Почетна / Рукомет / Репрезентација

Ђерона после пет бодова: Тек први степеник

Тони Ђерона свакако може да буде задовољан игром, изнад свега укупном утиском који су његови пулени оставили
ФОТО: И. Веселинов

Одлични резултати у два дуела са Французима, победа и реми, те тријумф над Грцима лансирали су Србију на прво место А групе квалификација за Европско првенство 2022.

Истина, тек одложене мечеве треба да одиграју Белгијанци и Грци са Французима и међусобно, али на основу приказаног у јануарским мечевима Орлови могу већ да размишљају и о првом месту, повољнијој позицији пред жреб за шампионат Старог континента чији ће домаћини бити Мађарска и Словачка.

Тони Ђерона свакако може да буде задовољан игром, изнад свега укупном утиском који су његови пулени оставили.

Пре свега када су приступ, дисциплина и залагање у питању.

Тешко је, дакако, било одиграти меч са Грцима у високом рит-му после неминовног емотивног пражњења у дуелима са Французима. Тријумф од десет разлике је на крају потврда добро обављеног посла, али је то тек први степеник на дугачком путу пред Орловима. Сагласан је с тим и Ђерона:

- Сјајно је то што смо урадили против Француза, али смо знали и да морамо са потпуним поштовањем да одиграмо и против Грчке. Била је то више психолошки него физички тешка утакмица. Најважније је да сваки дан правимо искорак напред. Желели смо да овај део квалификација завршимо са пет бодова и урадили смо то. Идемо даље. Циљ нам је прво место у групи, па да имамо, нећу рећи лакши жреб, јер на Европском првенству ништа није лако, али, рецимо, мање могућности за више тешких мечева или да добијемо само снажне екипе.

Коначно сте, после јесењег одлагања због ситуације са коронавирусом, почели да радите са Србијом, какви су даљи планови?

- Морам да се вратим у Француску, настављам да радим у клубу, првенство се наставља у фебруару, али наравно да ћу пратити шта раде играчи, правићемо састанке на две недеље са стручним штабом преко Зум апликације. Разговараћемо о томе како играју момци, да их контактирамо, видимо шта им се догађа у клубовима. Током претходне две недеље такође смо имали неке састанке о млађим категоријама.

А, на ту тему Ђерона истиче:

- Разговарали смо о јуниорима, кадетима, пионирима. Важно је да поставимо основе како би се радило у истом правцу. Јуниорски тим треба да игра скоро као сениорски, а кадети као јуниори, пионири као кадети. После тога, ако можемо, некако да помогнемо клубовима, биће ми задовољство. Кад сам постао селектор репрезентације послао сам мејл тренерима Аркус лиге, у коме сам ставио до знања да смо ту да помогнемо, ако је нешто потребно, спремни смо да се укључимо. Рецимо кондициони тренер, тренер голмана, спремни смо да им олакшамо посао јер играчи 90 одсто времена проводе у клубовима. Управо због тога је екстремно важно да имају најбоље услове да раде, добру теретану, довољно термина за тренинг… Ако им омогућимо све то, у будућности ће бити много лакше и боље и репрезентацији – закључује Ђерона.

Сви за исти циљ

Готово половина људи укључених у стручни штаб, попут Димитрија Пејановића, Жикице Милосављевића или директора репрезентације Ратка Николића говори шпански, па је Ђерони можда и лакше. А, каква је сарадња са њима, Борисом Ројевићем, Предрагом Рајковићем

- Први пут имамо тако велики стручни штаб. Савез ми је омогућио тако нешто. Речено ми је да што ми је потребно, то ћу и добити. Тренутно, момци попут Жилета, Борис, Мише као тренер голмана, Пеђе кондиционог тренера, као и Дарко Таврића момка који припрема видео материјале, анализе противника и, наравно, Ратка, као директора раде велики посао… Задовољство је радити са њима. Наравно, медицински део тима је кључан. Свако од њих је јако важан, има своју улогу, и, баш као и играчи, није важно да ли играју 15 минута или само пет. Шта више, некад онај ко игра само пет минута може бити изузетно важан за добар резултат. Исто то важи и за стручни штаб. Није важно ко доноси одлуке, важно је да сви радимо за исти циљ. Тако играчима олакшавамо посао.

(ЦЕО ТЕКСТ можете да прочитате у данашњем штампаном или ПДФ издању Журнала)

Коментари4
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

rukometni kibicer
Djirona je odlican izbor za selektora,Zikica takodje moze puno pomoci a Tavric je izvanredan analiticar i statisticar rukometne igre i narocito je to korisno prilikom priprema utakmica,odnosno protivnika sa kojima igramo a Pejanovic je izvrstan za rad sa golmanima.Ratku Nikolicu i Rojevicu u ovom stabu i nije mesto.
Radojko
Pa skoro da si u pravu izuzev Tavrica i Zikice.
pakost
Sto ti nisi prepisao ? Mozda i bi ali ni to ne znas . Stidi se
Djak prvak
Prepisao od Rivere i nama sada prodaje,rukomet nikada nije igrao.Dajte mu da demonstrira fintu,pasce na nos:-)))

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.