Почетна / Рукомет / Репрезентација

Српкиње на корак до СП, победа у Словачкој са седам разлике

Женска рукометна репрезентација Србије савладала је као гост Словачку са 26:19, у првој утакмици баража за одлазак на Светско првенство у Шпанији. Реванш меч на програму је у среду у Београду
ФОТО: ЕПА/Тибор Иљеш

После неуспеха у квалификацијама за Олимпијске игре у Токију, српске рукометашице налазе се на корак до пласмана на светско првенство, после победе у Словачкој од 26:19.

На клупи Србије дебитовао је као селектор Урош Брегар, а Србија је стекла велику залиху пред реванш меч који је на програму у нашој земљи у среду.

Прво полувреме утакмице у Словачкој протекло је у равноправној игри, а Србија је први пут повела у финишу првог дела (11:10).

У наставку су српске рукометашице биле много бољи ривал, врло брзо стекле четири гола предности (18:14), да би до краја меча дошле до убедљивог тријумфа. Реванш меч на програму је у среду у Београду.

Коментари10
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Vodja
Svaki novi početak je uslovno težak. Pravi i istinski ljubitelji rukometa to razumeju i imaju strpljenja. Oni koji nakon ove utakmice pljuju po RSS nisu istinski i srcem uz rukomet. Davali ste šansu starom difovcu da nešto uradi a znamo šta je i kako spletkario i lagao javnost.Vama je sada problem što vas više niko nizašta ne pita. Pustite vi struku da radi svoj posao a ne da odmah na početku jaučete kao da vas neko davi. Zna Bregar šta mu valja činiti, zna i vidi ko će ići a ko će doći u reprezentaciju. Samo nam ne trebaju izjave kapitena koji istu priču o atmosferi priča ikod Ljube i kod Bregara.Ne sme više da bude sektašenja a pitanje poltronstva kapitena se mora rešiti na početku.Jednostavno ako se krenulo sa promenama onda nam trebaju i nove igračice i novi kapiten koji je zaista pravi vodja i primer za sve druge. Dobro je da sada imamo i kondicionog trenera i trenera golmana, to je za početak dobro.
Crni
Kapiten ne treba da bude uopste u reprezentaciji. Dosta je bilo mesetarenja. Hvala joj na svemu dobrom, sve lose neka nosi sa sobom!
Mrzitelj
Hvala Jarane ! Hvala na objasnjenju :-) Nego objansi zasto se onda to poltronstvo tako lepo primilo u RSS kancelariji Zasto nema promena ? Zasto je sve po starom ? Zasto imamo novu izvrsni funciji “MUZ PREDSEDNICE” ? Pojasni nam ...
Nana
Bravo za Jovanu Kovacevic, koliko je ona bolja od Stoiljkovic koja je promasila 5 suta za 5 minuta, ne moze gol da da 25 minuta koliko je igrala.
ljubitelj rukometa
Cestitam rukometasicama na pobedi.Bez obzira sto je Slovacka vrlo slab protivnik odnos nasih rukometasa prema igri je za svaku pohvalu.I ovaj sastav nase reprezentacije sa ovim selektorom lako bi izgubio od Madjarske i drugih kvalitetnih reprezentacije sa vise od pet golova razlike.Potrebne su dublje promene u nasem rukometu.
poluljubitelj
Sta tacno tebe pogadja ? Rukomet je tu gde jeste bas zahvaljujuci ovima koji sada iza Predsednice mesetarw, pokusavaju da nameste sampionat, prete, muljaju, petljaju ... sto da cutimo ? Verovali smo da se to menja kad ono ? “ muz predsednice “ kao nova funcija u RSS ... a pa necemo tako !
Ljubitelj
Ma dokle bre ljudi više , samo pljuvanje , samo omalovažavanje ... Dajte da imalo budemo pozitivni , situacija je teška za rukomet a mi je ovakvim komentarima jos više otežavamo! Devojke su na putu plasmana , momci takodje , neko je počeo da sagledava i da naš sport postoji ! Kakve sad promene , koji su to likovi koje mi još imamo u našem sportu , polako dajte šansu za sad ide sve dobro!
Прикажи још одговора

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.