Почетна / Рукомет / Репрезентација

Ђерона пред Грчку: Да искористимо самопоуздање! Орбовић: Никад ми није било лепше у репрезентацији

Рукометаши Србије играју у среду од 17 часова против Грчке у Зрењанину у квалификацијама за Европско првенство. Србија је претходно у Зрењанину победила Француску са 27:24, а са истим противником одиграла је у Кретеју нерешено 26:26
ФОТО: РСС

Селектор мушке рукометне репрезентације Србије Тони Ђерона рекао је данас да би уочи утакмице са Грчком у квалификацијама за Европско првенство 2022. године требало искористити добру енергију и самопоуздање из добрих резултата из два дуела са Француском.

- Када имаш одређено искуство, нормално је да будеш срећан када победиш таквог противника. То искуство ти и помаже да се спремиш за наредни корак. Чека нас другачији противник и утакмица у свим аспектима. Потребно је искористити добру енергију и самопоуздање које смо добили да урадимо ствари како треба до краја. Против кога год да играмо, задаци у одбрани и нападу се морају испунити - рекао је Ђерона за сајт Рукометног савеза.

Рукометаши Србије играју у среду од 17 часова против Грчке у Зрењанину у квалификацијама за Европско првенство. Србија је претходно у Зрењанину победила Француску са 27:24, а са истим противником одиграла је у Кретеју нерешено 26:26.

- Не познајемо грчке играче као француске, зато припрема мора да буде још пажљивија да после два корака, направимо и трећи. И даље мислим да смо заслужили да победимо у Француској. Одиграли смо фантастичан меч. Прославили смо мало после вечере, али пре спавања сам одгледао утакмицу и ујутру припремио видео да момци виде шта је могло боље. Направили смо корекције, које нам неће бити од помоћи само за Грке, већ и за будуће акције.

Грчка је добро играла против Македоније и Исланда у последњем квалификационом циклусу, а Ђерона је рекао да поштује тај тим, који нема велике играче у јаким европским лигама.

- То је тим који се бори 60 минута, посебно када игра кући. Пре годину дана су победили Финску са 16 разлике, а то урадити против било кога у данашњем рукомету, није лако. Победили су и Кипар са 14. Пуно трче, од почетка до краја, стварно су посвећени. Мораћемо да их победимо у 60 минута. То сам рекао и играчима - навео је он.

- После успеха са Французима много људи сада очекује да већ у 10. минуту водимо шест, седам разлике. То је погрешно размишљање које може да ради против нас. Нормално је да после одличних 120 минута, може да се деси 10, 15 у којима нећемо одиграти врхунски, али зато морамо задржати мир и наставити да играмо до краја. Важно је да се суочимо с тим и да после 60 минута славимо победу - додао је Ђерона.

Десни бек српског тима Милош Орбовић рекао је да се није надао да ће његова екипа толико добро одиграти утакмице против Француске.

- Слушали смо и пратили оно што нам је Тони рекао. Сакупили се, играли један за другог, испало је одлично. Резултат против Француске је невероватан. Имали смо одличну реализацију, нисмо губили лопте, а одбрана је била одлична - рекао је.

Он је навео да се играчи добро слажу са селектором, да се добро тренира, анализира, паметно ради, али и да се ужива.

- Мени никада није било лепше у репрезентацији. Као породица смо, на терену, ван њега. Стварно је феноменално. Репрезентативац сам четири, пет година, био сам ту, па ме није било, али ово је најлепши период. Генерација смо, познајемо се од јуниора, стварно је лепо бити овде - додао је Орбовић.

Говорећи о утакмици против Грчке, Орбовић је рекао да екипа спрема "исти рецепт" као против Француске.

- Не смемо да дозволимо лаке голове, треба да играмо јако одбрану и не трошимо пуно лопти. Ако нема техничких грешака, ако поштујемо лопту, са оваквом одбраном какву играмо, успех је загарантован. Грци су добра екипа. Гледали смо их како су победили Македонце и утакмицу са Израелом - навео је он.

- Играју брзо, доста један на један. Ако им затворимо средину, не би требало да буде проблема после ове две утакмице. Видели смо колико можемо, у налету смо и верујем да ћемо обавити како треба - додао је десни бек украјинског Мотора.

Коментари2
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ćoravi
Jeste. Bravo. Pametno.
Juda
Bravo samo napred,Grcka je slaba eto jos 2 poena.Ide dobro verovatno nece biti smena u savezu,nece imati potrebe direktor da ih prevesla kao sto je Bozu.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.