Почетна / Рукомет / Репрезентација

Скупштина РСС, уз негодовање РСВ и РСКиМ, усвојила нови статут: Сад су сви једнаки

Редовна Скупштина Рукометног савеза Србије завршена је после више од два сата, а предлог новог Статута је усвојен већином гласова, док је само осам било против
ФОТО: М. Стојановић

Кључно питање на овом састанку било управо усвајање новог Статута, можда и најбољег и најважнијег у последњим деценијама, јер би коначно рукометом руководили клубови, а не канцеларије и одређени функционери.

Такође, у Статуту је први пут било предложено да четири региона, Војводина, Централна Србија, Београд и Источна Србија имају подједнак број делегата у Скупштини, по девет.

Ни ово никада раније било случај, први пут би сви региони имали подједнак број делегата, што делује и као најпоштенији предлог.

Председник Скупштине, Драган Буквић је истакао да не жели да ограничава време излагања делегата, а први и једини амандмани су стигли из РС Војводине и РС Косова и Метохије.

Управни одбор је на ранијем састанку прихватио поједине амандмане које су поднела ова два Савеза, али то није било довољно, па су се за реч јављали, као по обичају, председник РС Војводине Борисав Перовић, као и Синиша Лазић, први човек РС Косова и Метохије.

За говорницу је изашао члан комисије за прописе Недељко Јовановић који је стручно и детаљно објаснио сваку тачку Статута, као и нејасноће настале око појединих тачака.

Он је уједно ставио до знања свим делегатима да је све рађено у интересу рукомета и да ништа није лоше и нејасно у новом Статуту.

Јовановић је више пута морао да излази за говорницу и објашњава сваку тачну на коју су РСВ и РСКиМ имали примедбу.

Морате сви имати у виду да је Статут буквално Свето писмо у односу на све друге нормативне акте – кратко, јасно и конкретно је у једном моменту рекао Јовановић.

Синиша Лазић је после неког времена напустио Скупштину и више се није враћао. Представницима Војводине је највише сметао број делегата, иако су они тврдили супротно, како их то не занима, како раде све за добробит рукомета, а Слободан Вишекруна је рекао и да га не занима ни једна функција, те да нема никакав лични интерес...

Додао је да подржавају рад Милене Делић, као и ново руководство, али да није за овај Статут. За говорницу је тада изашла прва дама српског рукомета, Милена Делић, која је мирно и једино смислено објаснила:

Наравно да сви имамо исти циљ, а то је да радимо у интересу рукомета, да стварамо јединство. Једини разлог нашег неразумевања је, од првог дана, био број делегата. То је очигледно, јер после неколико састанака, договора и преговора, само ту нисмо дошли до договора. Не знам шта је сад проблем, ако су сви добили по девет делегата.

