Почетна / Рукомет / Регионална лига

Михајловски: Прошло је време доминације Шпанаца и Немаца, долази време Балканаца

Представници СЕХА Гаспром лиге, како се такмичење од пре неколико дана званично зове, одржали су састанак са федерацијама оснивачима и клубовима, а утиске и одлуке са скупштине пренео је председник Михајло Михајловски
ФОТО: СЕХА

- На скупштини су нам федерације и клубови већ одали признање за добар рад у континуитету.

Потврда тога је и да је СЕХА прошле сезоне имала један тим на фајнал фору Лиге шампиона, а два у четвртфиналу.

- Ове већ имамо три у четвртфиналу Лиге шампиона, а остале државе само по једног. Прошло је време када су Шпанци и Немци доминирали. Долази време Балканаца и екипа из држава средње Европе. То нам је успело јер смо играјући лигу подигли квалитет у свим земљама у региону.

Изглед лиге познат 15. јуна

- Имаћемо слатких мука за наредну сезону по питању учесника, али пре свега морамо да извршимо инспекцију клубова како би до 15. јуна тачно знали ко ће да игра СЕХА лигу.

У причу се укључио директор такмичења Синиша Остојић:

- Од оснивања рапидно идемо ка бољој будућности. Ове сезоне број навијача је повећан за 20 одсто, као и преноса, од 90 преношено је 80 утакмица. Наша лига расте, надам се да ће на крају сви бити поносни на њу.

Остаје ли Веспрем и наредне сезоне у лиги пошто му истиче једногодишњи уговор?

- Спремни су да продуже учешће – казао је Михајловски.

Прикључује ли се други тим из Мађарске ПИК Сегед?

- Прошле године имали смо неуспешне разговоре, али би сада волели нам се прикључе, лепо је имати прошло сезонског освајача ЕХФ купа и четврт финалисту Лиге шампиона.

Руси хоће Бешикташ

- Имамо неколико захтева за учешће у лиги, а прво ћемо размотрити предлог Гаспрома да нам се прикључи првак Турске.

Где ће се играти фајнал фор догодине?

- Мењамо државе где се организује Ф4, до сада су то били Хрватска, Србија, Мађарска и Македонија, организатор ће се знати крајем године.

Пролаз из лиге у ЕХФ такмичења?

- У Бечу задовољно констатују да растемо и подижемо квалитет. То нам је раније био императив, али тренутно није, јер сви тимови наше лиге већ играју у европским куповима.

Све ближи Келну

- По питању организације фајнал фора приближавамо се Келну и Лиги шампиона. Нисмо још као они, али добијамо много похвала са свих страна, пре свега од федерација оснивача, што је доказ да смо на добром путу - казао је Михајловски.

Да ли ће последњи тим лиге испадати?

- Размишљали смо о томе, али се неколико федерација успротивило. Видећемо како ће се то решити.

Колико ће клубова бројати лига?

- Хрватска и Македонија као носиоци целе идеје имају два загарантована представника, ту је Татран и Мешков, пошто је Гаспром спонзор. Осталима место није загарантовано. Услови су оно што одређује учеснике.

Подсетио је потом Михајловски на случај са Ловћеном.

- Црногорске и босанске екипе смо избацили управо јер нису могле да испуне стандарде. Министар финансија Црне Горе и градоначелник Цетиња долазили су да ме убеђују, а ни до данас нису направили озбиљнији помак. Показало се зато да је улазак Ловћена уместо Веспрема пун погодак.

Са Гаспромом до 2019.

- У принципу смо се договорили да важећи двогодишњи уговор са Гаспромом продужимо на четири године како би свим учесницима лиге било боље – истакао је Михајловски. – Променили смо име, сада смо званично СЕХА Гаспром лига. До сада смо били везани за један пројекат, Јужни ток, а сада смо за целу корпорацију Гаспром, што нам даје већу сигурност.

 

Коментари4
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

qq
Hvalite se kao da imate najvise predstavnika u zasvrsnicI LS i cak se usudjujete reci da Nemacka ima manje. Pa mozgovi vi ste regionalna liga i logicno je da imate vise predstavnika od same Nemacke. I ne ide se iz vase lige u LS nego iz Poljske , Makednoske i dr. liga.
Unuk
A prolazi li tvoje vreme djede?
ludi djole
ovo polako postaje kao i aba liga šprdancija,ko plati igrat će,oćete domalo primat i izraelske i poljske klubove
Marinko
Mislim da postoji ideja i zelja da se u ligu uvuku Visla i Kielce. Nije iskljuceno da se to desi mada je odustajanjem Gasprom-a od Juznog toka zadat udarac I SEHA ligi.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.