Почетна / Рукомет / Репрезентација

РИГОРОЗНЕ МЕРЕ НА ЕП - Од тестирања до избацивања

Данска донела стриктне мере за све учеснице Европског првенства (3-20. децембар)
ФОТО: ЕХФ

Сва велика такмичења у 2020. години широм света су отказана, прво Европско првенство које ће бити одиграно је рукометно, за жене, у Данској, од 3. до 20. септембра.

На шампионату ће учествовати шеснаест екипа, мечеви ће се играти у Хернингу и Колдингу, а због пандемије коронавируса уведена су стриктна правила за све екипе и учеснике на првен-ству.

Ово су мере и правила којих сви морају да се придржавају:

-Пред долазак сви учесници морају да имају негативне тестове, затим се тестирају сваки дан у првом делу првенства, а онда на 72 сата док не напусте Данску

-Делегације (играчице, стручни штаб, званичници) немају физички контакт са медијима, члановима породице ни навијачима све време трајања такмичења, јер не смеју да напусте хотел ниједног тренутка, нити у хотел може да уђе било ко осим чланова делегације. Уколико било ко из делегације прекрши неко од правила, мора одмах да напусти турнир

-Из хотела играчице иду у аутобус и право на терен (тренинг или утакмица) без коришћења свлачионица, исто тако у повратку

-Уколико нека од играчица добије позитиван тест на вирус биће изолована, а остатак репрезентације може да игра утакмицу.

-Уколико репрезентација има толико позитивних играчица у саставу да не може да одигра меч, тада завршава такмичење

-У халама у Колдингу и Хернингу биће укупно максимално 500 људи, тако да ће бити врло мало места за навијаче, јер ће део трибина попунити делегације, службена лица, медији, волонтери и спонзори.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.