Коментари31
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

valjanje u rukometnom blatu
Nije valjao Velja Nije valjao Boza Ne valja Milena Ne valja ceo UO ljudi u UO godinamaaa u rukometu i svi znaju ko su oni u rukometu. Ko valja vama ? valjate li sami sebi ? valjate li jos bar nekome ?
Јок
На кога мислите? На Јарана? Зар он није у РСБ?
Foliraš se
Jedino nisi nabrojao čoveka koji sve odlučuje u ovom nesretnom RSS, e on i takvi kao što je on neodgovaraju poštenim klubovima
Srbija
Koji muz od predsednice,on nikada ne bi smeo da udariii na predstavnike KIM jer je slabasan decko i mnogo maliiii!!!
Tata
Deco moja , dobro mi još postojimo kakvi smo !!! I jedni i drugi i treći !!! Ugledajte se malo na odbojku i ljude u tom sportu pa pomislite da bi i rukomet jednom mogao biti normalan sport !!! Većina komentara ovde su sramna i bolesna !!!
Hayat VS Knin
mrsav covek ali jak kalibar bice tu svega do kraja
Sauron
"а Слободан Вишекруна је рекао и да га не занима ни једна функција, те да нема никакав лични интерес..." Pa odavno nisam pročitao ništa smešnije! Šufa ceo život radi samo ako ima neki interes. Mešetarenje u suđenju, plate, dnevnice, ručkovi (jagnjetina u "Kninu") na račun RSVa i još gomila drugih stvari. Ali on to ne radi zbog sebe već zbog preduzeća (kao Šojić) . Lepa Brena za četiri osobe... Da ima obraz, pocrveneo bi!
U hajatu al padinjaka
Jel sa Zlatara ili sa Srebrnog jezera medalja?:)))) Ne znam ko je taj Motičić ali Visekrunu zna ceo rukometni svet... dva finala lige šampiona.... plus postao nama legenda jer ste 4 godine umesto vodjenja saveza i rukometa izgubili rušeći RSV:))) Pozdrav sa srpskog Kopaonika (ne Slovenije Madjarske Crne Gore:))) uz jutjub pesmu Zašto ćutite sa tribina Arene:)))))
i velja se povukao u hajatu, ne zaboravimo to :-)
ma naravno oni su luzeri a ti , iva moticica, sloba visektuna ste cuvari svetog grala koji je otrkio Velja sa Zlatara :-)))))
Прикажи још одговора
Hajat
Daj da vidimo kako je suprug predsednice saveza pokušao fizički da napadne predstavnika Kosova...kakva je tu poruka...šta kažu na tu informaciju Bukvić milena i jaran....da čujemo
Zasu
Kaze Velja : Sljivozacija rukometa :-))) Ma nego to je OK Lazic je dobijaomi viljusku u nogu pa je cutao Cuti i sada Sto ne prijavi sve to
Užas
Jel neko iz sveta rukometa očekivao da će to drugačije funkcionisati??? Sve je jasno! Svi znamo ko je za slikanje a ko sprovodi silu i ko odlučuje
dosta je bilo sudija i delgata i regiona
Ha ha nema vise da kancelarije regionalnih savez uoravljaju skipstinim RSS ... 4x9 KLUBOVA ... sinovci ... od 9 : 4 arkus lige/3 prve lige/ 2 duge lige, svaki region Znate kada ce klubovi sada da slusaju diktata nekog Jarana/Visekrune/Prevere ? Pa nikada ! Dolazi vreme klubova i ako ista tteba cestitati Mileni Delic je to sto je poslusala stav Arkus lige i njihovog predsednima na UO RSs inizmenjen je statut tako da klubovi upravljaju RSS
Samo sebično
Što penite? To ne nadoknadjuje nedostatak argumenata. Znaci smenicete rukovodstvo saveza jer nije iz klubova? To je u redu. Post o obrisanom komentaru se odnosi na komentar koji je bio objavljen pa izbrisan gde je neka pametnica napisala da se RSS ne bavi klubovima nizih liga nego supeeligom i reprezentacijom. To cak ni Vi ne bi napisali:))) srecno ko i prethodne 4 godine:))))
Samo sebično
Znači ne znate ni broj klubova. Proverite da li ih ima mnogo više od 300:))) Naravno da ne. Ali to je primer koliko je besmislena fora kao klubovi se upravljati. Svaki klub predstavlja i bori se samo za sebe! Uvek i svuda. To treba da rade u ligama a svoj interes iskazu kroz svoju zajednicu (sad je to kod muskih arkus koji ovim postaje besmislen jer su klubovi i tu i u skupstini:)) Zatim ne mogu ligasi po regionima jee se nemaju svi regioni isti broj superligasa i tako redom. Takodje saatav lige je promenjiv pa sta sa onim koji ispadne a u skuostini je jer je imao status po tom sablonu. Dalje ne mogu "beton" klubovi biti u nadleznoti regiona (osim tehmicki) kad njihiv sistem takmicenja registrivanje pravila trenerske sudijsje delegatske itd stvari uredjuje rss tj njegova skupstina. Nije valjda da neznalice suoerligaske ne znaju da su sva kljucna akta ista za sve i sve ih donosi skuostina i uo rss a hteli bi to da vode. Klubovi i savez cesto imaju suprotne interese. A tek medjusobno...
Прикажи још одговора

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.