Почетна / Рукомет / Репрезентација

Бошковић: Добро ћемо се спремити за јун...али, спремили смо се ми добро и за Црну Гору…

Пут до Светског првенства 2015. у Данској (5-20. децембар) води преко Румуније. Може се рећи да је Србија имала среће на жребу баража за планетарну смотру, избегле су Лекићева и саиграчице Француску, Црну Гору, Холандију, Шведску… а добиле једног од, бар на папиру, најлакших ривала
ФОТО: Д. Жарковић

- Ради се о озбиљној репрезентацији. Одлично су Румунке одиграле на Европском првенству, само пуким случајем завршиле су на деветом месту, а требало је најмање да буду треће у групи и играју за пето место - у први мах ће селектор Србије Саша Бошковић.

Мала предност свакако је што одлично познајете ривала. Радили сте у Румунији, Ћетате Ремин Деви, тренирали поједине репрезентативке ривала попут Валентине Нели Ардеан Елисеи, а у последње време одиграли сте и прегршт мечева са Румунијом?

- Сигурно је да познајемо ривала. Имамо доста података о њима, знамо сваку играчицу, често смо одмеравали снаге. Познајемо их одлично, али вероватно и они нас. Једино што нам остаје је да се добро спремимо за јун. Али, спремили смо се ми добро и за Црну Гору… За нас је, уствари, најбитније да будемо здрави.

Реванш се игра у Румунији, добро или лоше?

- Има то и мана и предности. Можда није толико лоше што први меч играмо код куће. На тој утакмици морамо да одиграмо најбоље што можемо. Умемо ми и знамо да играмо и на страни, показали смо то у претходним квалификацијама против Шведске, бронзане са Европског првенства. У гостима смо одиграли много боље него у Крагујевцу. 

Коментари30
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Jovajsa
Stvarno nam je trenerska organizacija malo jaca strana rukometa.Velja ih sve pljunuo, a oni kao pioniri cute i cekaju da im cika Velja da bonu. Toliko su svi strucni u UO Zajednice trenera RSS da ce sada oni moliti Saju da m ostane.
Zika
Ovaj je jos selektor?!?!?! O.o
ranko
I danas pokušavam da razumem, šta je Velja hteo sa onom konferencijom za štampu.Posadio pored sebe selektora i ostale kao voštane figure.Imaš sliku a nemaš ton.Pitam se, da li je Velja "pušten niz vodu" pa pokušava da pliva uzvodno.Epidemija zvana Rio je Veljin projekat koji služi za opstanak na vlasti još dve godine (ostanak njegov i Sajin).Priča o poštenim i časnim ljudima je najstupidnija demagogija.Otprilike to znači sledeće: "ja sam ovog čoveka doveo kao vrhunskog stručnjaka, kao časnog i poštenog čoveka a ja nikada ne grešim, nije on kriv za neuspeh, krive su igračice, odnosno nisu krive, odnosno niko nije kriv odnosno nije bilo neuspeha".Za sve ovo Velja u zadnjih 7 dana dobija silne nagrade.Pitam se kako on uspeva da bude tako uspešan kao predsednik i kako uspeva uopšte da bilo šta da radi u firmi u kojoj je zaposlen (MUP))Kako on uopšte zaradi svoju platu kada ovako samopregorno radi?Možda mu opraštaju zbog silnih uspeha koje ostvaruje u zadnje vreme.
Čiča Gliša - čudo od slatkiša
Uvek sam se čudio ljudima koji traže zaštitu kako bi opstali na nekom položaju. U "običnom" životu je to donekle i razumljivo, ali ovde govorimo o sportu, i to vrhunskom, i što je najvažnije - reprezentativnom. Tu ne bi smelo da dolazi do ovakvih odluka! Jedan selektor je upravo vođa koji svima oko sebe mora da bude uzor. Igračicama koje su kandidati za selekciju, onima koje su tu selekciju već uspešno prebrodile i imaju značajnu ulogu u timu, celokupnom stručnom štabu, kolegama trenerima u prvoligaškim klubovima, i naravno nadređenima i rukovodstvu saveza. Svi mi vrlo dobro znamo kada smo nešto "uprskali". E tada je mnogo važno donositi prave i lako razumne odluke. Imali smo nedavno primer Vladana Matića. Ušao je momak u ceo projekat sigurno punom parom i srcem. Ne želim uopšte ovde da polemišem koliko je za tu poziciju bio kompetentan... Imao je ipak zavidan CV.. I onda su kola krenula nizbrdo. Ko je kriv..? O tome bi bar njih 20, uključujući igrače, pomoćnike, rukovodstvo, .........
sve je jasno
Saja Boskovic je vrhunski trener i ko to ne vidi nema veze sa rukometom! I to ne samo on nego i Brkovic, Peric, Savic , Dragicevic.A mi smo za to da svi vrhunski treneri odu da vode neke jace klubove i reprezentacije, a ostave srpski rukomet nama neznalicama. U POTPISU: Ljuba Obradovic, Ljuba Vranjes, Slavko Novakovic, Dragan Djukic, Branislav Pokrajac, Tuta Zivkovic, Zivojin Maksic, Veselin Vujovic, Jovica Cvetkovic
Coleus
Po meni je Maksa sasvim dobar trener,sigurno bolji od Boskovica. Naravno ne poredim ga sa Obradovicem,Vranjesom ili Pokrajcem.
Levo Krilo
Jooooj povraca mi se od Vas botova.
Прикажи још одговора

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.