iz nje pa gde je tu logika! Neko nam daje sansu da igramo Ligu Sampiona u malom , pa gde bi jedna Vojvodina mogla da se sretne sa takvim rukometnim gigantima i to vam jos neko placa za to ! Onaj ko predlaze izlazak iz takvog takmicenja zeli da zakuca zadnji ekser u mrtvacki sanduk zvani rukomet u Srbiji!
Ajde na zdravlje skopljeeeeee
Alo Skoplje ? Pa gde su oni komentari o snazi makedonskog rukometa ? O pravdi Naduvenka ? O velikom Mihajlovskom ? MKD ? Dje si kralju ? :-))))
Naduvenko
Oh majku mu, Mihajlovski menjajte zaboga nesto :-))))))))))))))))))))) Smejurija ! Xoxo xo dooooo

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.