Почетна / Рукомет / Репрезентација

Урош Брегар идеално решење за селектора, Бранка Јовановић тренер голмана

Нови селектор женске репрезентације Србије, сјајни Словенац је управо оно што је требало недостајало државном тиму
ФОТО: ЕХФ

Неће бити нетачно, а ни увредљиво ако се каже да је женска репрезентација Србије коначно добила достојног и правог селектора. У мору покушаја протеклих година, лоших, ако не и катастрофалних избора, РС Србије је донео праву одлуку и на место селектора поставио младог и амбициозног тренера Уроша Брегара.

Сјајни Словенац се већ годинама сматра јединим од најбољих стручњака на свету, а у тренерске воде упловио је јако млад, са непуних 35 година. Руководство Крима му је одмах указало поверење овом амбициозном момку, а већ на старту се видео огроман потенцијал.

Урош Брегар важи за изузетно студиозног, вредног и преданог тренера, момка који прати све трендове, спреман на сваки договор без и најмање дозе сујете. Уз то истраживања којим се бави, као и анализама пред утакмицу су једна од најбољих ствари у раду младог стручњака.

По многима Брегар је сјајан и у раду са младим играчицама, кроз његов рад су прошле многе девојке које су касније израсле у одличне рукометашице.

На клупу Словеније Брегар је сео 2015. године и он је био девети селектор ове репрезентације. За шест година колико је провео у тиму Дежеле, одлични Словенац је одвео државни тим на три узастопна Европска и два Светска првенства.

Није тајна да је Брегар одавно желео да седне на клупу репрезентације Србије, а ту жељу је неколико пута и наглас изговорио. Тако да не чуди што је већ на први позив председнице Савеза Милене Делић показао заинтересованост и спремност за разговоре. Уједно, може се слободно рећи да је ово један од најбољих потеза националне куће рукомета у последњих двадесет година, бар кад су даме у питању.

Детаљи договора Рукометног савеза Србије и Уроша Брегара још увек нису познати, млади стручњак ће што пре морати да изнесе план и програм, да ли државни тим креће одмах у подмлађивање или ће се ослонити на старе снаге.

Репрезентацију Србије већ 16. марта очекују два бараж меча за одлазак на Светско првенство у Шпанију, а ривал нашим дамама биће Словачка. После елиминације у квалификацијама за Олимпијске игре, пласман на планетарни шампионат би био од огромног значаја за наше тим. Наредну акцију Српкиње би требало да имају у октобру, кад стартују квалификације за Европско првенство, а противници нашој селекцији у групи биће Турска, Исланд и Шведска.

Сјајно је и што ће наредне сезоне Урош Брегар у словеначком Криму сарађивати са чак пет репрезентативки Србије. Јована Рисовић је прошле сезоне стигла у редове овог тима, док ће јој се на лето прикључити Андреа Лекић, Драгана Цвијић, Сања Радосављевић и Катарина Крпеж-Шлезак.

БРАНКА ЈОВАНОВИЋ ТРЕНЕР ГОЛМАНА

После четири године репрезентација Србије ће коначно имати тренера голмана! Бригу о чуварима мреже ће водити некадашњи капитен репрезентације Југославије, Бранка Јовановић.

Она сарађује са Брегаром како у тиму Крима, тако и на клупи репрезентације Србије већ неколико година.

ЛИЧНА КАРТА

ИМЕ И ПРЕЗИМЕ: Урош Брегар

ДАТУМ РОЂЕЊА: 22. Фебруар 1979.

КЛУБ: Крим

РЕПРЕЗЕНТАЦИЈА: Селекција Словенија од 2015. године

6 титула првака Словеније је освојио Брегар

5 репрезентативки Србије ће наредне сезоне у Криму тренирати Брегар

Коментари16
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

mario stojanov
Kakav srceparajući tekst. Da se čovek rasplače od sreće što smo dobili tako kvalitetnog selektora.
114
Naravno da ima. Raspitaj se malo.
113
Ima li naših trenera u inostranstvu, koji godimana radi preko ???- Ko zna ?
Opusteno
Boki,kao tempirana bomba si,samo cekas na koga ces da “eksplodiras”.Opusti se,uzivaj u zivotu,ne moras prosipati pamet i omalozavati nekoga u svakom clanku o rukometu.
markorukomet
Koje ovaj ima rezultate sem titule u Sloveniji? Zoran Terzić u njegovim godinama imao 10 medalja sa odbojkašicama.
Niko
Zivi bili pa videli.
Isto niko
Cim neko napise da pre nego sto je covek i krenuo da radi da je najbolji u poslednjih 20 godina (a bili i bronzani i cetvrti i srebreni) onda je to klasicno botovanje za nekoga. Smesno.
Joco
Uroš Bregar je odličan trener i jedino što Slovenija nema veći kvalitet nije postigao bolje rezultata,mada su skoro na svakom takmičenju iznenadile po kojeg favorita.A to što će toliki broj igračica biti u Krimu može biti samo prednost.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.